Tipuri de astrologie

0
124
Tipuri de astrologie

Astrologia reprezinta o stiinta complexa care poate fi aplicata in mai multe feluri in functie de situatie sau in functie de anumiti factori culturali sau sociali, fapt care a dus la nasterea mai multor tipuri de astrologie pe care vom incerca sa le prezentam in randurile care urmeaza. Desi in mod obisnuit unele persoane apeleaza la un singur tip de astrologie, exista situatii in care interpretarile astrologice oferite de catre acestea nu sunt tocmai clare, de aceea se poate folosi un alt tip de astrologie care va oferi o interpetare diferita evenimentelor.

Astrologia natala este cel mai intalnit tip de astrologie. Interpretarile astrologice sunt realizate pa baza datei nasterii, a orei si a locului, elemente folosite pentru realizarea astrogrmei (hartii) natale. Astrograma sau harta natala reprezinta imaginea cerului in momentul nasterii unei anumite persoane, avand in vedere faptul ca pozitia planetelor in momentul nasterii unei persoane influenteaza intreaga viata a acesteia, evenimentele importante precum si comportamentul si personalitatea.

Pe langa astrologia natala care este ce mai importanta mai exista si astrologia orara.Desi astrologia orara este o ramura mai putin cunoscuta pe teritoriul nostru, este destul de populara in tarile care detin o traditie astrologica desavarsita. Astrologia orara are o istorie interesanta. Inca din timpuri stravechi astrele erau studiate nu doar pentru interpretarea destinului unei persoane ci si pentru programarea unor evenimente precum construirea unor cladiri sau orase, inceperea unor conflicte sau chiar incoronarea suveranilor.

astrologie

Asa se face ca la sfaristul Evului Mediu un astrolog de origine engleza – William Lilly, a conceput teoria conform careia orice lucru isi poate gasi rezolvarea si interpretarea la nivel astral, insa este important momentul in care o problema este dezbatuta. In acest fel a luat nastere astrologia orara. Astrologia orara foloseste elementele astrogramei natale insa interpetarea acestora difera, avand in vedere legatura dintre aceasta si prezent. Astrologia orara va poate ajuta sa aflati mai multe lucruri despre dumneavoastra si puteti afla raspunsuri la intrebarile care va framanta.

Astrologia lunara reprezinta un alt tip de astrologie bazat pe un element deosebit al astrogramei – Luna. Indiferent despre ce sistem de astrologie este vorba, Luna are o influenta majora, considerandu-se chiar ca are o influenta magica asupra pamantului. Cel mai intalnit sistem de astrologie lunara este cel care are la baza tehnicile Kaballa. Astrologia lunara studiaza modul in care miscarea Lunii fata de Soare sau fata de un anumit punct zodiacal influenteaza un anumit eveniment. Este cunoscut faptul ca multe dintre evenimentele care se petrec in natura sunt influentate de fazele Lunii si de miscarea acesteia, iar pentru fiecare persoana in parte Luna are o influenta importanta in functie de pozitia sa in momentul nasterii sau in prezent.

Unul dintre cele mai interesante tipuri ale astrologiei este astrologia previzionala. Aceasta presupune prezicerea unor evenimente in functie de miscarea astrelor, iar acest tip de astrologie are, de asemenea, o istorie bogata, fiind folosita inca din timpuri stravechi. In prezent, acest tip de astrologie este privit cu scepticism si, mai mult decat atat, mass-media a facut ca astrologia previzionala sa fie interpretata gresit, considerandu-se ca reprezinta o prezicere clara a viitorului, ceea ce este absolut imposibil.

Citește și:  Astrologia relationala: Stiti cat de compatibili sunteti cu cei din jur?

Cu toate acestea, astrologia previzionala poate fi utila nu neaparat din punctul de vedere al prezicerii evenimentelor, ci din punctul de vedere al modului in care un individ ar trebui sa actioneze intr-o anumita situatie data.

Astrologia relationala este importanta din punct de vedere personal, dar in special din punct de vedere social. Dupa cum spune si numele, prin interpretarea astrogramei, pe langa faptul ca un astrolog poate deslusi anumite mistere care se regasesc in viata si evolutia unui individ, se pot realiza si corelatii intre astrogramele a doua persoane diferite pentru a se stabili modul in care relatia dintre acestea poate evolua.

Astrologia relationala si-a dovedit utilitatea in randul celor care urmeaza sa se casatoreasca deoarece multe persoane vor sa stie cum va evolua relatia cu persoana iubita. Mai mult decat atat, astrologia relationala a fost cea care a facut posibila realizarea studiilor referitoare la compatibilitatea intre zodii. In momentul interpretarii astrogramelor natale acestea se vor suprapune si se vor studia relatiile dintre planetele din cele doua harti natale.

Astrologia medicala reprezinta unul dintre cele mai vechi tipuri ale astrologiei, fiind utilizata, dupa cum spune si numele, pentru gasirea unor solutii pentru rezolvarea problemelor de sanatate. Conform astrogramei natale, un astrolog poate observa daca un individ este predispus la anumite boli, realizandu-se o legatura precisa intre semnele zodiacale si partile corpului. Desi traim intr-o epoca in care astrologia este privita cu ochi nu tocmai buni iar increderea oamenilor in interpretarile astrologie scade pe zi ce trece, se pare ca aceasta ramura a astrologiei chiar poate oferi o interpretare clara a starii de sanatate a unei persoane. Exista si medici care se folosesc cu incredere de astrologia medicala (uneori in secret) pentru a oferi o intepretare plauzibila a bolii si mai ales a evolutiei acesteia.

astrologiee

Astrologia psihologica a aparut ca rezultat al legaturii stranse dintre astrologie si psihologie. Astrologia psihologica sau astropsihologia interpreteaza caracteristicile la nivel psihic ale unei persoane nu in functie de organismul acesteia ci in functie de astrograma natala. In acest fel se poate studia evolutia unei persoane, evolutia personalitatii si comportamentului acesteia incepand chiar din momentul nasterii.

Astrologia kabbalistica reuneste elemente ale astrologiei traditionale cu cele din Kaballa, punand foarte mult accentul pe ocultism. Astrologia kabbalistica nu este foarte populara, insa astrologii pasionati in mare parte de ocultism o vor imbratisa cu drag.

Astrologia holistica a luat nastere in cea de a doua jumatate a secolului XX dupa ce cercetatorii din diverse domenii, in special stiintifice, au oferit o noua interpretare astrologiei traditionale. Daca in astrologia traditionala elementele astrale si influenta acestora la nivel terestru erau interpretate individual, astrologia holistica presupune interpretarea ca un intreg, oferind o noua forma de cunoastere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.