Crucile zodiacului

0
157
Crucile zodiacului

Crucile zodiacului se refera de fapt la ceea ce patru zodii (semne) realizeaza in momentul in care sunt plasate pe cercul unei astrograme, fiecare fiind la o distanta de cate 90 de grade una fata de cealalta. Astfel ca daca trasam linii de la o zodie la alta, opuse fiind, care se afla la aceasta distanta in grade vom obtine doua linii perfect perpendiculare care in cele din urma realizeaza o cruce. Daca incercam sa le unim vom avea astfel un patrat si de aici si denumirea de cuadrat atunci cand ne referim la pozitiile planetelor care se afla in 90 de grade, distanta una fata de cealalta.

O cruce este astfel realizata din patru zodii, ceea ce inseamna ca in total vom avea pe zodiac exact trei cruci, sau mai bine spus trei grupuri de zodii. O grupare de zodii sau o cruce zodiacala are o anumita calitate, asa cum am discutat si in cadrul semnelor zodiacului si in clasificarea facuta bazata pe mai multe criterii. Deci aici vom avea crucile sau grupurile de semne astrale Fixe, Cardinale sau Mobile. In cadrul zodiacului vom observa ca zodiile sunt asezate succesiv, zodiacul incepe cu un semn cardinal, urmeaza unul fix si apoi unul mobil sau mutabil, tot asa pana la finalul sau.

Din aceste grupari putem trage si concluzia ca crucile sunt Cardinale, Fixe si respectiv Mobile. Sau Mutabile. Crucea cardinala este cea formata din semnele astrale cardinale, deci din zodiile care apartin acestei categorii, respectiv Berbec, Rac, Balanta si Capricorn. Aceste zodii au in comun puterea de a lua decizii, capacitatea de se lupta cu destinul, de a face alegeri, de a demara actiuni, de a fi lideri de echipa sau conducatori ai diverselor grupuri. Tot ele au in si comun si optimismul, veselia, energia si vitalitatea.

Zodiac

Ce mai trebuie mentionat insa despre aceste zodii sau despre gruparea cardinala este si faptul ca fiecare zodie marcheaza inceputul unui anoptimp nou, dupa cum urmeaza: Berbecul aduce primavara, Racul aduce vara, Balanta aduce toamna iar Capricornul aduce iarna. Acest lucru mai poate fi privit si ca viceversa, implicit ca finalul unui anotimp, deci Berbecul anunta finalul iernii, Racul anunta finalul primaverii, Balanta anunta finalul verii iar Capricornul anunta finalul toamnei. Mentionam aceste lucruri deoarece cele patru semne cardinale nu fac decat sa simbolizeze procese esentiale ale vietii umane cat si al ciclurilor naturale.

Citește și:  Trasaturile fizice ale zodiei Balanta

Atunci cand vorbim despre gruparea Fixa, vorbim implicit despre zodiile Taur, Leu, Scorpion si Varsator. Aceste zodii au in comun faptul ca sunt perseverente, doresc mereu sa lupte atat pentru ei cat si pentru cei din jur, apreciaza foarte mult seriozitatea, sunt firi luptatoare, insa au si foarte multe principii de neclintit, nu prea se lasa condusi decat de oameni foarte influenti, de oameni care in general au ce sa le ofere atat din punct de vedere intelectual cat si din punct de vedere material. Aici Crucea Fixa reprezinta de fapt stabilizarea in viata, miezul unei situatii, desfasuarea actiunii, existenta propriu zisa cat si parcursul unei etape.

Crucea mobila sau gruparea semnelor zodiacale mutabile este realizata mai exact din urmatoarele zodii: Gemeni, Pesti, Fecioara si Sagetator. Acestia au comun capacitatea de a se schimba, de a adopta idei noi, de a merge mai departe prin speranta. Sunt de regula firi foarte active, insa se hotaresc foarte greu deoarece in capul lor exista foarte multe posibilitati corecte si incorecte, valabile si absurde in acelasi timp. Si cum am precizat despre gruparea cardinala si aceasta reprezinta inceputul unei noi etape, cat si finalizarea uneia vechi insa centreaza ideea de demnitate, de optimism, de capacitate de a merge mai departe si de a lupta cu greutatile vietii, de a privi totul in fata si de a nu se gandi la trecut.

Crucile zodiacului ne ajuta astfel sa facem o catalogare a ceea ce inseamna semnele zodiacale, calitatile lor si ne deschid viziuni cat mai largi asupra vietii, asupra destinului, aducand si o maniera mult mai facila in interpretarea unei astrograme natale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.