Astrologia lunara

0
134
Astrologia lunara

Luna reprezinta unul dintre elementele de baza ale astrologiei, fapt care a dus la nasterea unei ramuri importante ale acestei stiinte si anume astrologia lunara. Inca din cele mai vechi timpuri s-a considerat ca luna este cel mai puternic astru, avand o mare influenta asupra naturii, cat si asupra corpului omenesc. Desi Soarele este astrul care influenteaza in cea mai mare masura pamantul, luna are, de asemenea, o influenta majora. Inca de la formarea sa, Terra a stat sub influenta acestor doua mari corpuri ceresti care ajuta intr-o foarte mare masura la interpretarea astrologica.

Ce este interesant este ca, desi cei doi astri se afla intr-o relatie de opozitie, intre acestia exista si o interesanta legatura, mai ales ca Luna primeste lumina de la Soare. Relatia dintre Luna si Soare reprezinta unul dintre elementele de baza ale unei astrograme, cele doua astre fiind reprezentative pentru constientul si subconstientul uman, dupa cum afirma Carl Jung, fondatorul psihologiei analitice si unul dintre precursorii astrologiei psihologice. Dupa cum bine stiti, Luna este satelitul natural al Pamantului si este in acelasi timp cel mai apropiat astru. Ciclurile Lunii si corelatiile acestora cu evenimentele care au loc la nivel terestru reprezinta fundamental astrologiei lunare.

Ce este astrologia lunara?

Ce este astrologia lunara

 

Astrologia lunara are ca punct de plecare miscarea Lunii fata de Soare sau fata de oricare alt astru important pentru astrologie. In acest fel, interpretarea astrologica este influentata de fazele lunare. Pozitia lunii se schimba, aceasta fiind pozitionata in Case si Semne zodiacale, Cercul Zodiacal fiind impartit in 28 de domicilii ale Lunii, fiecare dintre acestea masurand 12 grade 51 de minute si 26 de secunde. Domiciliul Lunii este in Semnul zodiacal al Racului, elementul sau este apa, iar Casa guvernata este cea de a patra.

In Antichitate, mai exact in Roma antica, Luna era reprezentata de catre zeita Diana – zeita vanatorii. Astrologia lunara este acea ramura a astrologiei care ne ajuta sa aflam aspecte importante ale vietii interioare si modalitatile de imbunatatire ale acesteia. Luna se afla in stransa legatura cu sentimentele de dragoste dar si cu cele materne. Persoanele “lunare” sunt caracterizate ca fiind foarte emotive, sau din contra, deloc emotive.

Daca Soarele influenteaza constientul, Luna influenteaza subconstientul uman. Ciclurile Lunii in astrologia lunara Luna Noua reprezinta prima faza a Lunii; in acest moment, Soarele si Luna se afla in acelasi unghi fata de Semnul Zodiacal, de aceea Luna nu este vizibila la inceput deoarece cele doua corpuri ceresti rasar in acelasi timp. In astrologia lunara, aceasta faza a lunii este perfecta pentru inceperea unor noi activitati, punerea in practica a unor noi idei.

Citește și:  Planetele in astrologie

Din punct de vedere astrologic, aceasta prima faza a lunii este cea mai prolifica. Luna in crestere reprezinta cea de a doua faza a Lunii, distanta dintre Soare si Luna fiind de 90 de grade. In aceasta faza, Luna rasare la amiaza si apune la miezul noptii de aceea poate fi vazuta pe cer in prima jumtate a noptii. Aceasta faza a lunii influenteaza dezvoltarea individuala, fiind o perioada favorabila indreptarii atentiei catre lucrurile care exista deja. Luna plina reprezinta cea de a treia faza.

In aceasta etapa, Soarele se afla intr-o pozitie opusa fapt care ii permite sa o lumineze complet. Luna plina poate fi vazuta rasarind in partea de est in momentul in care Soarele apune. Aceasta etapa are o mare influenta asupra emotivitatii, capacitatii de exprimare a sentimentelor, insa este si momentul propice pentru punerea in aplicare a unor idei mai vechi. Ultima faza, momentul in care Luna se afla in descrestere, este momentul propice pentru reorganizarea ideilor.

astrologie lunara

In aceasta faza, Luna si Soarele se afla din nou la distanta de 90 de grade, Luna rasare la miezul noptii. Luna si Casele Pentru astrologia lunara, pozitia Lunii in case reprezinta un factor de referinta. Atunci cand Luna se afla in Casa I, individul inclina spre independenta. Pozitia Lunii in Casa a II-a coincide cu dorinta de echilibru si cautarea unor valori personale. Luna in Casa a III-a reprezinta nevoia de comunicare, iar in casa a IV-a este reprezentativa pentru siguranta din sanul familiei.

Atunci cand luna se afla in casa a V-a, nevoia de relaxare este evidenta, iar in casa a VI-a este reprezentativa pentru satisfacerea nevoilor de afectiune sufleteasca. Pozitia in casa a VII-a simbolizeaza dorinta de imbunatatire a relatiilor interpersonale, iar atunci cand Luna se afla in casa a VIII-a aceasta va influenta situatia financiara. Luna in Casa a IX-a corespunde calatoriilor, iar atunci cand se afla in Casa a X-a eforturile creative si artistice ale unei persoane vor fi recunoscute.

Atunci cand se afla in Casele XI-XII Luna influenteaza sentimentele, relatiile cu persoanele iubite si granita dintre sine si lumea exterioara, reala. Harta natala sau astrograma natala cuprinde si o reliefare clara a pozitiei acestui astru important in momentul nasterii. Asadar, astrologia lunara este foarte importanta pentru interpretarea vietii interioare a individului, pentru descoperirea subconstientului, a ritmului mintii, a memoriei afective, dar si pentru deslusirea sentimentelor. Luna este cea care caracterizea instinctul matern, dar si trecutul fiecarui individ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.