Aspecte si orburi in interpretarea unei astrograme natale

0
599
astrograme natale

Chiar daca pana in prezent am adus la cunostinta foarte putine elemente din cadrul astrologiei, ramanand sa le explicam pe parcurs pe cele mai multe dintre ele, deoarece abordarea a fost una destul de relativa, vom vorbi in cadrul acestui articol despre aspectele astrologice cat si despre orburile unei astrograme, acestea facand parte din cadrul alfabetului astrologiei. Cei doi termeni, aspecte si orburi, sunt foarte importanti atunci cand ne referim la interpretarea unei astrograme sau a unei harti astrale complete.

Aspectul din cadrul unei astrograme reprezinta mai exact unghiul care se creeaza intre doua puncte de referinta pe o astrograma, deci in cadrul cercului astral. Cele mai des utilizate aspecte sunt cele care se creeaza intre planete, avand in vedere ca astrele detin puterea in ceea ce inseamna influenta in destinul unui nativ.

Din punct de vedere matematic si geometric este vorba despre unghiul care se formeaza avand varful in centrul astrogramei si laturile delimitate de punctele de referinta ale astrelor in cauza. Totusi, mai rar putem sa interpretam o astrograma si in functie de felul in care alte uncte creeaza aspecte in arta astrala pe care o avem, de exemplu stelele care nu se deplaseaza, cuspida unei case sau punctele medii.

De cele mai multe ori ne putem referi la pozitia a doua planetele pentru a calcula unghiul si in cele din urma aspectul astral. Avand in vedere ca pozitia planetelor poate sa fie usor delimitata, nu vom intampina greutati in determinarea unor aspecte fixe prin transformarea unei pozitii in semn si in grade, obtinand finalemente unghiul absolut.

Totusi, chiar daca avem foarte multe unghiuri in cadrul unei astrograme, unele aspecte planetare sunt mai importante fata de altele, avand in vedere ca ele creeaza influente mult mai puternice, iar aceste aspecte sunt numite aspecte majore. Orburile sunt variatele care reprezinta numarul gradelor, deci diferenta dintre doua aspecte.

Citește și:  Trasaturile fizice ale zodiei Varsator

Aspectele majore deci cele mai importante asa cum le-am descris sunt urmatoarele: la 0 grade se formeaza Conjunctia intre doua plaete, pe care probabil o auziti adesea mentionata in zodiacele televizate, la 60 de grade se formeaza sextilul, la 90 de grade se formeaza o cuadratura, numita si patrat sau cuadrat, la 120 de grade se formeaza trigonul, iar la 180 de grade, desigur, planetele se afla in opozitie, una fata de cealalta. Dintre acestea se spune ca trigonul si sextilul sunt cele mai bune aspecte, ele aduc o stare benefica in viata indivizilor, creand circumstanteplacute si favorabile, pline de intamplari pozitive iar opozitia si cuadratura sunt considerate a fi aspecte cu influente negative, care aduc intamplari nefaste, distrug sau cel putin induc o stare plina de negativism.

Totusi avem si un aspect de mijloc si anume conjunctia, dar aceasa este destul de usor de deviat. Ea poate sa fie pe de o parte pozitiva, daca este creata de planete bune, insa poate sa fie fi negativa daca este formata din doua planete negative. Desigur ca acestea sunt in mare mentionate, variatiile sunt imposibil de multe si atunci cand facem o interpretare in functie de aspecte si orburi a unei astrograme natale ne vom putea raporta numai la un aspect general. Pentru fiecare in parte nu putem decat sa analizam in detaliu problema si sa speram la minimalizarea tuturor aspectelor cat si la individualizarea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.