Secretele planetei Neptun, interpretare astrologica

0
381
Neptune

Interpretarea astrologica a planetei Neptun  nu este deloc simplista, desi asemeni lui Uranus, planeta este mai greoaie, se misca mai incet si afecteaza o intreaga generatie, nu doar un individ. Neptun patroneaza casa a XII-a, mai exact casa Izolarii si a Sacrificiilor, a exilului, prizonieratului impus, a sacrificiilor fortate si este guvernatorul zodiei Pesti. Piatra reprezentativa a acestei planete este safirul, metalul sau este paladiul iar culoarea sa simbol este albastrul.

Neptun are influente mai ales in zona iluziilor, a divertismentului, simbolul sau reprezentand crucea materiei, aceasta stand sub o linie verticala ce este intersectata de o semiluna, cu deschizatura in sus, in traducere simbolistica insemnand chiar tridentul lui Neptun, a zeului marilor.

Secretele planetei Neptun, interpretare astrologica

Semiluna este sufletul, latura emotionala, impartita prin aparitiile materiale, acestea fiind un mare simbol al confuziilor pe care lupta dintre suflet si trup o reprezinta. Neptun, ca si planeta feminina, nu se rezuma doar la subconstientul universal, ci si la stralucire, la tot ceea ce inseamna mister, stiinte oculte, magie, simbolizand si iubirea fata de cosmos, necunoscutul, suferinta, viciul, receptivitatea, melancolia, premonitia, intuitia, sacrificiul si imaginatia, alaturi de iluzie, de compasiune, facandu-i pe oameni sa devina mai meditativi, mai obsesivi si mai naivi in romantism, dar din pacate cu tendinte de autodistrugere, de haos, totul pornind dintr-o excesiva sensibilitate. Tot Neptun reprezinta si lucrurile abstracte, ideile neobisnuite, alcoolul, drogurile si tot ceea ce poate cauza dependenta acuta.

Interpretarea astrologica a planetei Neptun, reprezinta inca din cele mai vechi timpuri iluziile, confuzia, deceptiile, valurile pline care ascund realitatea, adevarul practic. Tocmai de aceea Neptun este adesea asociata cu scena, cu teatrul si cu mastile, ori, in acelasi timp si cu intoxicatiile si cu otravurile, sau cu nevoia de evadare din cotidian, din realitatea, venind odata cu bolile psihice, cu nevrozele. Ca si nivel spiritual, planeta este reprezentantul experientelor psihice din suflet, puternice, care nu se pot produce, insa care au efecte dezastruoase inauntru, adesea de iluminare, cat si de transcendenta.

Neptun mai poarta numele de planeta Iubirii Divine, fara conditii, care a fost spiritualizata intr-un fel, ca si octava superioara fata de Venus, aceasta din urma simbolizand iubirea comuna, iubirea emotionala, fata de lumea fizica. Insa cele mai cunoscute semnificatii ale lui Neptun se rezuma la tot ceea ce inseamna procese de purificare ale manifestarilor ce implica idealuri inalte din interiorul fiintei.

Daca Uranus sta sapte ani intr-un semn, atunci Neptun este si mai greoi, el stand 14 ani, deci caracterizeaza generatii si mai largi, actionand numai pentru a putea limpezi idealurile complexe cu care poate ajunge in contact, dorind totodata si o unificare spirituala. Astfel nativii nascuti sub semnul lui Neptun isi vor manifesta toate aceste simturi mistice abia cand ajung la maturitate, deci pe la varstele cuprinse intre 20 si 40 de ani, acestia reusind sa isi asume un rol social.

Citește și:  Secretele planetei Saturn - interpretare astrologica

Semnul zodiacal pe care-l guverneaza aceasta planeta este asa cum am precizat zodia Pesti, insa alegerea a fost facuta poate si pentru ca in cadrul mitologiei antice, Neptun era zeul marilor, al oceanelor, al apelor in general, iar zodia Pesti, este desigur, un semn de apa, un semn mutabil, alunecos. Neptun, alaturi de celelalte planete trans – saturniene isi are si el domiciliul unic intr-un semn de unde a reusit sa detroneze o alta planeta si anume, in acest caz pe Jupiter, planeta ce guverna acest semn intr-un mod mult mai traditional.

Neptun genereaza in zodia Pesti o vibratie cuprinsa de profunde rezonante mistice si psihice, pe cand Jupiter era cel care ilustra doar aspiratiile religioase din Pesti, insa in momentul detronarii, Neptun a reusit sa duca totul pe culmi nemaivazute, pline de trairi mistice, avide de experiente stranii, pe care in prezent mintea omului uita cu totul sa le mai coreleze intr-o oarecare masura si cu aspectele spiritului, deoarece spiritul, religia, au capatat deja forme mult prea clasice, mult prea rigide, palpabile.

Secretele planetei Neptun

Tocmai din acest punct porneste si vibratia contradictorie pe care Pestii o au, iar totul devine o foarte mare confuzie in interiorul sufletului, al spiritului, care genereaza emotii greu de impartasit si foarte intense. Omul care reuseste sa le simta trebuie sa isi indeplineasca nevoia de limpezire a viziunii sale si a idealurilor, acest lucru pornindu-l si in Neptun, el fiind stapanul valurilor pline de taine, care in adancurile lor au lucruri oculte, insa in acelasi timp spala, curata, limpezesc, ceea ce ne duce cu gandul si la perioade de liniste a nativilor.

Neptun se afla in exaltare exact in cele doua semne ale luminariilor, deci in Luna si in Soare, mai exact Rac si Leu. Acest lucru arata deasemenea si faptul ca incarcaturile spirituale sunt de o amploare imensa, manifestarile fiind in felul urmator: cand Neptun este in Rac, deasemenea un semn de apa, va avea o exprimare plina de emotie, punand in miscare amintirile karmice si simtamintele ancestrale, ale vechiului ce vor ajuta ca trairile din prezent sa fie purificate, avand la baza lucrurile ce au fost mostenite in urma, fie intr-o viata anterioara, fie prin intermediul altor trairi.

Cand Neptun se afla in zodia Leu, planeta capata o cu totul alta conotatie, desi baza este aceeasi, sensul general fiind imbracat insa in noblete, trezind calitatile divine ce vor completa cu bunatate absoluta idealurile spirituale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.