Astrologia karmica – un drum de lumina spre noi insine

0
482
Astrologia karmica

Astrologia karmica releva ca, indiferent de convingerile noastre religioase, un adevar este evident: cautam continuu latura noastra spirituala, vrem sa fim mai buni, mai fericiti, sa intelegem rostul existentei noastre pe acest pamant. De unde venim, incotro ne indreptam, ce facem in viata care ni s-a dat, de ce unul are noroc in viata si altul e nefericit etc. sunt intrebari la care cautam raspuns, chiar daca marturisim acest lucru sau il facem in singuratate, mai increzatori sau mai sceptici.

Karma, in religiile orientale (budism, hinduism), pentru care reincarnarea (metempsihoza) este un fapt acceptat, reprezinta acea incarcatura energetica pe care orice fiinta o duce cu sine, determinata de faptele bune si rele pe care le-a savarsit de-a lungul vietii, si care se translateaza in vietile urmatoare.

Astrologia karmica - un drum de lumina spre noi insine

Se spune, astfel, ca nereusitele, nefericirile, bolile sunt efectul ale carui cauze au legatura cu greselile din vietile anterioare. Astazi, astrologia karmica a depasit granitele credintelor orientale si, chiar daca pastreaza principiile fundamentale ale acestora, conceptul a evoluat si s-a imbogatit foarte mult, asa incat constientizarea karmei poate oferi omului sansa de a invata si de a se perfectiona, de a indrepta erorile unei vieti anterioare, intelegand ratacirile, dezvoltand atuurile, fara ca acest fapt sa insemne, ca la vechii budisti, o depersonalizare, o abandonare a ego-ului.

Astrologia karmica se bazeaza pe cativa termeni specifici – Noduri lunare, Luna neagra (Lilith), Saturn, planete retrograde etc. – dar nu poate fi despartita de astrologia traditionala, din care preia, de exemplu, conceptul de “tema natala” (adica tot ceea ce un individ a trait anterior), conditie a evolutiei sale in viitor.

Nodul Sud sau “Coada Dragonului” arata “mostenirea” karmica, Nodul Nord sau “Capul Dragonului” sugereaza sensul evolutiei, care este rostul vietii, “Luna neagra” indica alementele cele mai dramatice ale unei vieti, planetele retrograde puncteaza aspectele karmice (datorii, lectii) care trebuie “rezolvate”, iar Saturn este considerat “Regele karmei”. Exista trei principii de baza ale astrologiei karmice:

  1. Orice efect este rezultatul unei cauze (de exemplu, daca o persoana este tradata, in dragoste, de partener, probabil, intr-o viata anterioara, a inselat, la randul sau)
  2. Orice cauza produce, la randul sau, un efect (daca cineva, in pofida dificultatilor pe care le poate intampina in viata, ca urmare a unei karme negative, continua sa actioneze cu bunatate si generozitate, karma sa negativa va fi anulata si, la un moment dat, viata sa se va schimba in bine).
  3. O cauza produce un efect identic sau opus (de exemplu, un individ violent intr-o viata anterioara va fi tentat sa se comporte la fel, adica efectul sa fie identic, sau va fi pus in situatia de se confrunta cu violenta, adica efect opus). Evident, interpretarile nu trebuie sa fie schematice, pentru ca atunci exista un mare risc de a gresi. O victima a violentei, sa spunem, nu insemna ca, obligatoriu, a fost vinovata, intr-o alta viata, poate fi o victima inocenta, pusa in fata unui obstacol, cu un anume rost. Tema natala este cea care lamureste corect semnificatiile.

Exista mai multe tipuri de karma, pe care astrologia karmica le evidentiaza, la care se poate raporta existenta individuala. Karma agresivitatii reuneste toate actiunile unui om care apeleaza la forta, la exces de putere, la santaj, manipulare, amenintare etc. impotriva altuia, in scopuri personale, egoiste. In aceste cazuri, tema natala este dominata de elementul “Foc”. Karma ignorantei se refera la tot ce deturneaza cunoasterea, la minciuna, la falsii profeti, la intoleranta, rasism, coruptie, la “vanzatorii de iluzii”, in scopul unui beneficiu personal (ganditi-va, de exemplu la politicieni) etc. Semnul astral este pentru acestia “Aerul”.

Karma lacomiei vizeaza invidia, gelozia, avaritia (cei care se imbogatesc din exploatarea celor saraci, din vanzarea armelor, cei care nu se pot desparti de averea lor, nici macar pentru o cauza nobila). Pentru acestia, tema natala sta sub semnul “Pamantului”. Karma pasivitatii ii caracterizeaza pe cei care nu isi asuma riscuri, se “spala pe maini” de orice responsabilitate, nu sunt in stare sa apere nicio ideea, niciun principiu, sunt lasi, lenesi, inactivi. Tema lor natala este dominata de “Apa”.

Cei interesati de astrologia karmica, frecvent cauta raspunsuri la intrebari de felul: Bolile grave sunt determinate de karma? Se schimba sexul de la o reincarnare la alta? Care este ritmul reincarnarilor? Cine ne alege destinul? Asadar, multi se intreaba daca bolile grave au legatura cu Karma personala.

Citește și:  Astrologia mundana

Astrologia karmica spune ca nu, dar nu este de ignorat faptul ca, dupa o suferinta fizica profunda, multi oameni devin mai intelepti, mai sensibili la latura spirituala a vietii si isi imbunatatesc, in felul acesta, karma, redefinindu-si prioritatile. Specialistii in astrologia karmica au constatat ca, de-a lungul reincarnarilor, se produce adesea o schimbare a sexelor, deorece sufletul trebuie sa experimenteze toate situatiile posibile. Feminismul exagerat, ca virilitatea excesiva sunt semne ale faptului ca persoana respectiva a trait mai multe vieti succesive avand acelasi sex.

Decalajul prea mare intre valorile profunde de personalitate (de exemplu, feminine) si corp (masculin) poate duce la homosexualitate. Sufletul, din astral, este cel care hotaraste momentul cel mai potrivit al reincarnarii, astfel incat “planul” sau de viata sa mearga mai departe. Uneori se intoarce pe Pamant foarte repede, alteori poate sa o faca dupa secole. Cresterea brusca a populatiei globului, in ultimul secol, poate fi un indiciu ca ritmul reincarnarilor s-a accelerat, pentru ca si ritmul timpului s-a accelerat.

Dupa moarte, sufletul se elibereaza si se inalta la o alta capacitate de cunoastere si intelegere, putand alege ce noua viata si ce experiente l-ar putea ajuta sa evolueze, sa indrepte greselile. Probabil ca, intr-o astfel de etapa, este ghidat de Marele Creator. Un suflet care se intoarce, aflat la un nivel superior (dar nu ultim) de evolutie, poate sa fie si recompensat, si acest lucru razbate in calitatile omului respectiv: bunatate, generozitate, creativitate etc.

Sigur, astrologia karmica, poate fi vulnerabila, ca orice alt domeniu al cunoasterii. Unii o considera o “escrocherie”, negand orice posibilitate de a “citi in stele” destinul si, cu atat mai putin de a “vedea” vieti anterioare. Pe de alta parte, stiinta, fara a-i nega meritele exceptionale, nu ne spune nimic despre ce este dupa moarte (de fapt, nici nu este preocupata de astfel de intrebari!). Invataturile dogmatice, din orice parte ar veni ele, ne spun sa fim “cuminti” ca sa ajungem in Rai, altfel, singura alternativa este “Iadul” pentru eternitate. Totusi, Divinitatea ne-a dat liberul arbitru si, implicit, posibilitatea evolutiei spirituale.

astrologie karmica

Astrologia karmica, inteleasa corect, in esenta ei, nu face decat sa deschida un drum spre o alta stare de spirit, mai luminoasa si mai toleranta. Ca in jocurile pe calculator, cand poti “castiga” “mai multe vieti”, in “mai multe lumi”. Pe de alta parte, astrologia karmica propune o cale de cunoastere care nu este foarte diferita de cea urmata de psihanalisti, din ambele domenii rezultand o concluzie comuna: fatalitatea actioneaza doar asupra constiintei ignorante.

La cunoasterea de sine prin astrologia karmica se poate ajunge in conditiile in care detii suficiente cunostinte si un anume exercitiu in acest domeniu (exista nenumarate carti despre acest subiect) sau se poate apela la un astrolog care te va indruma, iti va indica diverse metode de “vindecare” karmica, toate avand drept punct de convergenta o minunata stare de bine, de armonie, de liniste, de bucurie, o dorinta de neoprit de a-ti construi viata pe un drum de lumina pe care nu vei mai vrea sa il parasesti vreodata. Pana te decizi ce cale sa urmezi, cateva exercitii, practicate zilnic, te pot ajuta:

  1. Relaxeaza-te prin exercitii de respiratie profunda.
  2. Mediteaza si vezi (pe un ecran mental) ce imagini, ganduri, emotii incearca sa iasa la suprafata (cele triste, apasatoare, la care, poate, nu te-ai mai gandit de multa vreme, s-ar putea sa tina de “mostenirea” ta karmica).
  3. Elimina amintirile dureroase si orice alt tipar negativ. Imagineaza-ti ca esti pe un vapor, intr-un balon care se inalta din ce in ce mai sus, pe un varf de munte, la marginea marii etc. si arunci peste bord, in prapastie sau in aer, toate “reziduurile”, tot ceea ce ti-a provocat starea de nemultumire si inconfort. Elibereaza-te.
  4. Construieste o imagine a viitorului tau, cat mai credibila si cat mai amanuntita. Crezi in ea si tine aceasta imagine constant in minte.
  5. Incarca-te cu energie pozitiva. Incearca sa iti reprezinti aceasta energie vizual, ca o lumina puternica, invaluitoare, calda, divina.
  6. Multumeste, din toata inima, fortei divine care te calauzeste.

Nu peste mult timp, vei fi un alt om si viata ta va porni pe drumul pe care ti-l doresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.