Top 10 tipuri de astrologie

0
206
tipuri de astrologie

Chiar daca ne aflam in imposibilitatea de a realiza un top 10 al tipurilor de astrologie, proabil cel mai potrivit lucru pe care il putem face este acela de a realiza o insiruire a felurilor de interpretare astrologica. Un top 10 al tipurilor de astrologie s-ar putea face poate in functie de utilitate, in functie de felul in care acestea ajuta la descoperirea individualitatii si la descrierea unui destin cat mai aparte.

Tipurile de astrologie sunt urmatoarele: astrologia semnului solar, astrologia ezoterica, astrologia holistica, astrologia kabbalistica, astrologia karmica, astrologia lunara, astrologia medicala, astrologia mundana, astrocartografia, astrologia mundana, astrologia orara, astrologia previzionala, astrologia psihologica, astrologia relationala si astrologia vocationala. In functie de importata lor cat si de nivelul de abordare putem face si un clasament iar acesta ar fi urmatorul: astrologia previzionala, astrologia semnului solar, astrologia relationala, astrologia karmica, astrologia vocationala, astrologia medicala, astrologia lunara, astrocartografia, astrologia psihologica si in cele din urma astrologia mundana.

Celelalte tipuri de astrologii sunt poate mult prea putin luate in calcul in lumea noastra si ele au un rol mai putin semnificativ in ceea ce inseamna realizarea unei astrograme si a unei harti astrale care sa contureze o personalitate. Desigur, acest clasament este realizat inainte de toate in functie de rolul pe care il are in viata fiecarei persoana in parte cat si in functie de modificarile pe care le pot produce in existenta cuiva in cazul unei cunoasteri absolute a tipului respectiv. In continuare vom incerca o mica descriere a fiecarui tip de astrologie pentru a intelege acest top 10 de tipuri astrologice, iar detalii despre fiecare in parte veti gasi pe site-ul nostru, in categoria de Astrologie.

Astrologia

Astrologia previzionala este poate cea mai apreciata de catre oameni. Ea este cea care prezice viitorul asa cum si numele sau o spune, citind in stele si nu oricum, ci in functie de pozitionarea acestora in anumite intervaluri si in functie de relatiile pe care le planetele le realizeaza de-a lungul vremii. Acest tip de astrologie merita poate locul intai deoarece, oamenii fiind atat de avizi dupa viitor, de a sti ce urmeaza si de a cunoaste totul, au dorinta de a afla cat mai mult. In astrologie previzionala putem include si variantele de horoscoape saptamanale sau lunare cat si anuale, insa cu mentiunea ca acestea nu pot fi decat generalizate.

Astrologia semnului solar este cea care se ocupacu studiul individului in functei de semnul solar in care aceasta s-a nascut. Este poate cel mai important, deoarece Soarele este cel care da energie, implicit viata, forta, si desigur ca o si intretine. Astrologia semnului solar descrie tipul individualitatii fiecarui nativ in parte in functie de semnul pe care acesta il are, tinand seama de pozitionarea Soarelui la momentul nasterii respectivului.

Astrologia relationala este cea care se ocupa cu studiul relatiilor dintre indivizi in functie de semnele lor astrologice, in functie de tot ceea ce inseamna astrograma, coordonate ale nasterii si harti definitorii  ale personalitatii lor. Acest tip de astrologie ocupa locul respectiv mai ales pentru ca intre semeni este foarte important ca acestia sa se cunoasca si sa stie ce grade de compatibilitate exista intre ei, petru a putea relationa corespunzator.

Citește și:  Astrologia previzionala

Astrologia karmica se refera la destin, la noroc, ea fiind cea care studiaza de regula perioadele favorabile in existenta unui nativ, anii, lunile, zilele norocoase, cat si spatii de succes si domenii norocoase de desfasurare a activitatii. Este foarte importanta mai ales pentru cei care au nevoie sa stie macar cu aproximatie ce anume le este favorabil in viitorul apropiat, in cazul in care deciziile lor conteaza foarte mult pentru un numar mai mare de oameni.

Astrologia vocationala se ocupa cu studiul preferintelor, al meseriilor, hobby-urilor potrivite pentru fiecare individ sau pentru o natiune in parte, punand in prim plan asezarea planetelor si in functie de acestea ajungand practic la anumite campuri de activitate predestinate. Desigur ca aici va trebui sa consultam foarte bine astrograma nativului si in functie de ceea ce aceasta poate sa ne ofere in casa veniturilor si a profesiei se pot trasa anumite coordonate.

Astrologia medicala se refera mai mult la starea de sanatate asa cum o spune si numele, ea facand referire la semnele astrologice si cate o parte a corpului care ii este corespondenta acestuia. Astfel ca acest tip de astrologie studiaza cel mai bine punctul de pornire a unei probleme de natura medicala, aratand atat felul in care a evoluat cat si felul in care se va finaliza sau seva putea rezolva.

Astrologia

Astrologia lunara studiaza destinul, viata, aspecte din viata unui nativ in functie de miscarea Lunii, deci felul in care singururl satelit natural al Pamantului isi lasa amprenta asupra oamenilor. Astrocartografia asa cum am aratat in articole precedente se ocupa cu studiul mediului in care o persoana s-a nascut, aratand cum actioneaza si cum influenteaza acesta existenta cat si personalitatea persoanei in discutie.

Astrologia psihologica sau astropsihologia se ocupa cu studiul individului fara a lua in calcul o generalitate, mai exact ea studiaza fiecare aspect astrologic, psihologic al caracterului unui om. Ea poate sa fie la fel de importanta ca si astrologia semnului solar avand in vedere ca se bazeaza pe semnul zodiai sub care persoana in discutie s-a nascut. Astrologia mundana poate sa fie la fel de interesanta ca si cea psihologica, insa trebuie mentionat ca ea studiaza inidvidul la nivel social, la un nivel mult mai amplu, ridicand problema unei intregi generatii.

Chiar daca ceea ce am insiruit aici este un top 10 aleatoriu al tipurilor de astrologie, facut dupa un anumit punct de vedere, vom observa in cele din urma ca atunci cand astrele ne pasioneaza si dorim sa intram in esenta lor, cel mai probabil vom incepe cam in aceeasi ordine de idei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.