Legile universale si astrologia

0
209
Legile universale si astrologia

Umanitatea si evolutia acesteia sunt bazate pe legi, existenta noastra ca indivizi porneste de la un set de legi si fiecare stiinta are la baza anumite reguli, iar astrologia, una dintre cele mai vechi stiinte existente pe pamant, nu incalca acest principiu. Legile universale se intalnesc, asadar, in majoritatea domeniilor de cunoastere si chiar daca in astrologie nu se pune foarte mult accent pe studiul si interpretarea acestora, ele reprezinta un element de baza pentru studierea si intelegerea pe deplin a astrologiei.

Chiar daca intelegerea Legilor universale reprezinta un pas important pentru intelegerea unei stiinte in sine, in special astrologia, foarte multi astrologi si alti oameni de stiinta le ignora. Insa, daca va ganditi bine, intreaga natura este bazata pe anumite legi, sa nu mai vorbim despre societati si relatiile dintre oameni. Este adevarat ca studierea si intelegerea Legilor universale nu reprezinta deloc o activitate simpla insa este obligatorie, mai ales in randul oamenilor care aprofundeaza o anumita stiinta.

Asadar, intregul Univers este bazat pe anumite legi clare care au o simbolistica aparte. Ele necesita a fi interpretate atat individual, cat si in total, numarul acestora fiind de sapte.

1. Prima lege a Universului este denumita si Legea mentalismului: “Totul este spirit, Universul este mental.” Aceasta lege afirma ca Universul este creatia mentala a Totului si ca Totul este realitatea substantiala, adica tot ceea ce putem percepe.

2. Cea de a doua Lege Universala este Legea corespondentei si este formulata in felul urmator: “Ceea ce este sus este si ceea ce este jos, ceea ce este jos este si ceea ce este sus.” si face referire stricta la armonia si echilibrul care caracterizeaza Universul, chiar daca intre planurile de manifestare ale Fiintei si ale Vietii exista diferente, insa diferentele se manifesta doar la nivelul vibratiilor.

3. Legea vibratiei este cea de a treia Lege a Universului: “Nimic nu este in repaus, totul se misca, totul vibreaza.” . Cea de a treia lege este foarte importanta pentru a intelege raportul dintre fenomenele spirituale si mentale deoarece miscarea este caracteristica tuturor elementelor care compun Universul. Insa materia se manifesta diferit din cauza gradului de vibratie care difera la randul sau. Unele vibratii pot fi resimtite, iar altele nu.

Citește și:  Descendent in Rac

4. Cea de a patra Lege Universala sau Legea polaritatii afirma ca “Totul este dublu, orice lucru are doi poli, totul are doua extreme, asemanatorul si neasemanatorul au aceeasi semnificatie, polii opusi au o natura identica insa de grade diferite, extremele se ating, toate adevarurile nu sunt decat semiadevaruri, toate paradoxurile pot fi conciliate.”. Aceasta Lege explica faptul ca orice lucru este bazat pe polaritate, Universul fiind constituit la randul sau pe baza polaritatii. Frigul si caldura reprezinta acelasi lucru insa acestea reprezinta extremele si pot lua oricand forma opusa. Acelasi lucru se aplica si in cazul urii si dragostei, a binelui si a raului.

5. Legea ritmului este cea de a cincea Lege a Universului: “Totul se scurge inauntru sau in afara, orice lucru are durata sa, totul evolueaza apoi degenereaza, balansul pendulei se manifesta in toate si masura oscilatiei sale la dreapta este asemanatoare cu masura oscilatiei sale la stanga; ritmul este constant.” Conform acestei legi, fiecare lucru este caracterizat prin doua miscari energetice, o actiune si o reactiune.

6. Legea cauzei si a efectului afirma ca “Orice cauza are efectul sau, orice efect are o cauza, totul se intampla conform Legii, hazardul nu este decat un nume dat unei legi necunoscute, sunt numeroase planuri ale cauzalitatii insa nimic nu scapa Legii.”. Conform acesteia, tot ce se petrece se intampla conform unei Legi, nimic nu este intamplator si fiecare eveniment are o continuitate.

7. Ultima Lege a Universului este Legea genului conform careia: “Este un gen in toate lucrurile, totul are principiile sale, Masculin si Feminin, genul se manifesta pe toate planurile.” Conform acesteia, Genul caracterizeaza orice lucru, iar Masculinul si Femininul caracterizeaza orice eveniment sau fenomen.

Legile enuntate anterior se aplica intr-o mai mare sau mai mica masura si astrologiei, iar astrologii care doresc sa patrunda in tainele acestei stiinte vor fi nevoiti sa studieze si sa analizeze profunzimea Legilor Universale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.