Casele astrologice

0
445
Casele astrologice Sursa: sv.naturewallpaperfree.com

Casele astrologice au menirea de a evidentia sferele si aspectele vietii prioritare fata de celelalte. Fiecare casa astrologica reprezinta o anumita sfera. Impartirea caselor difera de la persoana la persoana, pentru ca se calculeaza in functie de timpul exact al nasterii si de pozitia geografica a locului nasterii.

Horoscopul este impartit in emisfera estica si vestica si in emisfera zilei si a noptii. Axa care imparte horoscopul in partea zilei (deasupra) si partea noptii (dedesubt), reprezinta orizontul local al timpului nasterii, iar a doua axa importanta este meridianul, care imparte horoscopul in partea estica (stanga) si partea vestica (dreapta). Drept urmare, impartirea caselor astrologice se face dupa cele patru puncte de intersectie determinate de aceste axe. Astfel vom determina cele patru mari cadrane, care la randul lor se impart in trei parti. Bineinteles, aceasta impartire se face dupa diferite modele matematice. De obicei, aceste modele difera in calcularea partilor unui cadran.

Tranzitia dintre un semn astrologic si altul este destul de clara. In schimb, tranzitia dintre doua case astrologice este ceva mai ambigua. De exemplu, daca avem o planeta situata spre marginea uneia dintre case, cel mai probabil aceasta planeta va fi interpretata ca parte a casei astrologice care urmeaza.

Prima casa astrologica (ascendentul) – Personalitatea individuala

Casele astrologice Sursa: horoscopiahoy.blogspot.com
Casele astrologice
Sursa: horoscopiahoy.blogspot.com

Impreuna cu Soarele si Luna, ascendentul este unul dintre cei mai importanti factori unitari ai horoscopului. Acest semn din prima casa, ne spune foarte multe despre temperamentul, personalitatea si constitutia unei persoane, despre felul in care persoana apare in fata celorlalti la prima vedere. Este indiciul despre reactiile instinctive si imediate, despre partea oarecum superficiala a oamenilor. Planeta pe care o avem in aceasta casa este foarte importanta pentru interpretarea hartii astrologice.

A doua casa – Valori si posesii

Cea de-a doua casa astrologica, impreuna cu planetele care o acompaniaza, ne da detalii despre circumstantele materiale, posesii si cum actionam in legatura cu toate mijloacele materiale. Aceasta casa include, de asemenea, indicii despre relatia cu propriul nostru corp.

A treia casa – Comunicarea

A treia casa este casa din care aflam legaturile cu rudele, maniera in care comunicam zi de zi si relatiile care determina viata noastra cotidiana.

A patra casa – Radacini si origini

Aceasta casa se refera la originile, radacinile noastre, casa parinteasca, circumstantele care ne influenteaza copilaria si tineretea. De asemenea, de aici putem conchide relatia persoanei cu familia, atitudinea despre notiunea de acasa. Imaginea de tata si relatia cu acesta se pot deduce, de multe ori, din prezenta anumitor planete aflate in aceasta casa.

A cincea casa – Placere si creativitate

Citește și:  Marte in relatie cu planetele

Casa sexualitatii, a erotismului, a senzualitatii este totodata si casa tuturor expresiilor creative. Aici aflam si descrierile despre relationarea noastra cu copiii, placerea si distractia elementara.

A sasea casa – Munca si rutina

In cadrul acestei case sunt descrise circumstantele care ne inconjoara in viata cotidiana, inclusiv munca si rutina. De asemenea, aici se pot vedea tendintele de sef sau de subordonat sau comportamentul nostru fata de cei superiori si inferiori. A sasea casa astrologica mai include igiena corpului si tendintele de imbolnavire.

A saptea casa – Relatiile

A saptea casa, numita si casa descendentului, deoarece se opune casei ascendentului implica felul in care ne alegem partenerul si descrie parteneriatele si relatiile pe care le cautam de-a lungul vietii. Astfel ne putem explica de ce suntem atat de atrasi de unele persoane, fara vreo ratiune logica. Aceste persoane sunt cele care poarta un accent puternic pe semnul corelat cu a saptea noastra casa.

A opta casa – Pierderile si proprietatea comuna

Trebuie ca una din aceste case sa ne dea detalii si despre felul in care ne comportam in cazul pierderilor materiale, sau cum relationam cu bunurile comune. Astrologia traditionala sustine ca a opta casa are o afinitate pentru moarte si pentru lucrurile metafizice, intrucat si acestea pot constitui o pierdere – ultima pierdere materiala din viata cuiva.

A noua casa – Filosofiile de viata si tarile indepartate

A noua casa descrie invatamintele spirituale, filosofiile de viata, perspectiva asupra universului. De fapt, acestea sunt deseori influentate de calatorii in tarile straine, care ne schimba punctul de vedere.

A zecea casa – Cariera si talent 

Casele astrologice

O importanta deosebita are aceasta casa, intrucat nu afecteaza doar alegerile noastre profesionale si talentul, ci deopotriva descrie felul in care ne dezvoltam si in care devenim ceea ce trebuie sa fim, planetele din aceasta casa influentandu-ne viata. Conform traditiei, aceasta casa descrie totodata si imaginea mamei si relatia noastra cu aceasta.

A unsprezecea casa – Prieteni si cunostinte  

De aici putem afla cum relationam cu prietenii, profesorii si tutorii nostri – adica cu toate persoanele care ne doresc binele si de la care avem ce invata. Relatiile cu societatea in care traim si rolul pe care il jucam sunt bine evidentiate in a unsprezecea casa.

A doisprezecea casa – In spatele identitatii

Aceasta casa este reprezentanta sferelor in care partea principala nu mai este individul, ci pasim inapoi pentru a vedea in ansamblu. Aici sunt incluse toate legaturile cu spitale, inchisori, institutii psihiatrice, manastiri si tot ce inseamna retragere. De asemenea, este o casa oculta, a viselor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.