Astrologia mundana

0
319
Astrologia mundana

Astrologia mundana reprezinta una dintre cele mai vechi ramuri ale atrologiei avand, de asemenea, un mare impact la nivel social, fapt pentru care mai este cunoscuta si sub numele de astrologie mondiala, deoarece, din punct de vedere etimologic, cuvantul “mundana” provine din latinescul “mundus” care, in traducere, inseamna “lume”. Astrologia mundana are ca principal scop analizarea evenimentelor importante care au loc la nivel social intr-o anumita regiune, in functie de interpretarea simbolisticii astrale.

In afara faptului ca astrele influenteaza evenimentele care au loc in natura, dar si la nivelul organismului uman, oamenii de stiinta au demonstrat de-a lungul timpului ca schimbarile care au loc la nivel cosmic sunt cele care influenteaza evenimentele care au loc la nivel terestru, in special relatiile dintre indivizi, relatiile dintre diferite state precum si evenimente sociale si economice care au loc la nivel global.

Astrologia mundana reprezinta nu doar cea mai veche ramura a astrologiei, ci si cea mai complexa. Nu oricine poate interpreta pozitia astrelor din punctul de vedere al evenimentelor care au loc la nivel global, ci doar astrologii care au o experienta indelungata in acest domeniu. Va intrebati probabil cum este posibil ca un astrolog specializat pe aceasta ramura a unei stiinte atat de complexe cum este astrologia sa poata interpreta si face corelatii intre miscarea astrelor si evenimentele generale care se petrec la nivel mondial.

Ei bine, lucrurile nu sunt deloc simple. De exemplu, previziunile astrologie pentru un anumit stat se realizeaza in functie de istoria acestuia, de data la care s-au pus bazele formarii sale, dar si in functie de astrograma conducatorilor. De cele mai multe ori, aceasta regula este valabila pentru tarile mai noi. Asa cum pentru fiecare individ se pot realiza harti astrale, acest lucru poate fi aplicat si in cazul statelor, luandu-se in calcul datele exacte caracteristice tarii respective.

Chiar daca scopul astrologiei este acela de a prezice cursul evenimentelor, in cazul astrologiei mundane legatura cu istoria este inevitabila deoarece aceasta ramura incearca sa explice evenimentele care au loc in prezent sau care vor avea loc in functie de evenimentele istorice care s-au petrecut in trecut. De exemplu, pentru a realiza previziuni astrologice despre Romania, se vor lua in considerare datele importante si evenimentele istorice care au brazdat de-a lungul timpului teritoriul. Statul modern a fost infiintat pe data de 1 decembrie, aceasta fiind o data de referinta pentru harta astrologica a tarii. Asadar, pentru astrologia mundana, locul, data si ora la care se petrece un anumit eveniment reprezinta cele mai importante elemente.

Citește și:  Secretele Lunii - interpretare astrologica

Astrologia mundana poate fi impartita in trei categorii: astrologie politica, astrologie economica si astrologie naturala. Alfabetul astrologic joaca un rol foarte important pentru aceasta stiinta si daca pentru prezicerea evenimentelor care vor avea loc in viata unui individ cele mai importante elemente ale alfabetului astrologic sunt Semnele Zodiacale, ei bine, pentru astrologia mundana Planetele si Casele joaca rolurile cele mai importante. Saturn si Jupiter sunt planetele cel mai importante, insa si restul planetelor joaca un rol deosebit. De exemplu, Soarele il are drept corespondent la nivel terestru pe conducatorul statului.

Astrologia mundan

Mai mult decat atat, Soarele poate fi caracteristic si pentru persoane publice foarte importante, campioni sau eroi nationali. Eclipsele de Soare sunt de foarte multe ori interpretate la nivelul astrologiei mundane drept o zdruncinare la nivel politic sau national. Luna reprezinta poporul in sine, multimea. Pozitia Lunii intr-o harta a astrologiei mundane va reprezenta pozitia poporului si problemele care apar la nivelul acestuia. In astrologia mundana, planeta Mercur este cea care guverneaza lumea culturala precum si activitatea literara si publicistica, relatiile la nivel comunicational si industrial.

Planeta Venus este cea care guverneaza in astrologia mundana problemele persoanelor de sex feminin, este planeta care controleaza rata nasterilor anuale, factorii sociali care influenteaza casatoria. Pe de alta parte, planeta Venus este si planeta celebritatilor si a artistilor din orice domeniu. Marte este planeta care guverneaza domeniul militar, activitatea soldatilor si a fortelor armate.

In functie de pozitia acestei planete se pot face predictii referitoare la eventuale razboaie intre state sau atacuri teroriste. Planeta Jupiter este guvernanta vietii religioase, precum si a sistemului legislativ. Tot planeta Juptier este responsabila de buna functionare a sistemului economic in special a domeniului bancar. Am mentionat anterior ca planeta Jupiter este una dintre cele mai importante, deoarece in functie de aceasta se poate prezice ascensiunea sau decaderea unui anumit stat.

Saturn este planeta care guverneaza starea diferitelor institutii publice sau personale, dar si rata mortalitatii. Planeta Uranus este cea care are o mare influenta asupra razboaielor si revolutiilor, a miscarilor propagandiste, precum si asupra aparitiei anumitor curente culturale. De asemenea, planeta Uranus poate favoriza succesul unor expeditii sau realizarea unor descoperiri importante. Pluto este planeta care influenteaza in cea mai mare masura puterea politica si financiara a unui anumit stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.