Top 10 vise explicate

0
379
Top 10 vise explicate

Desigur de cele mai multe ori asociem visele cu o lume interioara atat de intensa si atat de difuza incat pare sa nu ne dea pace decat in momentul in care cadem intr-un somn indelung si subconstientul pote sa isi faca intr-un fel de cap, transmitandu-ne cele mai profunde imagini, pline de sugestii si de tot felul de absurditati pentru noi, pe care desigur ca nu le gandim ca atare.

Daca stam sa ne gandim fiecare cuvant are in cele din urma, dincolo de valentele sale semantice, adevarate simboluri care il definesc sau mai bine spus au asocieri in functie de cultura fiecarei persoane, definind anumite lucruri, stari sau relatii si multe altele. Sa nu uitam totusi de unde pornesc metaforele si epitete sau mai toate figurile de stil, ceea ce poate fi considerat in cele din urma similar cu simbolul unui vis. Deci un vis poate sa fie o metafora a propriei noastre realitati, avand menirea de a ne directiona catre ceva anume, de a ne deschide ochii sau de a ne a dezvolta anumite simturi.

Visele insa nu sunt atat de simple pe cat par ele. Foarte multe manuale de psihanaliza cat si studii s-au realizat in acest sens si sa nu uitam de dictionarul mai mult de celebru al viselor si al interpretarii acestora care poarta semnatura lui Freud. Totusi aici vom incerca sa facem un top 10 al viselor explicate, avand in vedere caunele ni se repeta iar altele pot sa nu ne apara decat o data in viata, sau unele vise le avem doar in anumite stari, etape ale vietii, altele comune celor cunoscuti, nu ne apar niciodata.

Clasificarea viselor
Clasificarea viselor

Inainte de toate este necesar sa facem o clasificare a viselor pentru a le intelege cat mai bine, iar acestea sunt in felul urmator: visele fizice, visele spirituale, visele profetice si visele subiective.

Visele fizice sunt cele in care suntem implicati in mod direct, ele sugereaza de regula o presimtire, implicand si alte persoane. Totusi sunt pornite mai mult din subconstientul nostru, avand in vedere ca faptele noastre au urmari. Deci luam o decizie de care nu suntem siguri si apoi visam ca ea nu va avea o finalitate buna, iar peste cateva zile vom primi si raspunsul final si vom vedea ca are un sfarsit negativ. Acest lucru nu se raporteaza la idei profetice, deoarece el simbolizeaza in mod direct urmarile faptelor noastre, bazandu-se pe principiul cauza si efect.

Visele spirituale sunt cele pe care le simtim mai mult la nivel sufletesc. Iar asta inseamna mai exact ca noi putem visa stari si nu doar oameni sau forme definite, putem doar sa visam ca plangem fara sa avem propria noastra imagine in minte, sau sa avem sentimente de furie ori de iubire in vis fara ca cineva sau ceva sa ne apara.

Citește și:  Trasaturile fizice ale zodiei Fecioara

Visele profetice, chiar daca sunt ele mai rare, totusi au pentru cei mai multi dintre noi cele mai intense semnificatii si capata atentia principala. Visele profetice sunt cele care se adeveresc dupa o anumita perioada de timp. Asta nu inseamna insa ca daca in urma cu o saptamana am visat ca luam un examen si chiar il luam suntem mari prfeti. Visul nu ilustreaza decat asteptarile noastre in acest caz iar visele profetice nu sunt accesibile decat celor care au o cultura foarte dezvoltata, o viata interioara foarte densa si complexa, capacitati enorme de a prevesti prin puterea de a vedea urmarile unor activitati pe o perioada foarte lunga de timp. Visele profetice pot fi asociate si cu deja-vu – urile care ne apar de cele mai multe ori in viata reala deoarece ele se declara a fi amintiri dintr-o alta viata.

Visele subiective sunt cele pe care ni le putem induce chiar noi, avand in vedere ca atunci cand te culci cu un anumit gand fie in subconstientul tau ramane atat de pregnanta acea sugestie, fie pur si simplu ne impunem sa ramanem cu imaginea respectiva mai ales daca este una pozitiva.

Totusi, pentru un top 10 al viselor explicate trebuie sa mentionam ca subiectivitatea isi zice cuvantul de fiecare data, asadar nu putem sa catalogam decat dupa un singur criteriu si anume nivelul lor de aparitie. Asadar visele care apar cel mai des in timpul somnului sunt cele care implica persoane cunoscute asociate cu diverse calitati pe care le au sau nu, vise care implica sentimente puternice sau dorinte, avutii, posesiuni si desigur printre cele mai populare se afla si visele in care facem ceva ce in mod normal nu am face niciodata.

Insa chiar si aici depinde foarte mult de temperamentul individului cat si de cultura si nivelul sau de viata. Pentru o abordare cat mai profunda asupra viselor si simbolurilor lor, puteti sa consultati si dictionarul nostru anexat la acest site, pe care il puteti accesa aici, fiind considerat cel mai mare dictionar de interpretari de vise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.