Astrologie kabbalistica

0
456
Astrologie kabbalistica

Astrologia kabbalistica porneste desigur de la Kabbala, aceasta fiind cunoscuta drept cartea de origine ebraica cu un continut nu neaparat ocult cat tainic, inaccesibil pentru cei mai simpli din punct de vedere spiritual, fiind doar destinata oamenilor invatati care doresc sa intre in misterele marilor invataturi cat si a simbolisticii naturale si cosmice, ridicata la rang de arta. Ea se refera mai exact la o viziune asupra intregului cosmos din punctul de vedere al ocultistilor kabbalisti.

Ocultistii Kabbalisti se axeaza mai mult pe partea spirituala, chiar daca astrologia implica si anumite puncte fixe, insa ei centreaza ideea ca religiile sau cultele religioase ale omului nu trebuie sa implice neaparat o divinitate sau o zeitate, ci ele pot sa fie indreptate si catre anumite principii independete de o entitate superioara. Astrologia kabbalistica implica inainte de toate o ordine cosmica foarte bine divizata, rasfranta asupra intregului univers, putand sa intre in aceasta discutie si teoria predestinarii. Tot in teoriile kabbalistilor, Biblia sau Sfanta Scriptura este vazuta asemeni unei mici parti din tot ceea ce cuprinde cartea Kabbala, ea fiind practic un mesaj esoteric transmis la nivel rational simplu, deci pentru a fi pe intelesul oamenilor din vremurile de demult, punand accentul pe mesajul divin.

Chiar daca este impropriu sa alaturam termenul de astrologie la cel de Kabbala, ne putem raporta totusi la o explicatie mai mult sau mai putin tainica, astfel ca astrologia kabbalistica se ocupa mai mult cu studiul spiritual al lumii, centrand ideea de profunzime, de meditatie si de taine launtrice a tot ceea ce inseamna spirit uman.

Citește și:  Secretele planetei Uranus - interpretare astrologica

Kabbala

Diferenta dintre kabbala si planetele din astrologia occidentala nu este foarte mare, avand in vedere ca in trecut erau cunoscute numai sapte planete, in prezent tot ce s-a descoperit a fost adaugat la explicatiile misticilor. Pe de o parte putem sa afirmam ca astrologia kabbalistica reprezinta un intreg sistem deoarece ea asociaza literele din cadrul alfabetului ebraic fiecarei zile din cadrul unei luni, acestea fiind simboluri foarte puternice, cu o istorie ampla.

De aici putem pune in discutie o intreaga baza de perceptie si putem sa trasam foarte multe coordonate simbolistice. Totusi pe de alta parte, avand in vedere complexitatea acestui tip de astrologie, nu putem decat sa cedam fatis in toata splendoarea sa simbolistica si in cele din urma sa o acceptam ca o stiinta unica si aparte. Astrologia kabbalistica nu face decat sa aduca si mai multe raspunsuri la tot ceea ce noi oamenii de rand, pasionati sau nu de astrologie, reusim sa percepem la nivel optim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.