
Degetul mare are o importanta deosebita in ghicitul in palma. Acesta identifica modul in care o persoana ia decizii si cum le va transforma in realitate. Degetele oamenilor prezinta prin prisma nervului radial o insusire unica ce ne diferentiaza de animale. Acesta este format din fibre nervoase asemanatoare cu cele din maduva spinarii si creier, ajutand la rationalizarea superioara.

Lungimea sa are o explicatie interesanta, caci cu cat ai un deget mare mai lung cu atat mai mult succes este posibil sa ai. Persoanele cu degete opozabile extrem de lungi se descurca in orice situatie si sunt inteligente, au o vointa puternica si sunt hotarate. La polul opus se afla oamenii cu degete opozabile scurte care sunt usor de influentat, au o vointa slaba si se incapataneaza fara a avea motive pertinente.
Persoanele cu degetul mare mediu (care ajunge pana la falanga de la baza degetului aratator) sunt corecti si au bun simt, o vointa iesita din comun si isi pot purta singuri de grija.
In cazul in care degetul este privit dinspre unghie si pare lat, acesta va desemna o persoana care ar fi in stare sa faca orice pentru a implini ce isi doreste. Oamenii cu degete mari groase sunt dezinhibati, deschisi si directi, insa nu renunta nicicand la propriile pareri si idei.
Segmentele degetului mare
Ca si celelalte degete, si degetul mare este impartit in trei segmente care prezinta insusiri diferite. Acesta prezinta doua parti vizibile si o a treia – muntele lui Venus – care este partea proeminenta de la baza degetului. Primele doua falange ar trebui sa fie egale ca si lungime, prima falanga care are si unghia reprezentand vointa, iar cea de-a doua reprezinta partea logica.
Persoanele cu cele doua falange egale sunt echilibrate in timp ce persoanele cu prima falanga mai lunga decat a doua vor pune pe primul plan vointa, facand foarte multe greseli. Majoritatea oamenilor au a doua falanga mai lunga decat prima, ceea ce inseamna ca pun pe primul loc logica. Astfel de oameni au adesea idei noi, insa nu reusesc sa le puna in aplicare.
Varful degetului mare
Si varful degetului opozabil este important in chiromantie. Forma acestuia are diferite interpretari in functie de particularitati. Cand varful degetului este spatulat, persoana respectiva va fi mereu ocupata cu ceva, devenind extrem de activa. Oamenii cu varful degetului patrat sunt practici, corecti si realisti.
Persoanele care au un varf conic al degetului mare vor da dovada de sensibilitate si rafinament. Cel mai adesea acesta este insotit de o falanga a doua care ii da forma de clepsidra, ceea ce se traduce prin diplomatie si tact. Persoanele cu varful degetului lat si turtit sunt caracterizate prin atentie si fermitate.
Oamenii cu un varf al degetului mare ascutit au o gandire subtila si sunt capabili sa transmita vestile rele cu blandete. Persoanele care au o parte din varful degetului plata care seamana cu o clanta rotunda situata pe a doua falanga poarta denumirea de degetul ucigasului si se mosteneste genetic.
Persoanele care au un astfel de deget mare isi pot pastra rabdarea pentru multa vreme, insa la un moment dat vor izbucni intr-o reactie extreme de violenta care ar putea avea urmari grave.