Ce este zodiacul?

0
151
zodiacul

Cu siguranta ca nimeni nu isi mai pune intrebarea ce este zodiacul deoarece indiferent de perceptia pe care o avem asupra lui, ideea de baza o cunoastem cu totii. Mai exact zodiacul este suma tuturor zodiilor, in sensul cel mai generalist posibil. Un zodiac insa nu se bazeaza numai pe zodii sau pe semnele zodiacale, el neputand desigur sa functioneze numai in aceste conditii, deoarece asa cum am mentionat pe parcursul unor articole precum Alfabetul astrologiei sau Atomii astrologiei, e nevoie de foarte multe forte, mai mici sau mai mari, pentru a putea activa si pune in miscare o forta gigant, asa cum este vibratia cosmica. Desigur fiecare lucru marunt isi aduce aportul in toata aceasta ecuatie, iar in cele din urma ele leaga relatii din ce in ce mai stranse.

Astrologia este vazuta ca si algebra vietii iar elementele simbolice cu care ea lucreaza sunt planetele, stelele, zodiile, segmentele de spatiu geocentric, nodurile, pozitii progresate si multe altele. Toate acestea sunt puse in cinstea unui intreg viu, definit prin prezenta umana. Cu toate acestea se pare ca astrologia si zodiacul nu tin in nici un caz de ceea ce inseamna cantitatea si desigur se axeaza inainte de toate pe calitatile vietii universale, pe calitatea umana receptata si transmisa mai departe.

Astrologia devine astfel un fel de algebra si ea nu mizeaza pe calitati senzoriale ci pe calitati mult mai complexe precum cele care caracterizeaza procesele vii, indiferent daca ele au loc la un nivel fiziologic sau la un nivel psihologic ori pe plan supra – psihologic. Semnificatiile care au fost atribuite semnelor zodiacale pot fi foarte usor studiate mai ales pentru ca ele pot fi studiate intr-un mod singular, dar si impreuna si mai ales ca si grupuri traditionale.

Citește și:  Interpretarea astrogramei natale

Semnele zodiacului sunt identificate cu constelatiile si avand in vedere ca zodiacul ca intreg este o vasta lentila cosmica, ne putem raport la un tot unitar care poate sa functioneze atat in comun cat si individual. Pe de alta parte insa trebuie sa ne gandim destul de bine cand ne intrebam ce este zodiacul si sa nu facem confuzii majore cu ceea ce inseamna rubricile de horoscop.

Horoscopul reprezinta interpretari minore, generaliste, facute pe baza unor presupuneri iar zodiacul este un sistem complex de forte si forme, de vibratii universale care functioneaza fiecare cu o rotita individuala si desigur ca nu va aduce cu sine decat si mai multe taine, oricat de mult am incerca sa il „desfacem din foile sale atat de dese”. Avand in vedere ca zodiacul reprezinta un sistem atat de complex ne va fi cu atat mai greu sa reusim sa intram cu amanunt in fiecare problema.

Printre elementele importante ale unui zodiac mai sunt si casele astrologice, ele fiind in numar de 12, case care au puterea de a influenta viata unui individ cat si de a-i oferi respectivului o anumita menire, de a-i pronunta anumite placeri si de a le anula deasemenea. In cele din urma zodiacul reprezinta totul universal, chiar daca poate in mintea noastra el este o simpla schita, totalitatea elementelor ce o compun dau forma finala a unui sistem complex de vibratii si forte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.