Planetele în casa a IV-a – Casa Sfârșitului și a Începutului

0
3186
Planetele in casa a IV-a

Casa a IV-a este casa Sfârșitului cât și a Începutului, iar aici ne putem raporta la întreaga noastră existență, la tot ceea ce înseamnă rădăcini, locul de proveniență, felul în care ne influențează acesta, ce sens avem în viață cât și scopul definit sau impropriu impus de la soartă, încotro mergem cât și unde vom ajunge după ce nu vom mai exista în formă fizică. Aici ne putem raporta și la felul în care ne vom întemeia o familie, la copilăria noastră dar și la locul de proveniență luat la modul general.

Casa a patra se mai referă și la toate amintirile din copilărie, cât și la origine, patrimoniu, la trecut și la felul în care acesta se va face simțit în prezent și va modifica prezentul cât și viitorul. Desigur, ne putem raporta aici la foarte multe variante, însă mai bine să vedem în continuare ce influență are fiecare planetă în casa a patra și cum poate modifica aceasta viața unui individ în funcție de așezarea sa.

Casa a IV-a este doar una dintre cele 12 case terestre care modelează harta noastră astrală. Fiecare casă are specificul său și joacă un rol distinct în influențarea destinului nostru în funcție de planetele care se găsesc în interiorul acesteia.

În timp ce Casa a IV-a ne oferă informații despre rădăcinile noastre și sentimentul de apartenență, alte case ne pot dezvălui aspecte legate de carieră, relații sau dezvoltare personală. Pentru a avea o perspectivă completă asupra modului în care casele terestre modelează parcursul vieții noastre, este util să ne familiarizăm cu semnificația fiecărei case. Te invit să descoperi mai multe despre casele terestre în astrologie.

Soarele in casa a IV-a

Soarele in casa a IV-a

Pentru nativii care au Soarele în casa a IV-a se poate spune că aceștia sunt de regulă ființe foarte închise în ele, nu se atașează de nimeni decât dacă au de câștigat, iar față de familie au sentimente foarte puternice, fiind în stare de mari sacrificii.

Atunci când vorbim însă despre acești nativi, nu trebuie să ignorăm nici aspectul material, deoarece ei vor manifesta mereu o atenție deosebită pentru bani în general, vor să aibă, să îi ajute în același timp, însă le place luxul și nu se vor da în lături de la muncă pentru a și-l permite. Pentru cei care au Soarele prost aspectat în casa a patra, ne putem raporta la o gândire melancolică, nativii fiind caracterizați de sentimente puternice pentru trecut și origini.

Luna in casa a IV-a

Luna in casa a IV-a

Nativii care au Luna în casa a IV-a sunt de regulă persoane foarte atașate de tot ceea ce înseamnă mediul înconjurător, persoane apropiate, iar în ceea ce privește părinții și frații, discuția nici nu mai încapă, deoarece Luna, astrul matern, feminin, predispune către afecțiune și afectivitate foarte mari.

Pentru cei care au Luna prost aspectată în casa a patra, se pot manifesta foarte multe dependențe față de familie și față de semeni, ceea ce îi poate duce la autodistrugere. Totodată, aceștia trebuie să știe exact de unde vin și încotro se îndreaptă, în caz contrar vor trăi mari drame de personalitate.

Mercur in casa a IV-a

Mercur in casa a IV-a

Nativii cu Mercur în casa a IV-a se fac observați mai ales prin instinctul lor de a simți, de a împărtăși totul, de la informații până la experiențe. Le ajută foarte mult și capacitatea de a memora; lor le place să exploreze, să cunoască, cât și să adune cât mai multe trăiri.

Acești nativi pot avea adesea tendința de a relua anumite obiceiuri foarte vechi sau anumite modalități de trai, de a se îmbrăca, de a gândi și altele.

Venus in casa a IV-a

Venus in casa a IV-a

Nativii care au Venus în casa a IV-a sunt de cele mai multe ori persoane ce doresc să se arate lumii în toată frumusețea și exuberanța lor, deoarece adoră să fie plăcuți, admirați și să interacționeze cu oameni de același fel ca și ei.

Citește și:  Ascendent în Capricorn

Aceștia vor dori mereu să aibă armonie în cămin și cu cei din jur, nu le place să se certe, adoptând mereu căi diplomatice de a se înțelege cu semeni. În plus, nativii care au planeta Venus în casa a patra vor fi mereu înclinați către arta din trecut și către tot ceea ce înseamnă vechi și plăcut ochiului.

Marte in casa a IV-a

Marte in casa a IV-a

Nativii care au planeta Marte în casa a IV-a au o veșnică dorință de schimbare, nu stau locului, mereu vor să comunice prin nou și prin inedit, ceea ce le va crea reale probleme cu cei din jur, în special cu familIa, în care de cele mai multe ori se simte o tensiune și o discrepanță între vârste, principii, dorințe cât și modul de a-și trăi viața.

Jupiter in casa a IV-a

Jupiter in casa a IV-a

Persoanele care au planeta Jupiter în casa a IV-a vor avea o tendință de noroc în viață, un noroc bazat și ieșit practic din nimic, pentru că destinul le este mereu favorabil datorită felului lor optimist de a gândi.

De asemenea, ei vor duce și o viață bună din punct de vedere material deoarece norocul îi urmărește și pe acest plan iar în iubire par să se bucure de toate fructele interzise chiar dacă la o vârstă destul de înaintată se gândesc să se aseze la casa lor.

Saturn in Casa a IV-a

Saturn in Casa a IV-a

Nativii care au planeta Saturn în Casa a IV-a, deci în casa Sfârșitului și a Începutului, au tendința de a se certa de cele mai multe ori cu persoane mai în vârstă decât ei, în special părinții, nu reușesc niciodată să ajungă la un comun acord, motiv pentru care adesea renunță și își văd de propriul drum în viață, ajungând să trăiască în majoritatea cazurilor singuri încă de la o vârstă fragedă.

Uranus in casa a IV-a

Uranus in casa a IV-a

Nativii care au planeta Uranus în casa a IV-a vor avea de cele mai multe ori conflicte dure cu familia, având în vedere că aceștia sunt guvernați de rebeliune, de excentrism și dorința de a promova noul, de a cunoaște un mediu tot mai larg. Ei nu se vor baza niciodată pe reguli și vor avea mereu ceva nou de pus la încercare, cât și de obiectat.

Acești nativi își trăiesc viața la extrem și nu risca să rămână sau să fie pur și simplu în pas cu moda numai pentru că așa e convenabil, dimpotrivă, imposibilul este mereu transformat în posibil și trăiesc la extreme, oricât de greu le-ar fi să se încadreze în societate. Din acest motiv, ei vor fi mereu neliniștiți și vor părea prea curioși, însă adevărul e că au doar nevoie de acțiune constantă.

Neptun in Casa a IV-a

Neptun in Casa a IV-a

Nativii care au planeta Neptun în Casa a IV-a se vor simți excelent în familie și vor avea o relație extraordinară în special cu mama sau cu cei de sex feminin, având în vedere că întreaga lor existență se bazează pe sentimente și pe trăiri.

Și relațiile de iubire vor fi foarte puternic conturate în acest mediu plin de afecțiune, ei vor avea mereu prieteni de nădejde, însă având în vedere că se lasă conduși de sentimente și nu sunt prea raționali, riscă adesea să fie păcăliți, trădați și răniți în cele din urmă.

Pluto in casa a IV-a

Pluto in casa a IV-a

Nativii care au planeta Pluto în casa a IV-a trăiesc numai pentru familie, iar originile înseamnă pentru ei totul. Deasemenea, și prietenii au un rol important în viața lor, dedicându-se complet, ajungând să trăiască numai pentru semeni.

Acesti nativi vor fi deasemenea foarte dedicați și cauzelor lor, mereu lipsite de ascunzișuri, vor dori să facă din lume un loc mai bun și desigur vor participa la crearea unei familii în care armonia și înțelegerea predomină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.