Astrologia holistica

0
302
Astrologia holistica

Astrologia holistica reprezinta una dintre cele mai noi ramuri ale astrologiei, bazele sale fiind puse in cea de a doua jumatate a secolului al XX-lea conform conceptelor holistice dezvoltate si promovate de-a lungul timpului de catre unii oameni de stiinta.

De-a lungul timpului, astrologii au considerat ca interpretarea astrogramelor se realizeaza prin analizarea fiecarui element al unei astrograme, elementele nefiind analizate si ca un “tot”, considerandu-se independente unul fata de celalalt. In acest mod a luat nastere astrologia holistica. Din acest punct de vedere, astrograma si toate elementele astrologiei vor fi interpretate si analizate ca un sistem foarte bine inchegat avand in vedere ca viziunea holistica presupune tratarea temei in totalitate nu a elementelor individuale, indiferent de situatie.

Astrologia holistica are la baza doua metode: metoda simbolica, prin care un astrolog trebuie sa studieze evenimentele care au loc la nivel cosmic atat in timpul zilei, cat si in timpul noptii. Cea de a doua metoda, metoda empirica sau metoda cunoasterii, presupune formarea unor corelatii sistematice intre evenimentele care se produc periodic la nivel cosmic si pozitia corpurilor ceresti.

Daca alte tipuri de astrologie au condus la aparitia unor miscari sau scoli de astrologie, rolul astrologiei holistice a fost acela de a oferi o noua interpretare astrologiei, reprezentand o continuare a teoriilor si tehnicilor deja existente. Oamenii de stiinta au oferit o viziune mult mai complexa asupra astrologiei, interpretarea unei astrograme devenind mult mai eficienta din moment ce a inceput sa fie privita in totalitate, iar relatia dintre elementele sale au devenit cheia unei interpretari astrologice corecte.

Citește și:  Planetele, interpretare astrologica

Daca interpretarea separata a elementelor unei astrograme reprezinta o activitate oarecum mecanica, se poate spune ca interpretarea astrogramei ca un sistem foarte bine inchegat reprezinta o activitate care se bazeaza mai mult pe intuitie.

Astrologia holistica este folosita de cele mai multe ori pentru a oferi o interpretare cat mai plauzibila a evenimentelor care au loc la nivel global, fapt pentru care una dintre teoriile astrologiei holistice este tocmai cea a configuratiei globale care pune accentul pe pozitia planetelor. In acest fel iau nastere asa-numitele modele structurale care vor influenta viata si activitatea la nivel teluric.

Astrologii care abordeaza acest tip de astrologie si il combina creativ cu celelalte ramuri ale astrologiei detin capacitatea de a descoperi care sunt “temele” caracteristice vietii fiacarui individ in functie de relatiile care se desfasoara intre elementele astrogramei.

Asadar, dupa cum insusi numele spune, astrologia holistica reprezinta intregul, reprezinta varianta completa a oricarei interpretari astrologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.