Semnele zodiacale in astrograma natala

0
427
Semnele zodiacale in astrograma natala

Semnele zodiacale in cadrul astrogramei natale sunt singurele simboluri din aceasta reprezentare care au delimitari fixe, fiind dispuse incepand cu zodia Berbec si finalizandu-se cu zodia Pesti, la un interval exact de 30 de grade, casele astrologice cat si planetele sunt dispuse in functie de pozitia lor la momentul nasterii cuiva cat si in functie de miscarile de rotatie si de pozitia Soarelui. Importanta semnelor zodiacale se refera nu numai la faptul ca dau anumite calitati individuale nativilor ci si la faptul ca au anumite planete cu influente diferite, manifestari si imbolduri complexe si multiple.

Fiecare semn astral are cate un simbol, care il reprezinta intr-o maniera mai mult sau mai putin abstracta mai ales pentru cei care sunt cat de cat cunoscatori ai astrologiei insa fara activarea planetelor intr-un anumit semn zodiacal si fara cele 12 case astrologice, este foarte greu sa delimitam sau sa facem o interpretare a astrogramei natale numai dupa zodii. Asa cum am discutat si pe parscursul altor articole, semnele zodiacale sunt considerate a fi atomi ai astrologiei, insa desigur daca alaturi de acestea nu s-ar aseza si alte elemente intregul nu ar fi complet.

Semnele zodiacale

O astrograma nu reprezinta doar o harta a cerului sau a cosmosului vizibil ci ea determina in cele din urma o entitate umana, individuala si calculata corect si in amanunt vom observa cat de multe diferente pot interveni intre semeni dar si cat de multe similitudini. Astrologia poate sa fie vazuta si asemeni unei stiinte a psihologiei umane, insa nu doar atat deoarece am observat de-a lungul articolelor cuprinse in aceasta sectiune ca astrologia poate sa aduca un aport foarte mare si in medicina cat si in evolutia umana, mai ales atunci cand discutam despre corespondenta om – univers, cat si individ – planete.

Citește și:  Casele terestre in astrologie

Daca privim cu atentie o astrograma natala vom observa ca cele 12 semne ale zodiacului nu sunt neaparat diferite din punct de vedere cantitativ in ceea ce privesc calitatile deoarece nu putem spune ca o zodie este mai buna fata de cealalta, avand in vedere ca fiecare actioneaza intr-un anume fel si ajuta la interiorizare, la exteriorizare si la dezvoltarea unor aptitudini distincte.

Atat timp cat etalam o cunoastere aprofundata in ceea ce privesc cele 12 semne zodiacale din cadrul unei astrograme natale vom observa ca nici unul nu este pozitionat in zadar, poate doar in cazul in care el nu este activat sau nu are planete activate in raza sa de actiune. In aceeasi ordine de idei putem vorbi si despre ascendentul si descendentul unui nativ care in cele din urma nu fac decat sa reliefeze tot un semn zodiacal, mizand pe accentuarea acestuia insa in cu totul alta sfera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.