Tipuri de astrologie

0
254
Tipuri de astrologie

Astrologia reprezintă o știință complexă care poate fi aplicată în mai multe feluri în funcție de situație sau în funcție de anumiți factori culturali sau sociali, fapt care a dus la nașterea mai multor tipuri de astrologie pe care vom încerca să le prezentăm în rândurile care urmează. Deși în mod obișnuit unele persoane apelează la un singur tip de astrologie, există situații în care interpretările astrologice oferite de acestea nu sunt tocmai clare, de aceea se poate folosi un alt tip de astrologie care va oferi o interpretare diferită a evenimentelor.

Astrologia, de-a lungul istoriei, s-a dezvoltat în multe forme și practici. Diverse culturi au interpretat mișcările cerești în moduri unice, ducând la crearea de sisteme astrologice distincte. Fiecare tip de astrologie oferă o perspectivă diferită asupra personalității, destinului și evenimentelor viitoare. Alegerea tipului de astrologie potrivit depinde de ceea ce dorești să descoperi: orientări de viață, compatibilități sau previziuni despre viitor.

Astrologia natală este cel mai întâlnit tip de astrologie. Interpretările astrologice sunt realizate pe baza datei nașterii, a orei și a locului, elemente folosite pentru realizarea astrogramei (hartii) natale. Astrograma sau harta natală reprezintă imaginea cerului în momentul nașterii unei anumite persoane, având în vedere faptul că poziția planetelor în momentul nașterii unei persoane influențează întreaga viață a acesteia, evenimentele importante precum și comportamentul și personalitatea.

Pe lângă astrologia natală care este cea mai importantă, mai există și astrologia orară. Deși astrologia orară este o ramură mai puțin cunoscută pe teritoriul nostru, este destul de populară în țările care dețin o tradiție astrologică desăvârșită.

Astrologia orară are o istorie interesantă. Încă din timpuri străvechi astrele erau studiate nu doar pentru interpretarea destinului unei persoane ci și pentru programarea unor evenimente precum construirea unor clădiri sau orașe, începerea unor conflicte sau chiar încoronarea suveranilor.

astrologie

Așa se face că la sfârșitul Evului Mediu un astrolog de origine engleză – William Lilly, a conceput teoria conform căreia orice lucru își poate găsi rezolvarea și interpretarea la nivel astral, însă este important momentul în care o problemă este dezbatută. Astfel a luat naștere astrologia orară.

Astrologia orară folosește elementele astrogramei natale, însă interpretarea acestora diferă, având în vedere legătura dintre aceasta și prezent. Astrologia orară vă poate ajuta să aflați mai multe lucruri despre dumneavoastră și puteți afla răspunsuri la întrebările care vă frământă.

Astrologia lunară reprezintă un alt tip de astrologie bazat pe un element deosebit al astrogramei – Luna. Indiferent despre ce sistem de astrologie este vorba, Luna are o influență majoră, considerându-se chiar că are o influență magică asupra pământului. Cel mai întâlnit sistem de astrologie lunară este cel care are la bază tehnicile Kaballah.

Astrologia lunară studiază modul în care mișcarea Lunii față de Soare sau față de un anumit punct zodiacal influențează un anumit eveniment. Este cunoscut faptul că multe dintre evenimentele care se petrec în natură sunt influențate de fazele Lunii și de mișcarea acesteia, iar pentru fiecare persoană în parte Luna are o influență importantă în funcție de poziția sa în momentul nașterii sau în prezent.

Unul dintre cele mai interesante tipuri ale astrologiei este astrologia previzională. Aceasta presupune prezicerea unor evenimente în funcție de mișcarea astrelor, iar acest tip de astrologie are, de asemenea, o istorie bogată, fiind folosită încă din timpuri străvechi. În prezent, acest tip de astrologie este privit cu scepticism și, mai mult decât atât, mass-media a făcut ca astrologia previzională să fie interpretată greșit, considerându-se că reprezintă o prezicere clară a viitorului, ceea ce este absolut imposibil.

Citește și:  Zodiacul indian

Cu toate acestea, astrologia previzională poate fi utilă nu neapărat din punctul de vedere al prezicerii evenimentelor, ci din punctul de vedere al modului în care un individ ar trebui să acționeze într-o anumită situație dată.

Astrologia relațională este importantă din punct de vedere personal, dar în special din punct de vedere social. După cum spune și numele, prin interpretarea astrogramei, pe lângă faptul că un astrolog poate deslusi anumite mistere care se regăsesc în viața și evoluția unui individ, se pot realiza și corelații între astrogramele a două persoane diferite pentru a se stabili modul în care relația dintre acestea poate evolua.

Astrologia relațională și-a dovedit utilitatea în rândul celor care urmează să se căsătorească deoarece multe persoane vor să știe cum va evolua relația cu persoana iubită. Mai mult decât atât, astrologia relațională a fost cea care a făcut posibilă realizarea studiilor referitoare la compatibilitatea între zodii. În momentul interpretării astrogramelor natale acestea se vor suprapune și se vor studia relațiile dintre planetele din cele două hărți natale.

Astrologia medicală reprezintă unul dintre cele mai vechi tipuri ale astrologiei, fiind utilizată, după cum spune și numele, pentru găsirea unor soluții pentru rezolvarea problemelor de sănătate. Conform astrogramei natale, un astrolog poate observa dacă un individ este predispus la anumite boli, realizându-se o legătură precisă între semnele zodiacale și părțile corpului.

Deși trăim într-o epocă în care astrologia este privită cu ochi nu tocmai buni iar încrederea oamenilor în interpretările astrologice scade pe zi ce trece, se pare că această ramură a astrologiei chiar poate oferi o interpretare clară a stării de sănătate a unei persoane. Există și medici care se folosesc cu încredere de astrologia medicală (uneori în secret) pentru a oferi o interpretare plauzibilă a bolii și mai ales a evoluției acesteia.

astrologiee

Astrologia psihologică a apărut ca rezultat al legăturii strânse dintre astrologie și psihologie. Astrologia psihologică sau astropsihologia interpretează caracteristicile la nivel psihic ale unei persoane nu în funcție de organismul acesteia ci în funcție de astrograma natală. În acest fel se poate studia evoluția unei persoane, evoluția personalității și comportamentului acesteia începând chiar din momentul nașterii.

Astrologia kabbalistică reunește elemente ale astrologiei tradiționale cu cele din Kabbala, punând foarte mult accentul pe ocultism. Astrologia kabbalistică nu este foarte populară, însă astrologii pasionați în mare parte de ocultism o vor îmbrățișa cu drag.

Astrologia holistică a luat naștere în cea de-a doua jumătate a secolului XX după ce cercetătorii din diverse domenii, în special științifice, au oferit o nouă interpretare astrologiei tradiționale. Dacă în astrologia tradițională elementele astrale și influența acestora la nivel terestru erau interpretate individual, astrologia holistică presupune interpretarea ca un întreg, oferind o nouă formă de cunoaștere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.