Astrologia chineza – principiile Yin si Yang si Feng-Shui

0
280
Astrologia chineza - principiile Yin si Yang si Feng-Shui

Desi este explicata altfel fata de celelalte astrologii, astrologia chineza cunoaste cam aceleasi sensuri, ea aparand cu aproximativ 5.000 de ani in urma. Conform credintelor lor, omul este parte integrala din Cosmos si fiecare are locul sau bine stabilit, in intregul Univers, astfel viata individului este permanent influentata de astre. Filosoful Confucius era de parere ca „Cel care nu se cunoaste pe sine, nu-si va implini niciodata destinul”.

In astrologia chineza se tinea seama insa de 110 astre, printre care cele 10 foarte importante: Mercur, Venus, Saturn, Jupiter, Marte, Saturn, Uranus, Pluto, Soarele si Luna. Restul de 100 de constelatii si de stele erau si sunt, si in prezent, desemnate prin intermediul anumitor numere, printre care si punctele de acupunctura, calculele fiind foarte bine stabilite, cu milenii in urma, insa o data pentru toti.

Astrologia chineza vine in plus cu principiul Yin si Yang, acesta fiind un principiu fundamental, care sta la baza alcatuirii universului, fiind intelese ca plusul si minusul, masculinul si femininul, parul si imparul, binele si raul, etc, o perfecta complementaritate, fara de care nu ar mai exista echilibru, iar acestora li se adauga cele cinci elemente care influenteaza atractia dintre opusi, dar care totodata sunt generate din cadrul acestei contopiri: pamantul, aerul, apa, metalul si focul. Aceasta isi fixa ritmul pe un ciclu de 12, asa cum era socotit timpul, 12 luni ale unui an civil, 12 ore ale unei zile si 120 de minute ale unei ore, si 12 ani ai intregului zodiac, care era corespondentul unei rotatii ce apartinea lui Jupiter in jurul Soarelui.

Citește și:  Cum ne vor influenta aspectele planetare in 2012

Astrologia chineza

Toate acestea erau reprezentate de cate un animal, dintre cele venite sa-l salute pe Budha in momentul in care acesta s-a decis sa paraseasca lumea: bou, pisica, taur, sobolon, tigru, dragon, sarpe, cal, cocos, maimuta, caine si porc. Acestora li se mai adaugau si cele cinci elemente principale care in final dadeau o infinitate de nuante. In prezent, desi inca mai exista principiul Yin si Yang, in astrologia chineza, practicantii mai sunt atrasi si de o alta disciplina, aceasta numindu-se Feng Shui, conform careia trebuie sa se respecte anumite ordini, apa si vant, care trebuie sa implineasca un anumit echilibru, fiind de parere ca se pot hrani cu anumite energii ce ii favorizau, captate din Univers, menite sa ii apere de boli si de orice necazuri.

In conceptiile chineze, astrologia este de foarte mare folos si in cadrul medicinii traditionale, dintre care cele mai uzuale sunt masajele, acupunctura, diversele tratamente, fiecare centrand energiile cosmice, care in cele din urma sunt guvernatoarele omului si ale planetelor dintotdeauna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.