Cititul in palma sau chiromantia – invata sa ghicesti in palma

0
22146
Ghicitul in palma (1)

Invata sa ghicesti in palma si afla totul despre chiromantie – ghicitul in palma.  Mai jos aveti link-uri rapide spre pagini unde am detaliat tot ce trebuie sa stiti despre palma si modul in care se citestesc informatiile din aceasta, de la linii pana la forma mainii sau a degetelor.

Ghicitul in palma
Ghicitul in palma

Despre cititul in palma

Chiromantia isi trage numele din limba greaca, cuvantul fiind format din kheir – mana, si manteia – ghicire, insa desi numele oficial al acestei pseudo-stiinte este unul grec, indeletnicirea dateaza inca din epoca de piatra, cele mai vechi urme ale acesteia datand de acum cateva mii de ani in India. A devenit o practica destul de comuna in zonele din Eurasia, cu precadere in India, Tibet, Persia, China, Sumeria, Babilonia si Israel. Potrivit unor cunoscatori, chiromantia isi are radacinile in astrologia hidusa, in I ching sau in ghicitorii tigani.

Cu cateva mii de ani in urma, inteleptul hidus Valmiki ar fi scris o carte care poarta denumirea “ Invataturile lui Valmiki Maharshi asupra cititului in palma barbatilor”. Din India indeletnicirea s-a raspandit si in alte zone ale lumii, ajungand populara in Tibet, China, Egipt, Persia si mai apoi si in Europa. Printre premergatorii chiromantiei in Europa se afla Anaxagoras si Aristotel, cel din urma gasind un tratat privitor la cititul in palma pe altarul lui Hermes, pe care l-a adus inaintea imparatului Alexandru Cel Mare ce a devenit el insusi un adept al acestei practici, testandu-si soldatii.

Conform altor cunoscatori, chiromantia ar fi luat nastere undeva in Europa, fiind asociata cu picturile palmelor in epoca de piatra descoperite in Lascaux Franta, Santander Spania sau in Africa.

In Epoca Medievala, cititul in palma a fost interzis de catre Biserica Catolica, fiind considerat un act pagan. Acelasi lucru s-a intamplat si in Epoca renascentista, in care chiromantia a devenit unul din cele sapte arte interzise alaturi de necromantie, aeromantie, geomantie, spatulamantie, hidromantie si piromantie.

In epoca moderna lucrurile s-au mai schimbat, caci capitanul Casimir Stanislau D’Arpentigny a incercat sa reinventeze si sa readuca cititul in palma in centrul atentiei lumii. Acesta a scris in 1839 o carte intitulata La Chirognomie, iar cincizeci de ani mai tarziu este infiintata societatea de chiromantie din Marea Britanie in cadrul careia se incerca sistematizarea artei chiromantiei spre a preveni diferite acte de sarlatanie.

Unul din cei mai importanti promotori ai chiromantiei este irlandezul William John  Warner, care folosea o porecla in lucrarile sale. A studiat numeroase forme diferite ale chiromantiei, ajungand in India, dupa care a deschis propriul cabinet de citit in palma, avand drept client multe nume vedeta ale epocii: Mata Hari, Mark Twain, Oscar Wilde, Thomas Edison si Joseph Chamberlain.

In esenta, cititul in palma consista din evaluarea caracteristicilor personale si a evenimentelor vietii viitoare prin interpretarea liniilor si muntilor palmei. Ambele maini sunt utilizate pentru a citi viitorul: cea stanga prezinta soarta primita de la divinitate in timp ce detaliile din palma dreapta prezinta modificarile aduse de oameni propriului lor destin.

Cele mai importante linii si munti ai palmei prezinta interpretari diferite in functie de caracteristicile individuale: marime, intersectii de linii si calitati. In anumite tipuri de citire a destinului in palma cititorul ia in considerare si forma degetelor, a unghiilor, a amprentelor si texturii sau culorii pielii ori forma palmei si flexibilitatea acesteia.

Cum citim in palma

Cititul in palma este facut in prima instanta pe mana dominanta, adica cea care este folosita mai mult, cu care se scrie, pentru ca se considera ca prezinta mintea constienta sau constiinta, in timp ce cealalta mana reprezinta subconstientul. In anumite culture se crede ca mana care nu este dominanta prezinta prin prisma particularitatilor sale trasaturi de familie sau ereditare, sau, corelata cu credintele cosmologice ale cititorului in palma, prezinta informatii legate de vietile anterioare si conditiile karmice.

Citește și:  Ghicitul in palma - Linia Destinului

Chiromantia clasica este consdierata cea care are legatura cu mitologia greceasca. Asta inseamna ca fiecare zona a degetului si palmei este legata de un zeu sau o zeita, iar fiecare particularitate a respectivelor zone prezinta diferite aspecte primordiale.

Mana dreapta si mana stanga in chiromantie

In cadrul cititului in palma, mana stanga si cea dreapta au roluri diferite, insa importante in egala masura. Daca mana dominanta reprezinta constiinta iar cea sub-dominanta devine inconstientul, exista si o insemnatate diferita a ceea ce reprezinta particularitatile mainii stangi fata de cea dreapta. In general se crede ca mana dreapta este cea care arata personalitatea individului in timp ce cea stanga devine potentialul acestuia. Mana stanga este cea cu care individual se naste in timp ce dreapta este o reprezentare a vietii si alegerilor individului.

Unii cititori in palma aleg sa citeasca una din cele doua maini, luand in considerare sexul individului si mana dominanta a acestuia. Chiromantii mai cred si ca mana stanga este cea cu care ne nastem in timp ce mana dreapta este cea care prezinta urmarile alegerilor in viata. Mana stanga este adesea citita femeilor in timp ce dreapta prezinta viitorul barbatilor. Alti chiromanti refera sa citeasca mana dreapta persoanelor dreptace si mana stanga persoanelor stangace. In general insa, alegerea cititului in palma apartine cu precadere practicantului. Iata si cateva detalii legate de ce reprezinta fiecare palma:

Palma dreapta este controlata de partea stanga a creierului, cea care guverneaza intelegerea logica, ratiunea si limbajul, reflectand eul exterior si sinele obiectiv. Este totodata martora a influentelor provenite din mediul inconjurator extern si a educatiei sau experientelor. Palma dreapta devine un reprezentant al gandirii lineare a individului.

Palma stanga este controlata de partea dreapta a creierului care are in sarcina intelegerea matricelor si a relatiilor sociale. Totodata intelegerea liniilor si a muntilor palmei stangi prezinta detalii referitoare la eul interior, la sinele natural si suflet. Totodata, palma stanga ofera detalii privitoare la gandirea laterala.

Tehnici de ghicit in palma

Ghicitul in palma poate fi realizat in multe moduri diferite, insa in general puteti lua in considerare cativa pasi prezentati in continuare.

Chiromantia reprezinta un proces dinamic in cadrul caruia liniile mainii se pot modifica in timp. Pe masura ce gandirea, comportamentul, si tiparele rationale si comportamentale se schimba, si liniile, monturile si semnele palmei se vor modifica.

Persoanele care citesc in palma nu trebuie sa atinga mana pe care o citesc pentru ca va avea loc un transfer de curent electric intre maini iar caracteristicile originale ale palmei vor fi pierdute. Mainile pot fi citite oricand, insa cel mai potrivit moment este dimineata, cand cel/cea care vrea sa I se citeasca in palma nu a luat inca micul dejun pentru ca circulatia sangelui sa nu creasta, ceea ce duce la disparitia liniilor fine din palma. Cel caruia  I se citeste in palma trebuie insa sa faca o baie dupa ce s-a trezit pentru a fi curat si a nu impedica acest proces.

Mana nu ar trebui aratata dupa ce o persoana a lucrat la ceva fizic sau a facut exercitii obositoare sau in urma consumului de bauturi alcoolice ori substante intoxicante. In plus, aceasta nu trebuie aratata cand afara este foarte cald sau foarte frig pentru ca a sa culoare se va schimba.

Nici cititorul nu ar trebui sa interpreteze liniile din palma daca este furios sau se afla intr-o stare psihica nepotrivita. Citirile se fac numai obiectiv, deci nu se vor face in cazul persoanelor iubite, familiei sau dusmanilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.