Ce facem cand Mercur este retrograd ?!

0
0
Mercur Sursa: cumbriansky.wordpress.com

Mercur este retrograd de trei ori pe an, intrand in aceasta  miscare pentru cate circa trei saptamani la fiecare perioada de miscare. Mercur retrograd inseamna ca se misca in sensul lui invers, insa specialistii sunt de parere ca aceasta este o simpla iluzie optica, pentru simplul fapt ca miscarea sa in cadrul Sistemului Solar ramane practic aceeasi, urmandu-si sensul normal. Mercur este planeta gandirii si a perceptiei, a comunicarii, a modului de exprimare si ea proceseaza informatiile, reprezentand modul in care se comunica, fie ca e prin intermediul comertului, prin intermediul transporturilor, a postei, internetului, educatiei sau pur si simplu de la o persoana la alta. Mercur nu se rezuma la simplul fapt de a comunica prin puterea cuvantului, este mult mai complex de atat, el marcand toate formele de interactiune umana, atat fizice cat si rationale. Astfel putem spune ca Mercur guverneaza mai ales oamenii care lucreaza in domenii precum cele mentionate anterior, mai ales pe cei care sunt nevoiti sa isi foloseasca intelectul la locul lor de munca, iar aici avem oratorii, artistii, scriitorii, muzicienii, criticii, profesorii, comentatorii, hotii, calatorii etc.

Mercur Sursa: cumbriansky.wordpress.com
Mercur
Sursa: cumbriansky.wordpress.com

Mercur retrograd inseamna ca pot aparea anumite neintelegeri la nivelul comunicarii, aceasta putand fi intrerupta ori chiar intarziata, iar de cele mai multe ori consecintele sunt: probleme pe caile de comunicatie, necazuri cu mobilul, cu calculatoarele, negocieri esuate, intarzieri de trenuri, de autobuze, pierderi de mijloace de transport in comun si multe altele care se incadreaza in aceasta sfera. Toate acestea au loc din cauza faptului ca foarte multe informatii nu sunt preluate corespunzator ori, mai rau, sunt intelese anapoda, in fel total eronat, care nici nu ar trebui sa intre in discutie, sau pur si simplu sunt ignorate. Mercur retrograd poate sa afecteze desigur in primul rand oamenii, avand in vedere ca acestia depind de locul pe care il ocupa planeta pe harta lor natala, iar unele persoane de pilda, in perioadele acestea considerate a fi nefaste ale lui Mercur, sunt chiar intr-un plin succes, fara sa intampine vreo problema, deoarece planeta este bine aspectata in astrograma lor natala.

Atunci cand Mercur este retrograd este foarte indicat sa nu se ia decizii pripite, care au o mare importanta, acestea ar fi mai bine sa le lasati pe alta data, mai bine aspectata. Nu trebuie sa faceti hotarari prea mari deoarece e posibil ca ele sa fie lipsite de informarea necesara in prealabil, e posibil sa lipseaasca tactul si spiritul de gandire prolific. Claritatea mintii se poate sa fie la cote maxime si puterea ei de asemenea, iar din aceasta cauza va trebui sa stati deoparte, sa va vedeti de activitatile de rutina, sa nu participati la concursuri sau la evenimente importante, nu achizitionati obiecte prea scumpe care tin de sfera lui Mercur, de exemplu cartile, masinile, calculatoarele, telefoane si cel mai important este sa nu semnati nici un contract si cu atat mai mult sa nu luati vreo decizie de a va casatori.

Cand Mercur este retrograd trebuie sa fiti foarte atenti la detalii, sa fiti sceptici, sa analizati foarte bine toate situatiile, sa va concentrati la cote maxime asupra problemelor, sa lasati timp mai lung pentru demararea unor proiecte, care ar fi posibil sa intarzie, sa aveti grija de arhivele personale, atat in calculator cat si in agenda, sa le faceti in duble exemplare cel mai bine. Iar daca in aceasta perioada nefasta a lui Mercur, de exemplu intrati in discutii contradictorii cu persoanele din jurul dvs. cel mai bine este sa va ganditi ca e pur si simplu o chestie de cauza si efect si ca lumea nu are nimic cu voi, trecand mai departe fara a acumula energii negative. Astfel cel mai bine este ca atunci cand Mercur este retrograd sa gandesti mai mult la ceea ce ai de facaut, sa calculezi la rece totul,  sa reiei activitati pe care le-ai initiat in momentul in care Mercur era in functionarea lui normala, sa te revezi spre exemplu cu prietenii pe care nu i-ai mai intalnit de ceva vreme, sa recitesti o carte veche, sa revezi un film bun, sa vizitezi locuri care ti-a placut la prima vedere. Fa orice din ceea ce ai mai facut numai sa nu initiezi activitati noi, deoarece sigur nu vor avea un rezultat tocmai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here