Top 10 tipuri de astrologie

0
558
tipuri de astrologie

Chiar dacă ne aflăm în imposibilitatea de a realiza un top 10 al tipurilor de astrologie, probabil cel mai potrivit lucru pe care îl putem face este acela de a realiza o însiruire a felurilor de interpretare astrologică. Un top 10 al tipurilor de astrologie s-ar putea face poate în funcție de utilitate, în funcție de felul în care acestea ajută la descoperirea individualității și la descrierea unui destin cât mai aparte.

Astrologia este o practică străveche care a fascinat omenirea de milenii. De-a lungul timpului, diverse culturi și tradiții au dezvoltat propriile lor abordări și interpretări ale cerului stelat, dând naștere la diferite tipuri de astrologie. Acestea variază în funcție de principii, tehnici și credințe.

Tipurile de astrologie sunt următoarele: astrologia semnului solar, astrologia ezoterică, astrologia holistică, astrologia kabbalistică, astrologia karmică, astrologia lunară, astrologia medicală, astrologia mundană, astrocartografia, astrologia orașă, astrologia previzională, astrologia psihologică, astrologia relațională și astrologia vocațională.

În funcție de importanța lor și de nivelul de abordare, putem face și un clasament, iar acesta ar fi următorul: astrologia previzională, astrologia semnului solar, astrologia relațională, astrologia karmică, astrologia vocațională, astrologia medicală, astrologia lunară, astrocartografia, astrologia psihologică și, în cele din urmă, astrologia mundană.

Celelalte tipuri de astrologii sunt poate mult prea puțin luate în calcul în lumea noastră și ele au un rol mai puțin semnificativ în ceea ce înseamnă realizarea unei astrograme și a unei hărți astrale care să contureze o personalitate.

Desigur, acest clasament este realizat înainte de toate în funcție de rolul pe care îl are în viața fiecărei persoane în parte, cât și în funcție de modificările pe care le pot produce în existența cuiva în cazul unei cunoașteri absolute a tipului respectiv.

În continuare vom încerca o mică descriere a fiecărui tip de astrologie pentru a înțelege acest top 10 de tipuri astrologice, iar detalii despre fiecare în parte veți găsi pe site-ul nostru, în categoria de Astrologie.

Astrologia

Astrologia previzională este poate cea mai apreciată de către oameni. Ea este cea care prezice viitorul așa cum și numele său o spune, citind în stele și nu oricum, ci în funcție de poziționarea acestora în anumite intervale și în funcție de relațiile pe care le planetele le realizează de-a lungul vremii.

Acest tip de astrologie merită poate locul întâi deoarece oamenii fiind atât de avizi după viitor, de a ști ce urmează și de a cunoaște totul, au dorința de a afla cât mai mult. În astrologia previzională putem include și variantele de horoscoape săptămânale sau lunare cât și anuale, însă cu mențiunea că acestea nu pot fi decât generalizate.

Astrologia semnului solar este cea care se ocupă cu studiul individului în funcție de semnul solar în care acesta s-a născut. Este poate cel mai important, deoarece Soarele este cel care dă energie, implicit viață, forță, și desigur că o și întreține. Astrologia semnului solar descrie tipul individualității fiecărui nativ în parte în funcție de semnul pe care acesta îl are, ținând seama de poziționarea Soarelui la momentul nașterii respective.

Astrologia relațională este cea care se ocupă cu studiul relațiilor dintre indivizi în funcție de semnele lor astrologice, în funcție de tot ceea ce înseamnă astrograma, coordonate ale nașterii și hărți definitorii ale personalității lor. Acest tip de astrologie ocupă locul respectiv mai ales pentru că între semeni este foarte important ca aceștia să se cunoască și să știe ce grade de compatibilitate există între ei, pentru a putea relaționa corespunzător.

Citește și:  Top 10 vise explicate

Astrologia karmică se referă la destin, la noroc, ea fiind cea care studiază de regulă perioadele favorabile în existența unui nativ, anii, lunile, zilele norocoase, cât și spațiile de succes și domeniile norocoase de desfășurare a activității. Este foarte importantă mai ales pentru cei care au nevoie să știe măcar cu aproximare ce anume le este favorabil în viitorul apropiat, în cazul în care deciziile lor contează foarte mult pentru un număr mai mare de oameni.

Astrologia vocațională se ocupă cu studiul preferințelor, al meseriilor, hobby-urilor potrivite pentru fiecare individ sau pentru o națiune în parte, punând în prim plan așezarea planetelor și în funcție de acestea ajungând practic la anumite câmpuri de activitate predestinate. Desigur că aici va trebui să consultăm foarte bine astrograma nativului și în funcție de ceea ce aceasta poate să ne ofere în casa veniturilor și a profesiei se pot trasa anumite coordonate.

Astrologia medicală se referă mai mult la starea de sănătate așa cum o spune și numele, ea făcând referire la semnele astrologice și câte o parte a corpului care îi este corespondentă acestuia. Astfel că acest tip de astrologie studiază cel mai bine punctul de pornire a unei probleme de natură medicală, arătând atât felul în care a evoluat cât și felul în care se va finaliza sau se va putea rezolva.

Astrologia

Astrologia lunară studiază destinul, viața, aspecte din viața unui nativ în funcție de mișcarea Lunii, deci felul în care singurul satelit natural al Pământului își lasă amprenta asupra oamenilor. Astrocartografia, așa cum am arătat în articole precedente, se ocupă cu studiul mediului în care o persoană s-a născut, arătând cum acționează și cum influențează acesta existența și personalitatea persoanei în discuție.

Astrologia psihologică sau astropsihologia se ocupă cu studiul individului fără a lua în calcul o generalitate, mai exact ea studiază fiecare aspect astrologic, psihologic al caracterului unui om. Ea poate să fie la fel de importantă ca și astrologia semnului solar, având în vedere că se bazează pe semnul zodiacal sub care persoana în discuție s-a născut.

Astrologia mundană poate să fie la fel de interesantă ca și cea psihologică, însă trebuie menționat că ea studiază individul la nivel social, la un nivel mult mai amplu, ridicând problema unei întregi generații.

Chiar dacă ceea ce am înșiruit aici este un top 10 aleatoriu al tipurilor de astrologie, făcut după un anumit punct de vedere, vom observa în cele din urmă că atunci când astrele ne pasionează și dorim să intrăm în esența lor, cel mai probabil vom începe cam în aceeași ordine de idei.

Fiecare tip de astrologie are o perspectivă unică asupra relației dintre om și univers. De la influența planetelor până la legătura cu elementele naturii, aceste diferite sisteme oferă unelte valoroase pentru înțelegerea sinelui și a destinului nostru în contextul marelui tablou cosmic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.