Astrologia orara

0
205
Astrologia orara

Dintre toate tipurile de astrologie, astrologia orara este cea mai putin cunoscuta si aplicata, cel putin pe teritoriul romanesc unde inca se afla la stadiul de cercetare si formare. In regiunile in care astrologia este tratata ca o stiinta in adevaratul sens al cuvantului, astrologia orara are o insemnatate aparte. Dar ce este astrologia orara? Astrologia orara este folosita inca din timpurile stravechi pentru a afla care este momentul cel mai potrivit pentru a face anumite actiuni sau pentru a stabili anumite evenimente, bineinteles in functie de evenimentele care au loc la nivel cosmic.

Se poate spune ca aceasta ramura a astrologiei este una dintre cele mai vechi insa, chiar daca in trecut era foarte apreciata, avand aceasta stransa legatura cu astrologia previzionala, astrologii sunt intr-un continuu dezacord. In Antichitate, persoanele care doreau sa afle care este momentul cel mai propice pentru realizarea unor anumite activitati, cum ar fi punerea bazelor unui oras sau edificiu, inceperea unui razboi sau a oricarui altfel de conflict de o mare amploare, consultau un astrolog, iar aceste procese erau denumite electiones.

De-a lungul timpului, astrologia orara a cunoscut o evolutie foarte interesanta, in special pe teritoriul Indiei, acolo unde este cunoscuta sub denumirea de Prasna Shastra, unde prasna (sanscrita) inseamna intrebare. Astrologia orara dezvoltata pe teritoriul Indiei este o ramura a astrologiei vedice si pune accentul in special pe subconstient. Astrologul de origine engleza William Lilly, care a trait intre anii 1602-1681, nu doar ca a fost un astrolog marcant al sfaristului de Ev Mediu insa a fost si unul dintre cei mai importanti astrologi din istorie, fiind cunsocut drept cel mai important practicant al astrologiei orare din intreaga istorie a acesteia.

Citește și:  Casele cerului in astrologie

Tot un astrolog, de aceasta data de origine indiana, Krishnamurti, a fost cel care a marcat astrologia orara a secolului XX. Acesta a inventat un nou sistem astrologic care ii poarta numele si este folosit in astrologia Indiana precum si in alte regiuni. Avand in vedere ca astrologia orara este bazata mai mult pe intrebari pe care un individ le pune unui astrolog, raspunsurile pot fi simple, “da” sau “nu” sau pot fi mult mai complexe, oferind o viziune mai interesanta asupra unui anumit eveniment.

Cu toate acestea, astrologia orara are anumite aspecte foarte stricte care ii caracterizeaza propriul sistem. De exemplu, pozitia Lunii reprezinta unul dintre cele mai importante elemente ale interpretarii evenimentelor din punctul de vedere al astrologiei orare. De asemenea, Casele reprezinta si ele aspecte foarte importante fara de care interpretarea corecta din punct de vedere astrologic nu ar fi posibila. Astrologia orara poate fi utilizata de catre oricine pentru a afla raspunsurile cele mai potrivite la anumite intrebari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.