Alte zodiace pe langa cele consacrate

0
537
Zodiace

Cu siguranta in prezent toata lumea este constienta ca exista mai mult decat un singur zodiac si ca multe alte zodiace pe langa cele deja consacrate au o insemnatate profunda in viata noastra, fiecare avand simboluri aparte. Chiar daca pentru intelegerea fiecarui zodiac in parte trebuie sa avem o cultura foarte dezvoltata (avand la baza si faptul ca fiecare zodiac apartine unei culturi), vom incerca doar sa descriem in mare si sa precizam punctele esentiale ale fiecarui tip de zodiac in functie de apartenenta sa.

Astfel avem in cadrul altor zodiace, pe langa cel european si cel occidental deja cunoscute: zodiacul chinezesc, zodiacul arboricol, zodiacul floral, zodiacul totemic, zodiacul indian, zodiacul druidic, zodiacul egiptean, zodiacul maias, fiecare fiind denumit in functie de civilizatia care l-a format si utilizat. Ceea ce le deosebeste insa este atat timpul si modul in care acesta este distribuit si utilizat, cat si simbolurile pe care le determina.

Zodiacul european

Zodiac european

Zodiacul european este cel cunoscut de toata lumea, reprezinta chiar zodiacul occidental clasic, avand la baza 12 zodii consecutive, distribuite dupa lunile anului. Astfel avem: zodia Berbec, prima zodie, care incepe in 21 martie si se termina in 20 aprilie, zodia Taur, care incepe in 21 aprilie si se termina in 21 mai, zodia Gemeni care dureaza din 22 mai pana in 21 iunie, zodia Rac care tine in perioada 22 iunie pana in 22 iulie, zodia Leu care dureaza din 23 iulie pana in 22 august, zodia Fecioara care dureaza din 23 august pana in 21 septembrie, zodia Balanta care se afla intre 22 septembrie pana in 22 octombrie, zodia Scorpion care incepe in 23 octombrie si tine pana in 21 noiembrie, zodia Sagetator care dureaza din 22 noiembrie pana in 21 decembrie, zodia Capricorn care dureaza din 22 decembrie pana in 19 ianuarie, zodia Varsator, care incepe in 20 ianuarie si se finalizeaza in 18 februarie, si finalmente zodia Pesti care tine din 19 februarie, inclusiv pana in 20 martie.

Zodiacul romanesc

Zodiac romanesc

Zodiacul romanesc are la baza aproximativ aceleasi zodii cu denumirile perioadelor in care acesta se desfasoara, diferite. Astfel prima zodie este tot Berbec insa considerata a fi in Prier, cea de-a doua zodia este tot Taur considerata a fi in Florar, si mai departe avem: Gemeni in Ciresar, Cancer in Cuptor, sau zodia Racului, Leu in Gustar, Fecioara in Rapciune, Cumpana, adica Balanta in Brumarel, Scorpie sau cunoscut ca si Scorpion in Brumar, Arcas sau Sagetator, in Undrea, Tap sau Capricorn in Gerar, Udator, cunoscut si sub numele de Varsator in Faurar, si finalmente zodia Pesti in luna Martisor.

Citește și:  Zodiacul indian

Zodiacul chinezesc

Zodiacul chinezesc
Zodiacul chinezesc sursa: www.pinterest.fr/pin/764134261749541273/

Zodiacul chinezesc este notat cu nume de animale si se clasifica in functie de an, iar prima zodie este cea a Sobolanului urmata de zodia Bivolului si apoi zodia Tigrului si dupa cum urmeaza: zodia Iepurelui, zodia Dragonului, zodia Sarpelui, zodia Calului, zodia Caprei, zodia Maimutei, zodia Cocosului, zodia Caine si zodia Mistret.

Zodiacul druidic

Zodiacul druidic
Zodiacul druidic sursa: www.pinterest.co.kr/pin/488640628315730890/

Zodiacul druidic este un zodiac arboricol putin mai dezvoltat, deoarece fiecare zodie de arbore are la randul ei trei decade, care au fiecare cate zece grade, desi zodiile care tin de solstitiu si de echinoctiu au cate mai putine decade. Zodiacul indian, de asemenea, are la baza cele 12 zodii, pornind de la cel druidic, avand in cele din urma un numar total de 36 de zodii. Acestea sunt dupa cum urmeaza: Toporisca, Cal, Birjar, Foc, Capra, Elefant, Fir, Phoenix, Diamant, Vier, Sarpe, Testoasa, Caine, Vanator, Urs, Fecioara, Pana, Randunica, Balanta, Uliu, Maimuta, Delfin, Turn, Leu, Pustnic, Scoica, Metal, Funie, Lotus, Arcas, Vultur, Caleasca, Apa, Perla, Corabie si Yoghin.

Zodiacul Arborical

Zodiacul arboricol
Zodiacul arboricol sursa:http://theapolloniantransmission.com/2019/03/11/the-zodiac-as-a-propaganda-coup-and-the-semitic-nature-of-greek-heroes/

Zodiacul arboricol are la baza 21 de zodii, iar acestea sunt calculate in cate doua decade si au, dupa cum si numele o spune, denumiri de arbori. Ele sunt urmatoarele: Alun, Artar, Brad, Carpen, Castan, Curmal, Chiparos, Fag, Mar, Maslin, Mesteacan, Nuc, Pin, Plop, Salcie, Scorus, Smochin, Stejar, Tei si Ulm.

Zodiacul floral

Zodiacul Floral
Zodiacul Floral sursa: www.kickstarter.com/projects/399935013/floral-zodiac-potion-bottle-enamel-pins/posts?page=2

Zodiacul Floral are doar noua zodii, acestea fiind clasate in functie de ziua nasterii. Zodia Floarea Soarelui este in zilele de 1, 10, 19 si 28 ale lunii, respectiv 2, 11, 20, 29. Zodia Papucul Doamnei este in zilele de 3, 12, 21, 30 ale lunii, Albastreaua este in zilele de 4, 13, 22, 31, Irisul in zilele de 5, 14, 23, Macul in zilele de 6, 15, 24, Orhideea in zilele de 7, 16 si 25, Margareta in zilele de 8, 17, 26, iar Trandafirul in zilele de 9, 18, 27.

Zodiacul totemic

Zodiacul totemic
Zodiacul totemic sursa: www.pinterest.com/pin/258182991108025476/

Zodiacul totemic are la baza denumiri de animale, el se creioneaza in jurul ideii de protectie si noroc, in functie de caracteristicile unui animal. Zodiile sunt in numar de 12, iar ele sunt: Vidra, Lupul, Soimul, Elanul, Vulturul, Somonul, Pantera, Bufnita, Corbul, Sarpele, Calul si Ursul.

Acestea fiind alte zodiace care definesc trasaturile de baza ale unui nativ, cat si modul in care rationeaza, se poarta si isi lasa amprenta in lumea in care traiesc, veti gasi detalii despre fiecare in parte in cuprinsul altor articole din categoria Astrologie a site-ului nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.