Astrologia relationala: Stiti cat de compatibili sunteti cu cei din jur?

0
538
Sursa: mancoshkarolyna.wordpress.com

Astrologia relationala reprezinta o aplicatie in cadrul astrologiei ce, isi propune sa analizeze natura relatiilor ce se poate forma intre doua zodii prin compararea astrogramelor persoanelor din zodiile respective.

In cadrul unei astrograme, un astrolog profesionist schiteaza programul de viata al unei persoane, profilul psihologic sau capacitatile mentale, astfel incat prin intermediul astrologiei relationale sa pota afla care sunt acele lucruri ce il leaga o alta persoana si masura in care exista o compatibilitate relationala. Aceste studii comparative ale astrogramelor s-au dovedit a a fi de folos tuturor persoanelor interesate de relatia cu cei din jur.Uneori, aceasta curiozitate astrologica relationala devine obsesiva si controleaza masiv perceptia unor oameni.

Astrologia relationala

Astfel, unii refuza sa stabileasca relatii cu cei din jur doar pe baza incompabilitatii astrologice sau actionaza in functie de cee ce “spun zodiile”. Astrologia relationala este doar un punct de reper in conturarea unui profil al personalitatilor si nu constituie o teorie aplicabila in toate cazurile.Astrologia relationala cerceteaza relatiile interumane, stabileste anumite ipoteze, nu creeaza teorii dupa care oamenii trebuie sa se ghideze intrutotul. Dintre cele mai cunoscute metode de analiza relationala se regasesc Harta Sinastriei, Harta Compusa si Harta Davison.

Cea mai populara dintre acestea este metoda Sinastriei. Sinastria presupune suprapunerea a doua harti natale pe acelasi cerc zodiacal. Astfel se pot observa diferite aspecte,si anume, corelatia planetelor din harta unei persoane cu planetele din harta altei persoane.Natura acestor aspecte ofera informatii asupra caracteristicilor relationale dintre cele doua persoane si dau repere in a stabili anumite limite sau in a le inlatura.

Sinastria explica in fapt acea compatibilitate intre zodii de care toata lumea este interesata si curioasa sa afle. Exista 12 zodii, si anume: Berbec(21 marte- 20 aprilie), Taur(21 aprilie- 21 mai), Gemeni(22 mai- 21 iunie), Rac(22 iunie-21 iulie), Leu(23 iulie- 22 august), Fecioara(22 august- 21 septembrie),Balanta (22 septembrie- 22 octombrie), Scorpion(23 octombrie- 21 moiembrie), Sagetator(22 noiembrie- 20 decembrie), Capricorn(21 decembrie- 19 ianuarie), Varsator(20 ianuarie- 18 februarie) si Pesti(19 februarie- 20 martie) categorizate in zodii de foc(Bebec, Leu si Sagetator), zodii de apa(Rac,Scorpion si Pesti), zodii de pamant(Taur,Fecioara si Capricorn) si zodii de aer(Gemeni, Balanta si Varsator).

Este bine stiut faptul ca zodiile din cadrul aceleasi categorii sunt compatibile intre ele, insa intre zodii din categorii diferite nu exista aceeasi compatibilitate. Intre zodia Leului si zodia Sagetatorului astrele spun ca exista o compatibilitate puternica pentru ca sunt persoane pline de pasiune carora le place sa traiasca atat viata cat si iubirea cu maxima intensitate. Un cuplu Foc-Foc are mari sansa de reusita, conform astrelor datorita caracteristirilor zodiacle complementare dintre aceste doua zodii.

Este bine de retinut totusi ca, aceasta compatibilitate a zodiilor este un concept teoretic ,si se refera la zodii in general, nu la toti nativii din acele zodii. Pentru a determina compatibilitatea a doi indivizi este de preferat realizarea unui studiu detaliat al temelor natale, prin metodele astrologiei relationale. Pentru o analiza a Sinastriei sunt necesare ziua si ora exacta a nasterii cat si locul nasterii.Fara aceste date exacte, harta natala nu poate fi interpretata in mod corect.

Citește și:  Vibratia numarului 2 in numerologie

Exemplu: Femeie nascuta in zodia Leului ( data nasterii: 8.08.1988, ora 05:00, localitatea Craiova) si barbat nascut in zodia Sagetatorului (data nasterii: 08.12.1983, ora 10:00, localitatea Galati). Prin suprapunerea astrogramelor natale se constata ca barbatul Sagetator detine prima planeta, iar femeia Leu detine a doua planeta. Un alt aspect este dat Luna care este in sextil cu Soarele, ce indica faptul ca exista un aspect excelent in armonia si cooperarea ce poate exista intre cele doua persoane.

Analiza celor doua astrograme suprapuse propun o serie de aspecte legate de compatibilitatea/incompatibilitatea celor doua persoane dintre care: Din opozitia Mercur -Venus se constata ca, exista interese de ordin intelectual,cultural si artistic in ambele case,iar aceste pasiuni par a fi comune ambelor semne zodiacale.Zodia Sagetatorului este dominta de partea rationala, iar zodia Leului de cea emotionala, insa astrele arata ca cele doua persoane se afla in deplina complementaritate. Din conjunctia Mercur-Saturn se constata o posibila colaborare pe plan profesional.

Sagetatorul are idei ceva mai neobisnuite, insa femeia din Leu vede in esenta originalitatea acestor idei. Opozitia Marte-Soare prezinta o icompatibilitate intre modul si perspectiva de solutionare a problemelor a Sagetatorului si viziunea diferita a Leoacei. Marte in careu cu Luna indica o pozitie delicata ce aduce cu sine conflicte.Unele iesiri necontrolate a Leoacei corelate cu dirijarea ineficienta a energiei fizice a Sagetatorului conduce la agresivitate, uneori violenta.

Astrologia relationala Stiti cat de compatibili sunteti cu cei din jur

Opozitia Marte-Mercur genereaza o serie de neintelegeri legate de comunicarea defectuasa in unele situatii. Barbatul Sagetator nu cunoaste metoda eficienta de a calma spiritele inanumite situatii, ceea ce provoaca o tensiune in cadrul acestei relatii.Femeia Leu este nemultumita de lipsa de intelegere. Uranus in trigon cu Soarele permite stabilirea unei legaturi rapide si durabile intre aceste persone.

Fiecarea dintre cele doua persoane identifica atuu-rile celuilalt si permite evolutia armonioasa in timp a acestora. Neptun in conjunctie cu Saturn indica un aspect excelent pentru relatiile de munca sau evolutia spirituala comuna. Cei doi se sustin reciproc in a izbandi miraculos in situatii exceptionale. In urma acestei analize a Sinastriei celor 2 zodii date exemplu se pote remarca o puternica corelatie a trasaturilor ce domina caracterul fiecaruia, astrele asigurand o legatura stransa si durabila.

Asadar, concluzia este ca, din prisma astrologiei relationale, exista intr-adevar compatibilitate intre barbatul Sagetator si femeia Leu, iar un astfel de studiu al Sinastriei poate fi de folos oricui crede in astrologie, in influenta sa asupra personalitatii si, implicit, asupra relatiilor pe care le dezvolta cu persoanele din jur, insa nu se ghideaza in viata de zi cu zi si in interactiunea cu ceilalti sctrict pe aceasta baza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.