Doua tipuri distincte de zodiac: tropic si sideral

0
197
Doua tipuri distincte de zodiac tropic si sideral

In astrologie putem intalni foarte multe tipuri de zodiace, totusi fiecare are un punct comun cu celalalt si chiar daca nu le putem confunda cu usurinta putem sa fim indusi in eroare de catre caracteristicile lor. Ceea ce trebuie sa stim cu totii foarte mult este faptul ca doua feluri dinstincte de zodiac ce se refera la mai mult decat simplele clasificari chinezesti sau occidentale, hinduse ori kabbalistice, sunt zodiacul tropic si zodiacul sideral.

Zodiacul tropic se refera strict la un semn zodiacal si nu trebuie confundat cu o alta clasificare iar zodiacul tropic se refera mai exact la constelatia care da forma unui semn zodiacal deci la intreaga suma a stelelor care stau sub semnul zodiei cu pricina, fiind mult mai complexa. Aceste lucruri nu trebuie confundate intrucat ele pot provoca adevarate probleme in interpretari, asa cum si daca spunem ca o persoana este zodia Pesti desi de fapt ea s-a nascut sub constelatia zodiei Pesti, avand astfel la momentul respectiv Soarele in zodia sa.

zodiacul tropic

Zodiacul tropic si cel sideral sunt lesne de confundat deoarece ele poarta nume comune, avand in vedere ca constelatiile sunt numite dupa zodii si invers, producandu-se un fel de reciprocitate. Astfel putem spune ca zodiacul constelatiilor este cel sideral, care face referire la cer, iar zodiacul zodiilor sau al semnelor zodiacale este zodiacul tropic.

Zodiacul sideral poate sa fie vazut pe cer, el fiind constituit din doisprezece constelatii care au fiecare forma si continutul sau, iar zodiacul tropic este zodiacul care insumeaza semnele astrologice, deci zodiile cuprinse in numar de 12, cuprinse in cadrul horoscopului iar ele sunt considerate a fi egale in cadrul unui cerc reprezentat prin astrograma.

Citește și:  Zodiac tropic si zodiac sideral

Totodata aceste zodii au timpi egali, deoarece Soarele este cel care trece prin ele, pornind de la echinoctiul ce are loc primavara si sfarsindu-se la urmatorul echinoctiu ce va avea loc cu un an mai tarziu, motiv pentru care vom vedea ca intotdeauna zodia Berbec este prima mentionata in orice horoscop, fie el simplu sau generalist, ori realizat prefesional perfect. Totusi cel mai utilizat dintre cele doua tipuri de zodiace este desigur cel tropic chiar daca foarte putini astrologi opteaza pentru cel sideral, dorind sa lucreze numai cu constelatiile.

Zodiacul sideral

Ceea ce putem spune cu tarie este ca zodiacul tropic urmeaza celui sideral si nu invers, deoarece inainte de toate au fost descoperite constelatiile si numite astfel, fiecare zodie in parte fiind numai transpunerea in plan terestru a ceea ce inseamna adunare stelara. Nu putem insa sa punem in discutie calitatea sau puterea de interpretare ori aportul pe care il aduc fiecare in parte, deoarece inainte de toate se pare ca zodiacul reprezinta o nevoie, iar atat cel sideral cat si cel tropic nu fac decat sa se completeze reciproc sau cel putin sa se defineasca fiecare in parte, totusi oglindindu-se in sine si unul in celalalt.

Vom vorbi cu siguranta mai multe despre fiecare zodiac in parte, chiar daca noi vom utiliza pe parcursul sectiei de atrologie cel mai mult zodiacul tropical fiind cel mai accesibil pentru majoritatea si pentru o intelegere de comun acord impartasita intre semeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.