Simbolurile zodiilor

0
999
Simbolurile zodiilor
Simbolurile zodiilor

Simbolurile zodiilor au o semnificație aparte, mai ales atunci când ne raportăm la ceea ce semnifică ele și de la ce anume au pornit încă din cele mai vechi timpuri. Totuși, simbolurile semnelor zodiacale nu sunt deloc aleatorii, ele au fost definite cu scopuri precise și vom vedea exact cum fiecare simbol reușește în cele din urmă să definească o zodie printr-o singură „glifă”.

În timp ce mulți dintre noi sunt familiarizați cu caracteristicile semnelor zodiacale, simbolurile care stau în spatele acestora aduc o profunditate suplimentară înțelegerii noastre. Fiecare simbol zodiacal nu doar că reprezintă un semn, ci și anumite trăsături de personalitate, puncte forte și provocări asociate fiecărui semn.

Ne va ajuta foarte mult să cunoaștem semnificația, cât și simbolul fiecărei zodii în parte, deoarece atunci când vom avea o astrogramă în față vom ști exact la ce să ne referim și vom ști cum anume să interpretăm tot ceea ce ea înseamnă.

Simbolul zodiei Berbec

Simbolul zodiei Berbec
Simbolul zodiei Berbec

Simbolul zodiei Berbec pare să fie la o primă vedere exact reprezentarea acestui animal, deoarece el are în componență o linie dreaptă ce pornește din partea de jos, iar apoi spre partea superioară se desparte și creează un fel de semilună sau două semiluni neterminate, una legată de cealaltă.

Linia pe care am menționat-o, dreaptă, cea care se desparte la un moment dat, reprezintă pentru cei din zodia Berbec o gândire calculată, privată adesea de vulnerabilitate, iar cele două semicercuri care se formează reprezintă de fapt exact conștiința Berbecului sau a nativului Berbec, care mereu dă pe afară și nu îl lasă să facă decât lucruri juste.

Simbolul zodiei Taur

Simbolul zodiei Taur
Simbolul zodiei Taur

Simbolul zodiei Taur este înfățișat printr-o semilună așezată pe un cerc. Acesta la prima impresie arată ca și un cap de taur, cu coarnele sale foarte mari. Astfel că cercul reprezintă craniul masiv, iar semilunele reprezintă coarnele. În acest caz însă, cercul este văzut ca și spirit, ca și ființă, semicercul fiind chiar sufletul, având însă înclinații către divin, către sus, către văzduh. Având în vedere că zodia Taur este o zodie foarte sensibilă, nu vom observa nicio linie verticală în cazul ei, care să simbolizeze putere de acțiune și radicalism.

Simbolul zodiei Gemeni

Simbolul zodiei Gemeni
Simbolul zodiei Gemeni

Simbolul zodiei Gemeni nu poate să reprezinte decât ceva care se înghesuie. Ei bine, aici avem două linii stând în picioare una lângă cealaltă, perfect paralele, fapt ce reliefează viața și gândirea duală a nativilor din această zodie, însă pune în evidență și rezistența, puterea, cât și demnitatea, uneori radicalismul. Vom observa deasemenea și cele două niveluri, unul orientat către planul pur – metafizic, în sus, și celălalt orientat către planul fizic, în jos.

Simbolul zodiei Rac

Simbolul zodiei Rac
Simbolul zodiei Rac

Simbolul zodiei Rac centrează două jumătăți de lună, una în partea de jos și una în partea de sus, acestea aducând aminte de cleștii racului, fiind și un simbol de apărare, de vulnerabilitate. Asemenea zodiei Taur, și aceasta este lipsită de linii drepte deci de radicalism sau, mai bine spus, de coloana vertebrală, fiind o zodie care se manifestă strict prin sentimente. În plus, cele două semiluni au fiecare la capete opuse câte un rotund, acesta fiind văzut ca și cercul vieții cu deschidere reciprocă, sugerând totodată și unificarea sufletului cu spiritul.

Simbolul zodiei Leu

Simbolul zodiei Leu
Simbolul zodiei Leu

Simbolul zodiei Leu pornește exact de la imaginea unui cap de leu cu toată măreția coamei sale. Însă linia ondulată frumoasă și armonioasă reprezintă mai mult spiritul, cel care se revarsă peste viață și peste întreaga existență umană și lumească, puterea de a face ceva mai mult, prin altruism și prin iubire față de semenii săi. Având în vedere că linia curbată merge în jurul cercului, deci în sus și apoi în jos, aceasta ilustrează capacitatea nativilor de a se putea coborî din măreția lor pentru cei osândiți de soartă, capacitatea imensă de empatie, cât și de a împărtăși din rațiunea divină.

Simbolul zodiei Fecioară

Simbolul zodiei Fecioara
Simbolul zodiei Fecioara

Simbolul zodiei Fecioara este unul foarte complex și plin de taine. Pe lângă faptul că la o primă vedere el seamănă cu litera M, scrisă de mână, trebuie să realizăm că cele trei linii sunt de fapt unite în partea de sus de către trei semiluni, acestea fiind în cele din urmă capacitatea umană de a trece prin toate cele trei etape ale existenței și ale rațiunii, chiar dacă în cele din urmă bucla din coadă sau linia curbată nu arată decât o incapacitate de a se ridica din materialism.

Citește și:  Simbolistica astrologică - simbolurile zodiilor

Cele trei linii ale simbolului arată exact pragurile prin care conștiința umană trece, cât și progresul reversibil, care implică și un regres din exces de zel. Fecioarele sunt în cele din urmă semne sensibile, dar mult prea introvertite și mult prea critice pentru a putea exista într-o lume atât de imperfectă.

Simbolul zodiei Balanța

Simbolul zodiei Balanta
Simbolul zodiei Balanta

Simbolul zodiei Balanța are înainte de toate în mai toate reprezentările, fie ele antice sau mai noi, un obiect neînsuflețit. Acest lucru se datorează că Balanța reprezintă justiția care oricum nu poate fi decât concepută într-un plan perfect material și obiectiv. Cele două simboluri, având în vedere că sunt total despărțite, ele nu se apropie unul de altul, se referă la planul fizic care nu interacționează cu cel metafizic. Simbolul mai arată și faptul că justiția trebuie să fie divină și numai într-un mod absolut poate să funcționeze ca atare.

Simbolul zodiei Scorpion

Simbolul zodiei Scorpion
Simbolul zodiei Scorpion

Simbolul zodiei Scorpion poate să fie destul de ușor confundat cu cel al zodiei Fecioara, deoarece are centrată aceeași literă M scrisă parcă de mână, însă de această dată ea are o coadă în loc de buclă, care de altfel putem spune că se aseamănă cu acul unui scorpion. Având în vedere că pornește de la simbolul zodiei Fecioara, cea care reprezintă materia, fizicul, însă cu o mare predilecție către spiritualitate și taine, cu o putere de a intra în adâncul spiritului.

Simbolul zodiei Săgetător

Simbolul zodiei Sagetator
Simbolul zodiei Sagetator

Simbolul zodiei Săgetător este foarte sugestiv. Aici avem o săgeată care amintește exact de un arcas, de faptul că acesta merge mereu direct la țintă, aducând în discuție și ideea de progres, de a înainta în viață, nevoia de a fi într-o permanentă schimbare și transformare. Totuși, având în vedere că avem în acest simbol și un element care se intersectează perfect cu cel de bază, putem astfel vorbi și despre conviețuirea omului cu animalul, a celor două ființe total diferite, ce există în fiecare ființă.

Simbolul zodiei Capricorn

Simbolul zodiei Capricorn
Simbolul zodiei Capricorn

Simbolul zodiei Capricorn poate să fie clar votat ca fiind cel mai complex, deoarece are și o linie verticală, și un cerc și o semilună. Aici se întâlnesc foarte multe planuri, ceea ce face din Capricorn o ființă nemai-pomenit de complexă. Linia aduce aminte de rațiunea care se materializează, se concretizează în existența umană, cercul reprezintă spiritul iar semiluna ce merge către interior reprezintă atât interiorizarea ființei umane cât și capacitatea de luptă. Desigur că acest simbol aduce aminte în prim plan de coarnele capricornului.

Simbolul zodiei Vărsător

Simbolul zodiei Varsator
Simbolul zodiei Varsator

Simbolul zodiei Vărsător reprezintă exact scurgerea sau felul în care timpul trece, centrand ideea de transformare. Totuși simbolul zodiei Vărsător, chiar dacă se referă înainte de toate la zeul care varsă viața veșnică pe pământ, are și în reprezentarea sa două linii curbate ușor, una deasupra celeilalte, la o anumită distanță. Acestea sugerează gândirea care se transformă, valorile care merg către om, cunoașterea profundă la care are acces omul superior. Cele două linii fac referire și la planul fizic, cea de jos fiind corespondența acestuia, iar cea de sus reprezintă planul metafizic.

Simbolul zodiei Pești

Simbolul zodiei Peste
Simbolul zodiei Peste

Simbolul zodiei Pești are în componență doi pești care înoată în direcții diferite, către exterior, iar la mijlocul lor se află o linie care îi desparte, însă putem spune că îi și unește. Desparte planul în două semiluni sus și două jos, însă le unește făcându-le astfel un întreg, un tot unitar, greu de descifrat.

Aici avem astfel foarte multe contradicții, ceea ce și reprezintă de fapt ca și simbol, centrand ideea de aducere în același plan a tuturor lucrurilor imposibil de explicat traduse prin mari paradoxuri.

De exemplu, Berbec, reprezentat de simbolul berbecului, este un semn energic și plin de curaj, în timp ce Pești, simbolizat prin doi pești, aduce cu sine sensibilitate și empatie. Aceste simboluri sunt mai mult decât simple reprezentări vizuale; ele sunt o fereastră către destinul și personalitatea fiecăruia dintre noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.