Astrologia karmică – un drum de lumină spre noi înșine

0
626
Astrologia karmica

Astrologia karmică relevă că, indiferent de convingerile noastre religioase, un adevăr este evident: căutăm continuu latura noastră spirituală, vrem să fim mai buni, mai fericiți, să înțelegem rostul existenței noastre pe acest pământ. De unde venim, încotro ne îndreptăm, ce facem în viața care ni s-a dat, de ce unul are noroc în viață și altul e nefericit etc. sunt întrebări la care căutăm răspuns, chiar dacă mărturisim acest lucru sau îl facem în singurătate, mai încrezători sau mai sceptici.

Karma, în religiile orientale (budism, hinduism), pentru care reîncarnarea (metempsihoza) este un fapt acceptat, reprezintă acea încărcătură energetică pe care orice ființă o duce cu sine, determinată de faptele bune și rele pe care le-a săvârșit de-a lungul vieții și care se traduce în viețile următoare.

Astrologia karmica - un drum de lumina spre noi insine

Se spune, astfel, că eșecurile, nefericirile, bolile sunt efectul cărora cauze au legătură cu greșelile din viețile anterioare. Astăzi, astrologia karmică a depășit granițele credințelor orientale și, chiar dacă păstrează principiile fundamentale ale acestora, conceptul a evoluat și s-a îmbogățit foarte mult, astfel încât conștientizarea karmei poate oferi omului șansa de a învăța și de a se perfecționa, de a îndrepta erorile unei vieți anterioare, înțelegând rătăcirile, dezvoltând atuurile, fără ca acest fapt să însemne, ca la vechii budisti, o depersonalizare, o abandonare a ego-ului.

Astrologia karmică se bazează pe câțiva termeni specifici – Noduri lunare, Luna neagră (Lilith), Saturn, planete retrograde etc. – dar nu poate fi desprinsă de astrologia tradițională, din care preia, de exemplu, conceptul de “tema natală” (adică tot ceea ce un individ a trăit anterior), condiție a evoluției sale în viitor.

Nodul Sud sau “Coada Dragonului” arată “moștenirea” karmică, Nodul Nord sau “Capul Dragonului” sugerează sensul evoluției, care este rostul vieții, “Luna neagră” indică elementele cele mai dramatice ale unei vieți, planetele retrograde punctează aspectele karmice (datorii, lecții) care trebuie “rezolvate”, iar Saturn este considerat “Regele karmei”. Există trei principii de bază ale astrologiei karmice:

  1. Orice efect este rezultatul unei cauze (de exemplu, dacă o persoană este trădată, în dragoste, de partener, probabil, într-o viață anterioară, a înșelat, la rândul său). Orice cauză produce, la rândul său, un efect (dacă cineva, în pofida dificultăților pe care le poate întâmpina în viață, ca urmare a unei karme negative, continuă să acționeze cu bunătate și generozitate, karma sa negativă va fi anulată și, la un moment dat, viața sa se va schimba în bine).
  2. O cauză produce un efect identic sau opus (de exemplu, un individ violent într-o viață anterioară va fi tentat să se comporte la fel, adică efectul să fie identic, sau va fi pus în situația de a se confrunta cu violența, adică efect opus). Evident, interpretările nu trebuie să fie schematice, pentru că atunci există un mare risc de a greși.
  3. O victimă a violenței, să spunem, nu înseamnă că, obligatoriu, a fost vinovată, într-o altă viață, poate fi o victimă inocentă, pusă în fața unui obstacol, cu un anume rost. Tema natală este cea care lamurește corect semnificațiile.

Există mai multe tipuri de karma, pe care astrologia karmică le evidențiază, la care se poate raporta existența individuală. Karma agresivității reunește toate acțiunile unui om care apelează la forță, la exces de putere, la șantaj, manipulare, amenințare etc. împotriva altuia, în scopuri personale, egoiste. În aceste cazuri, tema natală este dominată de elementul „Foc”. Karma ignoranței se referă la tot ce deturnează cunoașterea, la minciună, la falșii profeți, la intoleranță, rasism, corupție, la “vânzătorii de iluzii”, în scopul unui beneficiu personal (gândiți-vă, de exemplu, la politicieni) etc. Semnul astral este pentru aceștia „Aerul”.

Karma lăcomiei vizează invidia, gelozia, avaritia (cei care se îmbogățesc din exploatarea celor săraci, din vânzarea armelor, cei care nu se pot despărți de averea lor, nici măcar pentru o cauză nobilă). Pentru aceștia, tema natală stă sub semnul “Pământului”. Karma pasivității îi caracterizează pe cei care nu își asumă riscuri, se “spală pe mâini” de orice responsabilitate, nu sunt în stare să apere nicio idee, niciun principiu, sunt lăsi, leneși, inactivi. Tema lor natală este dominată de “Apă”.

Cei interesați de astrologia karmică, frecvent caută răspunsuri la întrebări de felul: Bolile grave sunt determinate de karma? Se schimbă sexul de la o reincarnare la alta? Care este ritmul reincarnărilor? Cine ne alege destinul? Așadar, mulți se întreabă dacă bolile grave au legătură cu Karma personală.

Astrologia karmică spune că nu, dar nu este de ignorat faptul că, după o suferință fizică profundă, mulți oameni devin mai înțelepți, mai sensibili la latura spirituală a vieții și își îmbunătățesc, în felul acesta, karma, redefinindu-și prioritățile. Specialiștii în astrologia karmică au constatat că, de-a lungul reîncarnărilor, se produce adesea o schimbare a sexelor, deoarece sufletul trebuie să experimenteze toate situațiile posibile. Feminismul exagerat, ca virilitatea excesivă, sunt semne ale faptului că persoana respectivă a trăit mai multe vieți succesive având același sex.

Citește și:  Ascendentul și influențele sale

Decalajul prea mare între valorile profunde de personalitate (de exemplu, feminine) și corp (masculin) poate duce la homosexualitate. Sufletul, din astral, este cel care hotărăște momentul cel mai potrivit al reîncarnării, astfel încât “planul” său de viață să meargă mai departe. Uneori se întoarce pe Pământ foarte repede, alteori poate să o facă după secole. Creșterea bruscă a populației globului, în ultimul secol, poate fi un indiciu că ritmul reîncarnărilor s-a accelerat, pentru că și ritmul timpului s-a accelerat.

După moarte, sufletul se eliberează și se înalță la o altă capacitate de cunoaștere și înțelegere, putând alege ce nouă viață și ce experiențe l-ar putea ajuta să evolueze, să îndrepte greșelile. Probabil că, într-o astfel de etapă, este ghidat de Marele Creator. Un suflet care se întoarce, aflat la un nivel superior (dar nu ultim) de evoluție, poate să fie și recompensat, și acest lucru răzbate în calitățile omului respectiv: bunătate, generozitate, creativitate etc.

Sigur, astrologia karmică, poate fi vulnerabilă, ca orice alt domeniu al cunoașterii. Unii o consideră o “escrocherie”, negând orice posibilitate de a “citi în stele” destinul și, cu atât mai puțin de a “vedea” vieți anterioare. Pe de altă parte, știința, fără a-i nega meritele excepționale, nu ne spune nimic despre ce este după moarte (de fapt, nici nu este preocupată de astfel de întrebări!). Învățăturile dogmatice, din orice parte ar veni ele, ne spun să fim “cuminți” ca să ajungem în Rai, altfel, singura alternativă este “Iadul” pentru eternitate. Totuși, Divinitatea ne-a dat liberul arbitru și, implicit, posibilitatea evoluției spirituale.

astrologie karmica

Astrologia karmică, înțeleasă corect, în esența ei, nu face decât să deschidă un drum spre o altă stare de spirit, mai luminoasă și mai tolerantă. Ca în jocurile pe calculator, când poți „câștiga” „mai multe vieți”, în „mai multe lumi”. Pe de altă parte, astrologia karmică propune o cale de cunoaștere care nu este foarte diferită de cea urmată de psihanalisti, din ambele domenii rezultând o concluzie comună: fatalitatea acționează doar asupra conștiinței ignorante.

La cunoașterea de sine prin astrologia karmică se poate ajunge în condițiile în care deții suficiente cunoștințe și un anumit exercițiu în acest domeniu (există nenumărate cărți despre acest subiect) sau se poate apela la un astrolog care te va îndruma, îți va indica diverse metode de „vindecare” karmică, toate având drept punct de convergență o minunată stare de bine, de armonie, de liniște, de bucurie, o dorință de neoprit de a-ți construi viața pe un drum de lumină pe care nu vei mai vrea să-l părăsești vreodată. Până te decizi ce cale să urmezi, câteva exerciții, practicate zilnic, te pot ajuta:

  1. Relaxează-te prin exerciții de respirație profundă.
  2. Meditază și vezi (pe un ecran mental) ce imagini, gânduri, emoții încearcă să iasă la suprafață (cele triste, apăsătoare, la care, poate, nu te-ai mai gândit de multă vreme, s-ar putea să țină de „moștenirea” ta karmică).
  3. Elimină amintirile dureroase și orice alt tipar negativ. Imaginează-ți că ești pe un vapor, într-un balon care se înalță din ce în ce mai sus, pe un vârf de munte, la marginea mării etc. și arunci peste bord, în prăpastie sau în aer, toate „reziduurile”, tot ceea ce ți-a provocat starea de nemulțumire și inconfort.
  4. Eliberează-te. Construiește o imagine a viitorului tău, cât mai credibilă și cât mai detaliată. Crezi în ea și ține această imagine constant în minte.
  5. Încarcă-te cu energie pozitivă. Încearcă să-ți reprezinți această energie vizual, ca o lumină puternică, învăluitoare, caldă, divină. Mulțumește, din toată inima, forței divine care te călăuzește.

Nu peste mult timp, vei fi un alt om și viața ta va porni pe drumul pe care ți-l dorești.

Fiecare dintre noi este conectat la un flux cosmic care ne influențează viața și destinul. Astrologia karmică ne oferă instrumentele necesare pentru a descifra aceste legături și a înțelege semnificațiile trecutelor noastre acțiuni și decizii.

Prin analiza hărții noastre astrale, putem descoperi lecțiile karmice și misiunile pe care sufletul nostru dorește să le finalizeze în această viață. Dacă te pasionează și alte forme de astrologie, te invit să citești și despre alte tipuri de astrologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.