Crucile zodiacului

0
529
Crucile zodiacului

Crucile zodiacului se referă de fapt la ceea ce patru zodii (semne) realizează în momentul în care sunt plasate pe cercul unei astrograme, fiecare fiind la o distanță de câte 90 de grade una față de cealaltă. Astfel că, dacă trasăm linii de la o zodie la alta, opuse fiind, care se află la această distanță în grade, vom obține două linii perfect perpendiculare care în cele din urmă realizează o cruce.

Fiecare cruce a zodiacului – cardinale, fixe și mutabile – reprezintă un set unic de energii și vibrații. Aceste energii influențează modul în care ne manifestăm dorințele, stabilim obiective și ne adaptăm la schimbări. Cunoașterea crucilor zodiacului ne poate oferi o perspectivă mai profundă asupra naturii noastre.

Dacă încercăm să le unim, vom avea astfel un pătrat, și de aici și denumirea de „cuadrat” atunci când ne referim la pozițiile planetelor care se află la 90 de grade distanță una față de cealaltă.

O cruce este astfel realizată din patru zodii, ceea ce înseamnă că în total vom avea pe zodiac exact trei cruci, sau mai bine spus, trei grupuri de zodii. O grupare de zodii sau o cruce zodiacală are o anumită calitate, așa cum am discutat și în cadrul semnelor zodiacale și în clasificarea făcută bazată pe mai multe criterii.

Deci aici vom avea crucile sau grupurile de semne astrale Fixe, Cardinale sau Mobile. În cadrul zodiacului vom observa că zodiile sunt așezate succesiv, zodiacul începe cu un semn cardinal, urmează unul fix și apoi unul mobil sau mutabil, tot așa până la finalul său.

Din aceste grupări putem trage și concluzia că crucile sunt Cardinale, Fixe și respectiv Mobile sau Mutabile. Crucea cardinală este cea formată din semnele astrale cardinale, deci din zodiile care aparțin acestei categorii, respectiv Berbec, Rac, Balanța și Capricorn.

Aceste zodii au în comun puterea de a lua decizii, capacitatea de a se lupta cu destinul, de a face alegeri, de a demara acțiuni, de a fi lideri de echipă sau conducători ai diverselor grupuri. Tot ele au în comun și optimismul, veselia, energia și vitalitatea.

Zodiac

Ce mai trebuie menționat însă despre aceste zodii sau despre gruparea cardinală este și faptul că fiecare zodie marchează începutul unui anotimp nou, după cum urmează: Berbecul aduce primăvara, Racul aduce vara, Balanța aduce toamna, iar Capricornul aduce iarna.

Citește și:  Luna în relație cu Mercur

Acest lucru mai poate fi privit și ca viceversa, implicit ca finalul unui anotimp, deci Berbecul anunță finalul iernii, Racul anunță finalul primăverii, Balanța anunță finalul verii, iar Capricornul anunță finalul toamnei. Menționăm aceste lucruri deoarece cele patru semne cardinale nu fac decât să simbolizeze procese esențiale ale vieții umane și ale ciclurilor naturale.

Atunci când vorbim despre gruparea Fixă, vorbim implicit despre zodiile Taur, Leu, Scorpion și Vărsător. Aceste zodii au în comun faptul că sunt perseverente, doresc mereu să lupte atât pentru ei, cât și pentru cei din jur, apreciază foarte mult seriozitatea, sunt firi luptătoare, însă au și foarte multe principii de neclintit, nu prea se lasă conduși decât de oameni foarte influenți, de oameni care, în general, au ce să le ofere atât din punct de vedere intelectual, cât și din punct de vedere material.

Aici Crucea Fixă reprezintă de fapt stabilizarea în viață, miezul unei situații, desfășurarea acțiunii, existența proprie și parcursul unei etape.

Crucea mobilă sau gruparea semnelor zodiacale mutabile este realizată mai exact din următoarele zodii: Gemeni, Pești, Fecioară și Săgetător. Aceștia au în comun capacitatea de a se schimba, de a adopta idei noi, de a merge mai departe prin speranță. Sunt de regulă firi foarte active, însă se hotărăsc foarte greu deoarece în capul lor există foarte multe posibilități corecte și incorecte, valabile și absurde în același timp.

Și cum am precizat despre gruparea cardinală, și aceasta reprezintă începutul unei noi etape, dar și finalizarea uneia vechi, însă centrează ideea de demnitate, de optimism, de capacitate de a merge mai departe și de a lupta cu greutățile vieții, de a privi totul în față și de a nu se gândi la trecut.

Crucile zodiacului ne ajută astfel să facem o catalogare a ceea ce înseamnă semnele zodiacale, calitățile lor și ne deschid viziuni cât mai largi asupra vieții, asupra destinului, aducând și o manieră mult mai facilă în interpretarea unei astrograme natale.

Un aspect esențial al crucilor zodiacului este echilibrul pe care îl aduc între diferitele forțe din viața noastră. Fie că este vorba de tensiunea dintre dorință și realitate sau între soartă și liber arbitru, crucile zodiacale ne oferă o înțelegere a modului în care aceste dinamici se manifestă în personalitatea și viața noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.