Ghicitul in palma – Forma mainii

0
3124
Ghicitul in palma (2)

Ghicitul in palma prezinta cercetarea amanuntita a detaliilor acesteia, incluzand forma mainii si a degetelor sau a liniilor din ea. Proeminenta oaselor, textura si culoarea pielii sau unghiilor au si ele o oarecare importanta, totul depinzand de chiromant. Majoritatea scolilor de chiromantie prezinta detalii similare in ceea ce priveste desemnarea liniilor si muntilor palmei si intelegerea insemnatatii acestora.

Forma mainii are o importanta deosebita si cea mai cunoscuta diferentiere a formei dateaza din secolul 18, insumand palma patrata si palma alungita. Observarea tipului de palma consta intr-un interesant exercitiu de imaginatie care are in vedere eliminarea degetelor de la mana si observarea atenta a formei acesteia. Pentru a va asigura de forma palmei trebuie sa priviti ambele maini, caci in palme constau si primele indicii referitoare la caracterul persoanelor.

In cazul dreptacilor, palma dreapta este cea care va reprezenta viata obisnuita exterioara, in timp ce palma stanga prezinta elementele de imaginatie si capacitatile pe care le mosteneste persoana. In cazul persoanelor care prezinta mana stanga dominanta, citirea se va efectua invers iar mana stanga va fi cea care reprezinta evenimentele rezultate din alegerile persoanei. Aceasta clasificare a mainilor si palmelor nu este insa unica, existand si tipuri de palme care nu se pot clasifica in acest fel. Exista un sistem clasic de clasificare al palmelor care include palme conice, practice si primitive sau elementare

Mana alungita

Mana alungita prezinta o palma alungita care poate fi identificata si sub forma unui dreptunghi. Aceasta poate fi interpretata ca o dovada de imaginatie, inspiratie, inteligenta, visare cu ochii deschisi sau geniu de creatie. Persoanele care au astfel de maini sunt creative, insa le este greu sa isi exprime ideile geniale sau sa le transforme in realitate.

Mana patrata

Ghicitul in palma - Mana patrata
Ghicitul in palma – Mana patrata

Mana patrata prezinta o forma patratoasa a palmei si identifica persoanele realiste, care sunt sigure pe ele, cu picioarele pe pamant, care sunt practice si energice. Aceste persoane sunt rezistente la efort fizic, dand dovada de inteligenta innascuta in sport, sunt muncitoare si nu trag concluzii fara a avea sau obtine dovezi. Persoanele cu palme late muncesc foarte mult si sunt mult mai rezistente la efort fizic.

Mana conica

Ghicitul in palma - Mana conica
Ghicitul in palma – Mana conica

Palma conica prezinta o alungire putin mai mare decat o palma patrata si arata armonios. Degetele unei astfel de maini sunt gratioase, lungi cu varfuri rotunjite. Oamenii care au astfel de palme sunt caracterizati prin creativitate si imaginatie, insa si prin faptul ca adesea viseaza cu ochii deschisi. Ceea ce urasc cel mai mult astfel de oameni sunt cruzimea si vulgaritatea.

Mana elementara

Ghicitul in palma - Mana elementara
Ghicitul in palma – Mana elementara

Palmele elementare prezinta piele aspra si au forma patrata cu degete scurte, putin diforme si chiar groase. Pielea acestor maini este aspra si poate avea par. Oamenii care prezinta astfel de de maini sunt incapatanati si gasesc cu greu lucruri care sa ii intereseze, gasesc cu greu moduri potrivite de a se exprima, ceea ce duce la exprimarea violenta.

Citește și:  Interpretare semne persoane, siluete, parti din corp si copii ce apar la ghicitul in cafea

Mana practica

Ghicitul in palma - Mana practica
Ghicitul in palma – Mana practica

Mana practica are o forma patratoasa ca si cea elementara, insa degetele sunt mai lungi si definite fata de infatisarea tipului anterior. Pielea mainii este mai putin aspra si prezinta mai multe linii bine definite. Oamenii care prezinta astfel de maini sunt extrem de determinati si gasesc usor interes in diferite lucruri.

O alta clasificare interesanta a mainilor este cea care se bazeaza pe reprezentari ale elementelor clasice primordiale. Majoritatea scolilor de chiromantie clasifica formele mainii si insemnatatea acestora in patru tipuri majore ce au drept guvernant un element primordial si unul din cele patru tipuri de temperament. Aceste patru tipuri de clasificare a mainilor sunt:

  • Mana de foc – este caracterizata prin palme patrate sau dreptunghiulare cu degete mai scurte si piele roz sau rozalie. De obicei, marimea palmei acestui tip de mana este mai lunga masurata de la incheietura mainii la baza degetelor decat degetele. Are mai putine linii, insa mai adanci. Persoanele cu astfel de maini sunt pline de energie, creativitate, extrovertite, impulsive si ambitioase, insa au un temperament coleric.
  • Mana de apa – este caracterizata prin palme scurte si adesea ovale insotite de degete lungi, conice si flexibile. Marimea palmei de la incheietura la baza degetelor este mai mica decat lungimea celei mai late parti a palmei si egala cu lungimea degetelor. Persoanele cu astfel de maini sunt mai introvertite, creative si subtile, le pasa de ce cred altii despre ele si sunt mai neindemanatice si uneori lipsite de interes. Fac parte din categoria temperamentului flegmatic.
  • Mana de aer – prezinta palme dreptunghiulare sau patrate cu degete lungi si monturi adesea vizibile, cu degete mari situate spre baza mainii si piele uscata. In cazul acestui tip de mana, lungimea palmei de la incheietura la baza degetelor este egala cu lungimea degetelor. Persoanele cu astfel de maini sunt jucause, sociabile , visatoare si au o fire artistica, apartinand temperamentului sangvinic.
  • Mana de pamant – prezinta palme late patratoase cu o culoare roscovana si piele groasa si rigida. Lungimea palmelor de la incheietura la baza degetelor este egala cu lungimea degetelor. Astfel de persoane fac parte din temperamentul melancolic, parand introvertite, serioase, suspicioase si depresive, insa si foarte sufletiste.

Forma mainii ia in considerare si diferite particularitati ale amprentei sale totale. Numarul liniilor si calitatea acestora determina diferite particularitati in comportament si temperament. Totodata, aceste aspecte au un rol important in ceea ce priveste cititul in palma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.