Secretele Lunii – interpretare astrologica

0
171
Secretele Lunii - interpretare astrologica

Luna, ca interpretare astrologica,  inseamna tot ceea ce tine de matern, de sentimente traditionale, mistice, ancestrale, de amintiri, ziua sa reprezentativa fiind ziua de luni a saptamanii, deci prima zi a creatiei divine. Culoarea simbolica a lunii este verde, iar metalul caracteristic este argintul, perla ori smaraldul, avand in vedere ca toate acestea sunt stravezii, au o senzatie de vechi, de translucid.

Luna reprezinta la nivel astrologic receptivitatea, amintirile, iar zodia pe care o guverneaza este zodia Racului, simbolul sau fiind doua semicercuri indreptate catre stanga, ca simbol al trecutului, unite la ambele capete, sus si jos, ca simbol al sufletului. Punctele prin care sunt unite cele doua semicercuri reprezinta, cel de jos materia si cel de sus spiritul, avand in vedere ca amintirile se leaga in suflet, din materie.

interpretare astrologica Luna

Astfel cele doua semicercuri sunt inchise in partea de stanga ceea ce inseamna ca sufletul intoarce spatele trecutului, cautandu-si implinirea in viitor, desi el se hraneste din trecut, sau cel putin acolo s-a format. Liniile curbe ilustreaza si natura legata numai si numai de emotii ale vibratiei Lunii.

Numarul in numerologie al Lunii este numarul doi, el semnificand noaptea, deci cel care vine dupa Soare, dupa zi, planeta in discutie fiind una de semn negativ, insa feminina, ziua guvernata este luni, casa in care extaziaza este casa a patra, respectiv Inceputul si Sfarsitul, familia si originile, patria, locul de provenienta dinainte de nastere. Luna este guvernatoarea zodiei Cancerului, simbolizand si natura, materia, tot regnul vegetal, iar plantele sale favorite sunt macii sau lalelele.

Selenienii sau cei nascuti sub semnul Lunii sunt de regula nervosi, au aptitudini iesite din comun in hipnoza si in magnetism, majoritatea dintre ei sunt foarte contemplativi, vizionari si visatori, fata lor este mai mult melancolica, au mersul dificil si gesturi destul de timide.

Luna este in general simbolul femininului, opus Soarelui, al familiei, al sufletului, al misterului, al sanatatii, al banilor, al jocurilor, al parintilor, caminului, al intuitiei, istoriei, adaptarii, romantismului, sentimentelor si tot ceea ce tin de acestea, de trairile umane. Ca o interpretare astrologica mai profunda, Luna reprezinta impulsurile dinauntrul nostru care ne conduc, inconstientul, tot ceea ce se intampla in interiorul nostru fara sa ne dam seama, fara sa realizam la prima vedere, raportandu-se la ceea ce trebuie implinit in viata, prin tot ceea ce inseamna reactii si trairi la nivel psihic.

Citește și:  Secretele planetei Mercur – interpretare astrologica

Luna este guvernatorul vietii, al sufletului, al emotiilor, reprezinta tot ceea ce ne poate hrani radacinile, tot ceea ce implica maternitatea, ereditatea, comunitatea in care ne avem locuinta umana, mediul de provenienta. Luna se misca cel mai rapid in cadrul zodiacului, ea pare adesea nesemnificativa, mai ales in cadrul astrogramei nasterii unui nativ, insa creeaza cele mai mari diferente intre momentele ce au loc in aceeasi zi, cat si intre oameni. Luna poate capata foarte multe simboluri, in acelasi timp fiind si foarte subtila, insa pentru o interpretare astrologica trebuie sa ne rezumam la psihic si la emotii.

Luna

Racul este zodia in care domiciliaza aceasta planeta, zodia fiind prin excelenta una plina de emotie, de sentimente, de amintiri, de franturi din trecut, din familie, din patrie. Racul este reprezentat prin verbul „a simti” sau mai bine spus „eu simt”, iar Luna reprezinta de fel un instrument de care multa lume nu mai tine cont la nivel rational, un sentiment dinauntrul omului care este ignorat in prezentul grabit.

Luna se afla in exaltare in momentul in care se afla in zodia Taur, acolo reusind sa duca la extrem emotiile, undeva unde romantismul este sentimentul primordial, neputand fi confundat insa cu trairile siropoase sau cu atitudinile desertice, ci inteles precum clasicul, sentimentul frumos, pur, plin de atractie sufleteasca pentru ceea ce poate insemna frumos si bine, capabil de declansarea unor emotii care inalta relatiile dintre oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.