Simbolistica astrologica – simbolurile zodiilor

0
780

Una dintre cele mai importante caracteristici ale astrologiei este puternica simbolistica, iar simbolurile zodiilor reprezinta una dintre cele mai fascinante laturi ale acestei fabuloase stiinte.

Fiecare zodie are asociat un anumit simbol, existand in total 12 simboluri recunoscute la nivel international. Desi simbolurile asociate semnelor zodiacale sunt intalnite la tot pasul, nu foarte multe persoane cunosc adevarata istorie si mai ales adevarata semnificatie a acestora.

Desi simbolistica semnelor zodiacale a suferit numeroase modificari, lucru care poate fi observat la o simpla privire a numeroaselor intepretari astrologice pe care le intalnim in reviste, ziare, sau pe Internet, forma lor initiala este cea mai importanta. La o privire atenta asupra simbolurilor semnelor zodiacale se poate observa ca acestea sunt formate din cercuri, linii si puncte, elemente foarte importante care stau la baza oricarei transpuneri grafice. Mai mult decat atat, la nivel metafizic, toate aceste elemente au o semnificatie aparte.

Pe langa faptul ca simbolurile semnelor zodiacale respecta aceste elemente, ele imita intr-o oarecare masura semnul zodiacal pe care il reprezinta, insa semnificatiile care se ascund in spatele acestora sunt mult mai puternice.

In mod stiintific, simbolurile semnelor zodiacale poarta numele de glife.

Simbolul zodiei Berbec

Simbolul zodiei Berbec

Berbec– simbolul acestui semn zodiacal transpune in plan grafic imaginea Berbecului, coarnele acestuia fiind formate din doua semiluni ce se continua in jos cu o linie verticala. La o privire superficiala, persoanele care nu au cunostinte astrologice pot afirma ca simbolul este doar unul grafic, insa in spatele acestuia se ascund anumite caracteristici ale zodiei. Anterior am amintit faptul ca liniile, punctele, cercurile au o anumita simbolistica. In cazul acestui semn zodiacal, unul foarte puternic ce este drept, insa in acelasi timp intr-o permanenta lupta cu sinele, semilunile, opuse ca pozitie, simbolizeaza caracterul introvertit al nativilor, dar si latura extrovertita. Linia poate simboliza incercarea de gasire a echilibrului, dar si impulsivitatea nativilor acestui semn zodiacal.

Simbolul zodiei Taur

Simbolul zodiei Taur

Taur – cercul si semiluna reprezinta elementele grafice care compun aceasta glifa. Ca si in cazul simbolului prezentat anterior, si acesta pare sa reprezinte la o prima vedere imaginea unui taur. Se stie despre nativii acestei zodii ca sunt foarte echilibrati, statornici, incapatanati si foarte spirituali. Din acest punct de vedere, cercul reprezinta sufletul, iar semiluna reprezinta de asemenea deschiderea sufletului, care in cazul Taurului este spre cer, de unde se poate deduce clar ca nativii din zodia Taurului sunt persoane care pun mai mult accentul pe trairi si pe emotii decat pe aspectul material.

Simbolul zodiei Gemeni

Simbolul zodiei Gemeni

Gemeni – liniile drepte sunt cele care creeaza simbolul acestui semn zodiacal si anume doua linii paralele apropiate, legate la fiecare capat prin alte doua linii orizontale. In spatele acestui simbol se ascunde teoria dualitatii conform careia fiecare persoana are o latura opusa. Avand in vedere ca simbolul este format doar din linii, se poate deduce usor faptul ca acesti nativi sunt fiinte rationale. Liniile orizontale simbolizeaza nivelul fizic (jos) si nivelul metafizic (superior), iar cele doua linii principale pozitionate vertical reprezinta liniile destinului.

Citește și:  Top 10 mituri in astrologie

Simbolul zodiei Rac

Simbolul zodiei Rac

Rac – un alt semn zodiacal care apartine planului emotional este Racul, al carui simbol este format din doua semilune pozitionate in paralel.

Simbolul zodiei Leu

Simbolul zodiei Rac

Leu – tot din cercuri si curbe este alcatuit si simbolul celui mai puternic semn zodiacal. Cercul poate fi un simbol al spiritului, iar curba care se inalta si apoi coboara precum coada unui leu poate sugera legatura dintre planul ceresc si cel teluric.

Simbolul zodiei Fecioara

Simbolul zodiei Fecioara

Fecioara – foarte multi astrologi sunt de parere ca simbolul acestui semn zodiacal este foarte asemanator literei “m”, deoarece este format din trei linii drepte dispuse in plan vertical si simbolizand laturile constiintei, ultima avand atasata o curba care simbolizeaza materialismul si coborarea in plan fizic.

Simbolul zodiei Balanta

Simbolul zodiei Balanta

Balanta – acest semn zodiacal este unul destul de complex, iar din punctul de vedere al simbolului, acesta cuprinde atat o linie dreapta, pozitionata orizontal, cat si un semicerc care prezinta o deschidere catre aceasta. Acest semn simbolizeaza echilibrul, impus de catre linia dreapta si deschiderea catre planul metafizic asa cum reiese din pozitia semicercului.

Simbolul zodiei Scorpion

Simbolul zodiei Scorpion

Scorpion – ca si in cazul Fecioarei, si simbolul acestui semn zodiacal pare sa se asemene cu litera “m”, insa de aceasta data cea de a treia linie este continuata in jos, aceasta parte simbolizand acul plin de venin al scorpionului. Glifa poate fi interpretata si din acest punct de vedere avand in vedere ca nativii din zodia Scorpion sunt foarte puternici.

Simbolul zodiei Sagetator

Simbolul zodiei Sagetator

Sagetator – sageata este simbolul acestui semn zodiacal, insa acesta nu trebuie sa fie interpretat doar din acest punct de vedere, ci accentul trebuie sa fie pus pe faptul ca liniile curbe lipsesc cu desavarsire, ceea ce inseamna ca nativii acestui semn zodiacal sunt fiinte rationale. Mai mult decat atat, indreptarea in sus a sagetii simbolizeaza dorinta de ascensiune a acestor nativi in plan metafizic.

Simbolul zodiei Capricorn

Simbolul zodiei Capricorn

Capricorn – astrologii sunt de parere ca simbolul acestui semn zodiacal este cel mai complex avand in vedere ca este format din toate elementele grafice mentionate: linie dreapta, cerc si semiluna, reprezentand caracterul complex al acestor nativi.

Simbolul zodiei Varsator

Simbolul zodiei Varsator

Varsatoreste de la sine inteles ca simbolul acestui semn zodiacal este apa, transpusa in plan grafic prin linii drepte asemanatoare unor unde paralele care nu se vor intrepatrunde niciodata.

Simbolul zodiei Pesti

Simbolul zodiei Pesti

Pesti – simbolul acestui semn zodiacal este reprezentat de doua semiluni opuse din punctul de vedere al deschiderii, insa unite in mijloc printr-o linie. Acest lucru sugereaza faptul ca, desi nativii au caracteristici diferite, intr-un anumit punct acestea se unesc formand un tot unitar; de aici rezulta si instabilitatea nativilor din zodia Pesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.