Semnificatia horoscopului natal

0
390
Semnificatia horoscopului natal

Horoscopul natal reprezinta mai exact harta astrala in momentul nasterii deci alinierea astrelor cat si felul in care acestea sunt surprinse in relatii si conjuncturi, felul in care sunt dispuse ele pe cer in momentul nasterii unui individ, cat si intersectia anumitor semne zodiacale. Pe un cerc ce reprezinta astrograma noastra natala avem atat descendentul cat si ascendetul si acest lucru semnifica si faptul ca nu numai semnul zodiacal sub maretia celui care ne-am nascut are un efect deosebit in viata noastra ci si restul semnelor.

Poate ca de multe ori v-ati intrebat de ce unele persoane au trasaturi mai mult pentru cei din zodia Fecioara decat pentru cei din semnul zodiei sub care s-au nascut, de exemplu Balanta. Acest lucru se datoreaza faptului ca persoana cu pricina are probabil ascendentul in Fecioara iar dupa varsta adolescentei acesta incepe sa se manifeste mult mai pronuntat si desigur ca isi va pastra trasaturile de baza care il reprezinta ca si Balanta propriu zisa, insa caracterul sau va fi mai pregnant in primul semn mentionat.

Intelegerea horoscopului natal ne ajuta sa ne dam seama si de ce suntem atat de diferiti unii fata de altii chiar daca luam de exemplu un  numar mare de oameni care s-au nascut intr-o anumita zodie cat si sa intelegem de ce anume suntem asemanatori in anumite privinte cu unii care s-au nascut intr-o zodie poate diametral opusa zodiei noastre. Asa cum am explicat in cuprinsul altor articole, mai ales cele legate de influenta astrelor asupra noastra, poate sa fie lesne de inteles de ce Venus ne ofera o stare de armonie si de tandrete chiar daca nu este guvernatorul zodii noastre si de ce maretul Neptun ne face sa fim atat de sensibili si de marinimosi sau plini de taine.

Intelegerea horoscopului natal va avea in cele din urma o deosebita importanta pentru noi, mai ales atunci cand vorbim despre delimitarea planurilor in viata. Daca de exemplu cineva are ca si planeta in casa muncii activata planeta Jupiter si nu este un semn dominat de acest astru si nici macar cu influente din partea sa, ne vom da seama ca de fapt Jupiter nu face decat sa puna accentul pe viata noastra profesionala si pe toate rezultatele, dandu-ne mai multe sanse de reusita, mai mult optimism, mai mult altruism cat si putere de munca.

Citește și:  Horoscop anul 2013, anul Sarpelui de apa - zodia Pesti

Astfel putem spune ca atunci cand incepem interpretarea unei astrograme mai ales daca suntem incepatori, trebuie sa tinem seama de o serie de criterii pentru aputea parcurge drumul cel bun si desigur pentru a ajunge la rezultate potrivite. Si astfel avem o anumita ordine impusa pentru a nu putea comite erori de nici un fel si desigur pentru a ne da seama de importanta si valoarea unor lucruri: atunci cand incepem vom face inainte de toate studierea fiecarui astru care ne apare in cadrul zodiacului, desigur primordiale sunt Luna si Soarele, ele avand o insemnatate mult mai mare.

Horoscop natal

In plus Soarele si Luna trebuie studiate si in relatie cu restul planetelor, cat si individual, iar astrele care se afla in pozitiile de exaltare si in domiciliu vor fi la fel de importante, insa ele trebuie sa fie mult mai atent studiate. Un alt pas ce urmeaza in interpretarea unei astrograme este cel in care se determina pozitiile caselor, pornind intai de la ascendent si ajungand la Mijlocul Cerului deci la descendent. Tot aici va trebui sa fim mult mai atenti cu casele activate, deci care au deja planete in ele, si sa incercam sa stabilim relatiile dintre acestea si sa vedem influenta fiecaruia.

Chiar daca nu le stiti pe de rost, va trebui sa va dati seama destul de bine si usor deoarece simbolurile se conserva. In plus veti gasi pe site-urile specializate semnificatia fiecarei pozitii. Un alt pas pe care trebuie sa il facem in interpetarea unei astrograme natale este si acela conform caruia determinam pozitia fiecarui astru in case, acordand o importanta mult mai mare astrelor care sunt situate in case I, X, VII si IV.

Apoi vom studia toate aspectele care se formeaza intre planete si in cele din urma ne putem raporta si la zodii. Desigur ca un astrolog cu experienta va putea foarte usor sa faca interpretarea unei astrograme si va putea adauga toate detaliile necesare, insa pentru incepatori este suficient sa ne oprim asupra acestor aspecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.