Jupiter in semnele zodiacale

0
1014
Jupiter in relatie cu planetele

Vibratia lui Jupiter in zodia Berbec ne arata ca aceasta planeta este in trigonocratie, ceea ce marcheaza si faptul ca generatia care s-a nascut sub acest semn, (deoarece Jupiter vizeaza o generatie intreaga nu doar un individ), are mereu inclinatii catre expansiunea unei constiinte fata de sine care se manifesta in cele din urma prin fel si fel de initiative pe care le ia nativul in spiritul creatiei, avand la baza intelegerea la un nivel superior.

Nativii care au Jupiter in Berbec vor pretui foarte mult increderea fata de propria persoana si mai ales credinta in ei insisi, in resursele pe care le au, reusind adesea sa protejeze pe cei din jur sau ii sustina, chiar si cand este vorba despre bani sau pur si simplu despre increderea pe care vor sa o acorde si de sprijinul moral.

De regula acesti nativi nu cauta alte resurse deoarece ei sunt destul de siguri pe ceea ce au, devin foarte constienti de faptul ca au sanse doar prin puterile lor si isi valorifica propriul potential si bogatia sufletului pe care credinta le-o ofera. Progresul lor tine in special de propriile lor forte, de talentele si de resursele pe care le au, prea putin de cei din jur.

Jupiter in zodia Taur

Jupiter in Taur se afla in peregrinaj, iar asta inseamna ca generatia nascuta sub acest semn va trebuie sa se bucure de resursele materiale destul de mari pe care le primeste sau le-a primit deja, insa prin propria lor munca, reusind sa le si risipeasca intr-o atitudine romantica, cu un sarm nemaivazut. Astfel ei reusesc sa mentina gandul ca viata este foarte frumoasa daca este traita  prin aceste bucurii materiale si lasa totul in baza senzorialului, deoarece ei se lasa mereu condusi de senzatii.

Totul insa se rezuma la aceasta generatie nascuta sub semnul lui Jupiter in Taur la a intelege nevoie de serviabilitate, la simplul fapt ca ei trebuie sa traiasca din ceva util, care va aduce in cele din urma o recompensa destul de concreta. Vibratia acestei planete este destul de tipica mai ales daca luam in seama sansele vietii care se valorifica numai prin efort propriu. Acesti nativi pot progresa numai daca sesizeaza si apoi valorifica toate oportunitatile materiale pe care le au in viata, pentru care de asemenea trebuie sa sustina un efort constant, de multe ori prin rutina si foarte fizic.

Jupiter in Gemeni se afla in exil. Chiar daca Gemenii sunt de regula foarte intelectuali, chiar daca Jupiter este  o planeta intelectuala, se limiteaza la ratiunile mai marunte, ducand totul catre superficialitate, cu o mai mica amploare fata de situatiile obisnuite. Generatia care are Jupiter in Gemeni poate sa se confrunte cu mari dificultati in a se face inteles, mai ales pentru faptul ca se va prezenta numai cu idei marete exact acolo nu-i este necesar.

In aceeasi ordine de idei, nativii cu Jupiter in Gemeni pot si sa construiasca teorii rationale despre ce nu poate fi rational, pot sa intelectualizeze tot ce inseamna religie, sa duca metafizicul catre banal, sa incorseteze credintele, numai pentru a pune bazele unei noi gandiri, iar asta inseamna ca va avea foarte mult de munca. In orice caz, acesti nativi vor fi vazuti ca niste oameni cu gandire superioara, desi nu prea vor fi ei intelesi, pot insa sa obtina un anume renume pentru viitor iar ideile sale sa aibe atunci succes. Pentru ei un adevarat progres ar insemna mai mult sa reformuleze ideile cele mai inalte si apoi sa le faca pe intelesul tuturor.

Cand Jupiter se afla in Rac acesta este in exaltare. Prin trigonul format cu Pesti si cu Rac, ambele fiind semne de apa, se va manifesta o componenta emotionala foarte intensa a vibratiei pe care Jupiter o emana. Acestia se vor baza pe trecut, dorind sa il puna in valoare, vor vrea ca bogatiile din traditii si din comunitatile locale ori chiar valorile familiale sa fie puse si ele in lumina sa fie ancorate bine acolo in sufletul lor, sa poarte un loc special.

Nativii care au Jupiter in Rac vor putea si sa dea valente noi la ceea ce inseamna patriotism, in incercarea de a trece de la patria de stat care este cam limitata, la o patrie ce apartine planetei si care extinde viziunea traditiei, metamorfozand-o, ajungand de la valori chiar imuabile ce merita respect pana la resurse care incearca sa exprime creativitatea prin forme mai ample, aceasta fiind astfel acceptata si cu ajutorul tolerantei ca si oglindire a expresiei globale ce infatiseaza creatia umana.

Astfel datorita impactului sentimental lucrurile pot sa fie intelese alaturi de niste trasnformari radicale. Pentru acesti nativi progresul poate sa fie mai ales valorificarea trecutului pentru o alta intelegere.

Nativii cu Jupiter in Leu se vor bucura de starea de trigonocratie, ei aducand in societate o putere de intelegere a ceea ce inseamna vointa si creativitate personala. Acesti nativi sunt constienti ca succesul vine inainte de toate cu o implicare pe cale creativa, insa si prin diversitate, prin geniu, dar mereu trebuie sa fie constienti si de respectarea unor principii foarte inalte, de care ei oricum nu duc nici o lipsa.

Toate trebuie insa hranite cu foc de creator si cu pasiune pentru a da cele mai bune roade. Generatia care s-a nascut sub semnul lui Jupiter in Leu au protectii foarte mari, se pare ca zeii vegheaza asupra lor si chiar si nativii prin simplul fapt ca au idei nobile si incununate cu blandete si demne de admiratie atrag dupa ei numai reusite. Acest lucru insa nu-i va scuti nici pe ei de munca, desigur nici de efort, insa in cazul lor efortul va fi mai mult la nivel spiritual si poate foarte putin fizic.

Acesti nativi au o foarte mare bogatie creativa, au talente de toate felurile, au vointa, aptitudini si multa perseverenta. Ei pot sa construiasca o noua teorie in care sa creada cu putere si sa isi calauzeaza drumul cu ea. Progresul lor depinde numai de dorinta arzatoare cu care vor vrea sa isi implineasca visele.

Jupiter in zodia Fecioara

Jupiter in Fecioara se afla in exil si vibratia planetei devine foarte afectata, avand in vedere ca acest semn este foarte rational si deosebit de critic. Asta inseamna ca nu prea se poate vorbi de progres atata timp cat stabilitatea si nevoia de perfectiune care se capata foarte greu in timp isi fac simtita prezenta. Nevoie de a atinge perfectiunea poate insa intra si in progres, asta daca isi lasa la o parte regulile stricte pe care le urmeaza ca sa ajunga unde vrea. Nativii care au pe Jupiter in Fecioara trebuie sa cristalizeze toate tendintele catre progres si sa le transforme in moduri pe care marele public le poate accepta.

Acesti nativi pot fi foarte conformisti, adesea inclinati catre rutina si mai mereu conventionali, iar contributia lor poate sa ajunga sa fie chiar prolifica. Adevarurile cele mai inalte ajung astfel sa fie implinite numai daca sunt intelese bine si daca sunt folosite in mod corect chiar si atunci cand e vorba despre operatiuni mai mici. Nativii cu Jupiter in Fecioara au un progres care tine mai ales de puterea pe care o au ca sa genereze si sa perfectioneze aspectele care in aparenta sunt minore in viata.

Cand Jupiter se afla in Balanta inseamna ca este in peregrinaj, ceea ce se rezuma la bun simt si evolutie estetica, toate puse in folosul relatiilor din societate. Exista insa si aspecte formale care au ca scop uniformizarea idealurilor prin care sa se inteleaga superioritatea iar astfel sa se impuna si o serie de transformari radicale in cadrul domeniului sentimental, ei punand in primul plan relatiile pe care le au cu cei din jur, reusind astfel sa minimalizeze si ego-ul personal, punanad bazele unei societati pline de armonie si de dreptate.

Citește și:  Horoscop luna martie 2013 - zodia Taur

Sansele de reusita tin mai mult de cei din jur, fie ca e vorba despre cei care protejeaza ideea in sine fie ca e vorba de cei care sustin cauza, cert este ca trebuie sa se imprime tendinte de progres prin viziuni mai largi la nivel global care trebuie sa se reverse asupra lucrurilor.

Nativii care au Jupiter in Balanta pot sa rezolve destul de usor ecuatii dificile, sa judece limpede si sa medieze sau sa arbitreze, toate acestea ajutandu-i chiar pe ei sa isi uniformizeze viata si sa o faca mai clara, mai armonioasa, tinand seama de faptele de zi cu zi pe care le intalnesc in viata lor sociala. Pentru acesti nativi progresul inseamna mai mult idealurile sociale sau estetice pentru care opteaza in viata.

Jupiter in Scorpion se afla in trigonocratie, ceea ce inseamna ca se evidentiaza tendintele de ocultism, de mister, oferind astfel si un echilibru prin bunul simt de care da dovada vibratia Jupiteriana si mai ales inclinatia sa mistica. Generatia aceasta poate sa realizeze ca religia ramane o simpla forma de cunoastere a totului, a lumii, o forma de exprimare sau de cautare, a adevarului absolut, care in cele din urma poate sa devina punctul de start pentru o cautare si mai alambicata sau mai profunda, cu mai multe sensuri, mai bogata, pe care o ofera ezoterismul si pe care stiintele metafizice au reusit sa o ascunda.

Acesti nativi devin si cei care prin propria lor memorie cat si din experienta karmica pe care au avut-o pot dobandi viziuni chiar transformatoare si destul de integratoare. Pentru acesti nativi schimbarile bruste sau radicale si crizele de proportii din societate devin exact motivele de multumire absoluta a lor. Pentru nativii care au Jupiter in Scorpion, tot ceea ce inseamna progres devine un lucru foarte subtil, o chestiune individuala, uneori secreta, ascunsa de cei din jur, insa fiecare isi cauta si apoi isi gaseste calea in propriile experiente, cel mai bine fiind sa nu le arate si celorlalti.

Cand Jupiter se afla in Sagetator inseamna ca se afla in domiciliul sau fiind guvernatorul acestui semn. In casa lui, Jupiter devine riscant, plin de aventuri, doar pentru a reusi sa dobandeasca o viziune mult mai ampla pentru ceea ce inseamna trecerea catre o treapta mai inalta de intelegere. Pentru generatia care are nativi cu Jupiter in Sagetator nimic nu este greu si nimic nu pune piedici, in special daca apar factori de risc.

Acesti nativi sunt in stare sa spuna tot ceea ce simt ori sunt in stare sa se imbogateasca la nivel intelectual, antrenandu-se pe tot felul de cai spirituale care promit multe, doar ca sa poata si ei explora iar apoi sa deschida caile pentru cei din jur, sa poata vedea si ei progresul. Credinta acestor nativi este foarte bine separata de ceea ce ei pot sa inteleaga, motiv pentru care au o imposibilate de a se supune regulilor, cautand astfel sa le mareasca mereu si sa le imbunatateasca bazandu-se pe viziunea lor, care desigur este superioara.

Aceasta generatie se poate dezvolta foarte bine in filosofie sau in religie si de ce nu, in experimentare sau explorare, reusind sa conserve si o doza destul de mare de bun simt care sa le dea rolul de persoane demne sa fie luati in vizor in epoca lor. Pentru acesti nativi Jupiter ofera progresul ca respect total al propriilor concepte si al propriilor idei teoretice.

Cand Jupiter este in Capricorn este in cadere, ceea ce inseamna ca se ofera forte noi prin care pot fi organizate resursele ce exista deja. Acest semn este in opozitie cu semnul Racului, care este emotional, Capricornul dorind si ajungand chiar sa fie un organizator excelent,  care este in stare sa progreseze si sa guverneze pe o scara destul de larga. Acesti nativi au o foarte implicare in evenimentele ce pot avea loc in societate, reusesc sa determine schimbari imense la nivel global, facand o serie de manifestatii, protestele ori teoriile lor avand o aplicabilitate la nivel mondial.

Acesti nativi insa nu prea se pot descurca singuri, avand in vedere ca la modul individual nu au aceasta sansa mare de progres, ei trebuie sa fie impreuna, iar marile sanse sa se coreleze cu rolul pe care il au in aceasta societate dandu-le o calitate nemaipomenita de lider si de organizatori in comunitatile in care traiesc. Progresul acestor ativi tin mai ales de faptul ca ei trebuie sa stie exact incotro se indreapta si sa valorifice resursele pe care le au in comun cu altii  toate in beneficiul grupurilor pe care le pot influenta.

Cand Jupiter este in Varsator inseamna ca este in peregrinaj, iar pozitia ar fi aparent neutra din punct de vedere traditional, deoarece jovialitatea si bunul simt de care da dovada Jupiter se imbina perfect cu nonconformismul si liberalismul sau radicalismul Varsatorului. Acesti nativi pot fi mai ales buni promoteri ai idealurilor ce implica progresul, insa mai bine nu si cei care sa le realizeze.

Pozitia este oarecum linistita pentru Jupiter, avand in vedere ca ideile ce sunt generate pot sa fie tratate cu mare incredere si pot sa genereze si un flux deosebit de optimism, pantru a ajunge sa fie concrete, totusi fara aiba loc insistente. Tot ce inseamna ocult si ezoteric are un semn bun in Varsator, insa in cazul in care nu exista afinitate pentru asa ceva atunci elementele nu vor putea fi alimentate cu concret.

In orice caz nativii care au Jupiter in Varsator au in viata sanse foarte frumoase sa functioneze bine mai ales atunci cand accepta idei sau solutii noi in viata, pe care in cele din uma le vor dezvolta de unii singuri. Acesti nativi vor fi insa impliniti daca isi dau seama ca pentru ei progresul va insemna  modalitatea in care stiu sa experimenteze si sa exploreze ori chiar sa comunice tot ceea ce tine de posibilitatile catre evolutie si pentru rezolvarea problemelor si nu rezultatul la care ajung.

Jupiter in zodia Pesti

Cand Jupiter este in Pesti se afla in domiciliul sau de semn feminin, de apa, aici unde componenta de la nivelul emotiilor devine cea mai pura. Trasaturile de baza devin astfel compasiunea, dorinta de a intelege si de a ajuta, umanitarismul, dorinta de a vedea de nevoile celor din jur pentru a-i ajuta. In acelasi timp nativii cu Jupiter in Pesti sunt cei care inteleg foarte bine ca viata unui om este determinata de credinta sa si ca totul se invarte in jurul ei, vrem nu vrem.

Tocmai din acest motiv nativii cu Jupiter in Pesti pot sa fie mistici foarte mari si astfel sa creeze prin ei insisi indiferent ca nu au o situatie financiara atat de buna, ei trebuie sa puna suflet in tot ceea ce realizeaza, in tot ce intreprind, reusind sa adere la credinte si la anumite idei numai din cauza bunului simt pe care il au. Se gandesc ca pot fi de ajutor tuturor.

Cand Jupiter este in Pesti nimic nu se va obtine cu usurinta si nimic nu va parea simplu ci doar daca omul vrea sa vada asa. Pestii au si-asa o lume a lor unde ei fac regulile. Pentru acesti nativi progresul insemna un fundament logic construit prin propria credinta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.