Zodia Capricorn

0
554
Zodia Capricorn

Zodia Capricorn sau mai simplu – Capricornul, guvernat de planeta Saturn, este al zecelea semn astrologic al zodiacului si este considerat un semn de pamant. Aici, pamantul semnifica fermitate si, in acelasi timp, permeabilitate. Simbolul reprezinta calea pe Pamant, pe cand acel mic cerc este adancul pamantului din care ascendentul trebuie sa iasa. De fapt, este un drum anevoios care trebuie parcurs de zodie, mai ales ca este cunoscut faptul ca este patronata de Capra, ce trebuie sa strabata caile intortocheate ale muntelui.

Despre aceasta zodie, ca si despre celelalte, se spune ca ar fi fost un zeu. Unii afirma ca ar fi fost Aegipan. Arabii, spre exemplu, nu numeasc aceasta zodie Capricorn, ci Capra, ba chiar exista si o legenda, in mitologia greaca, conform careia Zeus s-ar fi luptat cu zeul intunericului, Typhon si ar fi fost invins. Acesta din urma i-ar fi taiat picioarele, mainile si tendoanele sa nu se mai poata misca si le-a ascuns intr-o grota. Apoi, Typhon a ales-o pe Delphyne, femeia-dragon sa le pazeasca insa le-a pazit atat de bine incat zeii Aegipan si Hermes le-au furat.

Capricorn

In cele din urma, Aegipan ca si Hermes, a fost transformat intr-un animal sa scape de furia zeului intunericului, Typhon. Aegipan a sarit intr-un rau de munte, chiar dupa ce si-a dorit forma unei capre, insa sa supravietuiasca i s-a oferit coada unui peste in partea inferioara a corpului, pe cand cea superioara a fost transformata intr-o capra. Dupa ce Zeus si-a revenit si l-a invins pe Typhon, drept multumire, i-a dat zeului Aegipan un loc in constelatia Capricorn, de unde, se pare, si zodia Capricorn.

Oamenii din zodia Capricorn sunt prezentati ca fiind de incredere, plini de ambitie. Acestia isi urmaresc cu fervoare dorintele si telurile din viata, punand de cele mai multe ori in prim plan cariera si tot ce are legatura cu ea. Chiar si asa, sunt familisti convinsi, desi uneori formarea unei familii se dovedeste mult mai dificila ca atingerea telurilor din cariera. Capricornul exceleaza prin memorie, precizie, corectitudinea si loialitatea fata de prieteni, acestea fiind de departe trasaturile care deosebesc aceasta zodie de celelalte.

In timpul solstitiului de iarna, mai precis intre 22 decembrie si 19 ianuarie, adica in timpul sezonului rece, zodia Capricorn intra in ceea ce numim perioada sa specifica – el poate deveni aspru, manifestarile sale fiind sofisticate si, mai ales, de neinteles. De pilda, aceasta zodie este total diferita zodiei rac, desi ambele zodii cauta caldura si liniste. Principiul care sta la baza comportamentului sau este speranta ca totul va fi bine si, chiar de nu va fi astfel, isi va continua lupta spre implinirea idealurilor. Acest lucru poate merge atat de departe incat, la un moment dat, isi poate neglija prietenii, familia. Oricum, zodia Capricorn este cunoscuta ca fiind un familist, chiar conservator.

Citește și:  Parfum pentru zodia Balanta

O alta trasatura nu tocmai frumoasa a zodiei este aceea ca ascendentii in Capricorn pot deveni snobi, dand semne de superioritate odata ajunsi intr-o functie importanta, de altfel, in functia pentru care s-au zbatut foarte mult. Lipsit de orice forma de compasiune, chiar batjocoritor cu cei care ii stau in cale sau nu, ascendentul face absolut orice pentru onoarea si recunoasterea ce-l asteapta la capatul unui efort de lunga durata. Insa acestea sunt formele extreme ale manifestarilor sale.

Oamenii cu ascendent in zodia Capricorn sunt, in mare parte, oameni de caracter, foarte sinceri si grijuli cu cei din jur, cateodata insa, foarte atenti. Acestia sunt cunoscuti ca fiind foarte buni strategi. Un exemplu relevant in acest sens este Benjamin Franklin, care a avut ascendentul in Capricorn. Si exemplele de acest gen pot continua, fara indoiala. Capricornul este predispus sa cada de la inaltime oricand, dar e capabil sa faca planuri noi, desi atunci cand isi atinge obiectivul face tot ce-i sta in putinta sa ramana in pozitia respectiva.

Capricorn zodia

Se spune ca cei din zodia Capricorn “pot sparge peretii”, precum zodia Leu, acestia rezistand in vremurile grele, insa tind spre glorie, fast, manifestatii ce-i preamaresc priceperea, mai mult de dragul fastului, nu neaparat ca-si fac din acestea un obiect precis. Egocentrismul sau este, de cele mai multe ori, asemanator cu cel al Leului sau al Taurului care tin pompozitate. De aici se poate declansa si snobismul sau, asemanat cu virilitatea.

In ceea ce priveste iubirea, Capricornul este prezentat ca fiind adeseori conservator si plictisitor, punand mare pret pe principiile sale inradacinate cu multi ani in urma. Dar el poate deveni inovativ la nevoie, cateodata insa, actioneaza prea tarziu, preocupat fiind de atingerea idealului sau. Numai la atac este spontan si invinge aproape mereu la fel precum celelalte zodii de pamant.

Ascendentii din zodia Capricorn isi doresc sa obtina o pozitie buna in societate, prin urmare, intelegerea unui structuri asa importante, precum aceasta, nu ii este straina nicidecum. Mai degraba, ii este atat la indemana, incat devine prea increzator. Totodata, el este dispus sa poarte responsabilitatea celorlalti, indiferent de ceea ce impune acest lucru (neglijarea familiei, a prietenilor etc) si sa-si indeplineasca atributiile cat mai bine. O parte din ei chiar isi doresc sa schimbe societatea si regulile care o guverneaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.