Interpretare vis in care apare un dans

2
44053
Interpretare vis in care apare un dans

Atunci când visezi un dans, acesta fiind simbolul vârstelor vieții, al pasiunii și al dorinței în general, al sentimentelor și sexualității, înseamnă bucurii.

Dacă în vis îți apare jocul de dans cu o persoană în vârstă, acesta amintește de regulă de oboseala zilnică, iar adesea, dacă vizați marele eveniment al unui bal, înseamnă că acesta vă va împlini în realitate dorințele sexuale.

Dansul, de-a lungul timpului, a fost un mijloc de exprimare a emoțiilor, de conectare cu ceilalți și cu propria esență. În vis, poate sugera o gamă largă de stări și sentimente, de la bucurie și libertate, până la anxietate sau sentimentul de a fi expus.

Atunci când visezi că dansezi în ceață, înseamnă că în realitate trebuie să renunți la sentimentele nesigure, care nu îți pot crea nici un viitor alături de persoana față de care le ai, și să ai mai multă siguranță de sine; nu uita că noi singuri ne facem viața.

Consultați și simbolul cuvintelor „vals”, „tango”, „disco”, „ring de dans”, „balet” etc.

Atunci când visezi un dans cu mai mulți oameni, înseamnă în general un vis de bun augur, deci reprezintă faptul că e posibil să ți se împlinească o dorință.

Dacă visezi că dansezi singur, înseamnă că vei avea parte de neplăceri casnice.

dans

Pe de altă parte, dansul din vis mai reprezintă și colaborări cu semenii, faptul că sunteți un spirit cooperativ, știți să acordați respect celor din jur, știți să dați atenția cuvenită unor norme și unor convenții sociale sau cel puțin general valabile, însă toate le faceți numai pentru a putea ajunge la scopul propus, deoarece în viață, dacă nu lași puțin de la tine, nu ajungi nicăieri.

Atunci când visezi că dansezi singur, se mai spune că poți avea parte și de o perioadă de detașare; ești lipsit de preocupări, nu te deranjează nimic și nimeni nu-ți poate strica momentele de liniște. Te așteaptă o perioadă calma, lipsită de griji, în care vei vrea să te bucuri singur, în mod independent de tot ceea ce te înconjoară, nu vrei să dai explicații nimănui, nu vrei să fii constrâns.

În plus, se mai poate vorbi și despre o libertate pe plan sexual; vrei să experimentezi, să profiți de diversitatea vieții și, în același timp, să comunici liber cu cei din jurul tău. Se mai spune că atunci când visezi că dansezi singur înseamnă că ești deschis la relații noi cu persoanele de sex opus.

Atunci când visezi un dans în doi, este clar că acesta sugerează, opus față de ceea ce am spus anterior, dependența, nu numai față de partenerul de viață, ci și față de cei din jur; fără ei nu te poți mișca, nu poți face un pas înainte, trebuie să ceri mereu sfaturi și să mizezi pe corectitudinea regulilor impuse; nu ai deloc simțul individualității, nu ești o persoană autoritară, motiv pentru care riști să fii manevrat după placul altora și să te complaci în obedienta și, în același timp, să te și umilești, să te lași jignit.

Toate acestea pornesc însă dintr-o mare nesiguranță de sine, având în vedere că îți place să fii îndrumat în viață, îți place să primești sfaturi, tocmai pentru că tu consideri că exact cei din jur sunt mai buni și exemplul lor trebuie urmat.

Atunci când visezi că dansezi într-un grup mare, înseamnă că vrei să te implici în treburile societății, vrei să participi la tot ceea ce înseamnă comunitate, ai spirit de echipă, vrei să te atașezi unui grup foarte mare, să te integrezi, să fii acceptat; se poate vorbi în acest context și de colectivul de la locul de muncă, în care vrei să intri, însă fără a-ți pierde individualitatea.

Vrei să te exprimi în mod liber în fața oamenilor, iar ei să te respecte, învățând în același timp și de la ei câte ceva. Mizezi pe ideea de schimburi de experiențe continue.

Atunci când visezi un întreg ansamblu de dans, înseamnă că vrei să primești o oarecare instruire, vrei să înveți de la cei mai buni, vrei să te perfecționezi; iar un dans foarte ritmat sugerează în vis nevoia ta de a acționa, de a fi mereu în mișcare, de a te implica în orice, numai ca să nu stai degeaba; cu gândul că astfel reușești să treci cu grație pe lângă rutină; nu vrei să cazi pradă treburilor cotidiene.

dansuri populare

Un dans popular în vis reprezintă faptul că în realitate avem putere deplină asupra propriei gândiri, avem libertate, comunicăm liber, fără să ne lăsăm plafonați de tot ceea ce ne înconjoară, lăsăm la o parte regulile, convențiile și normele sociale, rupem orice barieră.

Atunci când visăm un dans foarte lent alături de o persoană de sex opus, ori poate chiar un dans lasciv, erotic, înseamnă că în realitate vrem foarte mult să avem pe cineva lângă noi, desigur o persoană de sex opus, vrem să simțim iubirea unui apropiat, să avem parte de pasiune, sexualitate și romantism.

Un dans clasic în vis reprezintă faptul că cel care îl visează trăiește numai după normele impuse de societate, ține mereu cont de educația pe care a primit-o, iar din acest motiv nu-și dă frâu liber la sentimente, ceea ce îl va duce la depresie, refulare, anxietate. Mai simbolizează și neputința de a ne descătușa din toate constrângerile pe care cei din jur vor să ni le impună, cât și neputința de a putea exista ca individualități.

Citește și:  Interpretare vis în care apar oameni

Atunci când visezi un tango înseamnă că ești o persoană foarte senzuală, ai multe gânduri frumoase și pline de dorință arzătoare, ești pasional, drăgăstos cu persoana de lângă tine, iar un dans la discotecă poate să simbolizeze faptul că vrem să trecem peste tot ceea ce poate însemna regula, să fim excentrici, să ne bucurăm de libertate deplină, să facem escapade sexuale, fără să ne mai pese de ceea ce ar putea spune lumea.

Toate acestea au fost interpretările dansului din vis din punct de vedere psihologic, însă dansul mai cunoaște și alte interpretări și anume poate prevesti o întâmplare din viața omului, după cum urmează:

Atunci când visezi un dans cu mai mulți oameni înseamnă că e posibil să-ți împlinești un scop ascuns; dacă o femeie sau o fată tânără visează că dansează, înseamnă că va reuși să obțină profit de pe urma unei activități; dacă visezi că dansezi într-un loc public, unde multă lume se uită la tine, înseamnă că va avea loc o mare sărbătoare, un eveniment care te va propulsa către faimă.

Atunci când visezi că dansezi înseamnă și că ți-ai găsit echilibrul, trăiești în armonie, însă dansul mai poate însemna și faptul că ești o fire grațioasă, cu o imaginație dezvoltată, cu putere de convingere, plină de pasiune, gata oricând să îți schimbi viața pentru cel mai mărunt lucru de dragul iubirii.

Tradiția orientală este de părere că atunci când visezi un dans, indiferent cum ar fi acesta, înseamnă că în realitate vei avea parte numai de necazuri; nu trebuie să ai încredere în oameni, deoarece te pot dezamăgi, iar instrumentele sau sunetele produse de acestea, pe care le auzi în timp ce dansezi în vis, înseamnă că nu te vei înțelege de nicio culoare cu cei din jur. Dansul din vis mai poate însemna, însă, și faptul că vei reuși să îți faci prieteni noi, dar unii spun că vei avea parte de multă suferință, de mult stres și vei plânge.

Atunci când visezi că dansezi cu cineva, înseamnă și că ai nevoie de apropiere fizică, vrei să fii în intimitate cu acea persoană, sau se poate vorbi chiar de propria persoană, alături de care avem nevoie de puțin timp ca să putem medita în voie.

Atunci când visezi că dansezi cu cineva și tu ești cel care conduce dansul, înseamnă că ești singurul care decide în propria viață și nimeni nu-l poate constrânge să facă ceea ce nu ar vrea.

grupuri de dans

Însă ar putea arăta și faptul că ești mult prea violent în exprimare și te impui prea mult în fața celorlalți. Atunci când visezi că frecventezi cursuri de dans, înseamnă că în realitate vrei să mergi pe un drum care să te ducă la fericirea deplină, ești în continuă așteptare sau căutare a echilibrului, vrei să ai parte de armonie și de grație în viață, alături de oameni frumoși.

Aici ne putem raporta și la ideea de „vals al vieții” sau „dans al vieții”, ceea ce duce cu gândul la puterea de a crea, de a inventa și de a exploata toate trăirile și ideile posibile, pentru a face ceva bun, indiferent de cât de mult ar trebui să ne chinuim pentru astfel de rezultate.

Atunci când visezi copii dansând, înseamnă că vei avea parte de armonie și de pace în casă, familia ta va fi fericită. Dacă visezi un dans strict ritualic, înseamnă că în realitate vei avea parte de o întoarcere către propriul „eu”, va trebui să îți restabilești legăturile cu spiritul, având în vedere că te-ai pierdut între rațional și material.

Atunci când visezi că te uiți la alții cum dansează, înseamnă că vei avea parte de multe intrigi sau poate chiar tu îi privești pe cei din jur cu gelozie, ești invidios, deoarece ești conștient că nu ai realizat prea multe în viață, iar din acest motiv nu ești împăcat cu tine. Totuși, e posibil să fie și doar o iluzie; poate că ești doar prea axat pe cei din jur și astfel nu mai vezi câte ai realizat tu până la momentul respectiv.

Atunci când visezi că dansezi la o nuntă, înseamnă că vei avea parte de multă înțelegere, totul este armonios în viața ta, și reușești să comunici foarte bine cu cei din jur.

Există și situații în care dansul din vis este mai specific, precum atunci când dansezi la un eveniment special. Acesta poate avea semnificații distincte în funcție de contextul și emoțiile asociate. Pentru o mai bună înțelegere a acestui tip de vis, te invităm să explorezi aici.

Atunci când visezi că mergi la o petrecere, înseamnă că în realitate vei avea parte de multă străduință pentru a putea fi fericit, dar vei reuși cu timpul să împlinești ceea ce ți-ai propus. Trebuie doar să fii conștient că perfecțiunea nu poate fi atinsă niciodată.

Se mai spune că atunci când visezi copii care dansează, e posibil să te căsătorești în curând, să îți întemeiezi o familie care te umple de bucurie și de pace interioară.

2 COMENTARII

  1. dragilor, ce ar fi sa ingustati … oare cum i-o fi spunand, un poster ce vine din dreapta desktopului cu minim 8 caractere deoarece se suprapune peste informatia scrisa si face un stres citirea semnificatiei simbolurilor. Nu am nicio posibilitate sa il inchid, nu are nicio caseta cu x in acest sens.

  2. Este posibil sa aveti instalate extensii in browser care sa va introduca reclame nedorite. Va rugam sa verificati pluginurile instalate. Multumim pentru sugestie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.