Astrologia previzionala

0
53
Astrologia previzionala

Una dintre cele mai interesante ramuri ale astrologiei este, fara indoiala, astrologia previzionala insa, in acelasi timp, este considerata si cea mai controversata dintre toate, avand in vedere ca prezicerea evenimentelor care vor avea loc in viitor in functie de evenimentele care au loc la nivel astral este privita cu scepticism.

Dupa cum spune si numele si dupa cum am amintit si anterior, scopul astrologiei previzionale este acela de a prezice evenimentele care vor avea loc in viata unui individ. Astrologia este o stiinta de-a dreptul fabuloasa tocmai datorita faptului ca exista aceasta latura previzionala care, din punctul de vedere al oamenilor de stiinta, nu are absolut nicio relevanta deoarece viitorul nu poate fi prezis cu exactitate. Insa, de-a lungul timpului, numerosi astrologi au reusit sa ofere un contur plauzibil astrologiei previzionale, folosind diverse tehnici pentru “a privi in viitor”, tehnici care chiar s-au dovedit a fi foarte utile.

Desi previziunile acelor astrologi s-au dovedit a fi reale, nici in prezent astrologia previzionala nu este privita cu ochi foarte buni, astrologii care se opun acestei ramuri fiind de parere ca nu exista o explicatie stiintifica clara care sa ateste veridicitatea acestui tip de astrologie. Este adevarat ca astrologii care nu au incredere in astrologia predictiva au si un oarecare motiv sa faca acest lucru, avand in vedere existenta de-a lungul timpului a mai multor astrologi slabi care au incercat sa ofere o interpretare plauzibila viitorului fara insa a reusi, din cauza faptului ca prezicerile lor nu au fost fondate.

Astrologia previzionala nu ofera doar o viziune in viitor, ci ajuta si la o mai buna interpretare a evenimentelor care au avut loc in trecut. Desi astrologia previzionala este privita cu scepticism, inca exista astrologi care incearca sa ofere o interpretare corecta a evenimentelor care vor avea loc in viitor in functie de evenimentele care se petrec la nivel astral, bineinteles prin intermediul unor tehnici si metode foarte bine puse la punct. Astrograma reprezinta instrumentul cel mai important pentru a realiza o interpretare astrologica, indiferent de felul acesteia.

Citește și:  Compatibilitatile zodiei Balanta cu toate zodiile

Astrologie previzionala

Una dintre tehnicile cele mai frecvent utilizate pentru a oferi o interpretare astrologica previzionala este studiul tranzitelor planetare. Acesta presupune studiul miscarii planetare in cadrul astrogramei, precum si relatiile care rezulta intre planete in functie de pozitia acestora. In acest fel astrologul va urmari evolutia planetelor in astrograma unui anumit individ si va putea realiza o intepretare clara a evenimentelor ce urmeaza sa aiba loc. Tranzitele planetare pot fi studiate si la nivel mai extins, nu neaparat la nivel individual.

De exemplu, astrologia previzionala poate fi aplicata si la nivel relational, in cazul in care se doreste aflarea evolutiei relatiei dintre indivizi, si chiar la nivelul unui grup, al unei tari sau la nivel mondial. O alta tehnica folosita de catre astrologi pentru a prezice evenimentele este studiul progresiilor si al directiilor planetare. Insa, desi un astrolog ofera o viziune cat de cat plauzibila a viitorului, un lucru este sigur: viitorul nu poate fi prezis cu exactitate, ci se pot contura anumite aspecte ale evenimentelor care il vor marca, nimeni nefiind capabil sa afle momentul exact cand acestea se vor petrece si nici impactul pe care il vor avea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.