Astrocartografia

0
63
Astrocartografia

Astrocartografia reprezinta unul dintre cele mai importante si in acelasi timp recente domenii ale astrologiei. Astrocartografia reprezinta, dupa cum spune si numele, transpunerea la nivel cartografic a relatiilor de la nivel cosmic pentru o mai usoara interpretare a acestora.

Astrocartografia reprezinta una dintre cele mai importante laturi ale astrologiei deoarece numai in acest mod se pot intelege relatiile dintre elementele de referinta ale acestei stiinte si modul in care acestea influenteaza evenimentele care au loc la nivel terestru. Un element de baza al astrocartografiei este harta natala, aceasta fiind raportata la harta intregii lumii, iar elementele de referinta ale acestei harti sunt data, ora si locul.

Inceputurile astrocartografiei dateaza din jurul anilor ‘50, insa aceasta devine recunoscuta abia in jurul anilor ’70, dezvoltarea tehnologiei reprezentand unul dintre factorii care au determinat aparitia sa. Unul dintre pionierii astrocartografiei a fost astrologul de origine americana Jim Lewis, hartile sale reprezentand clar pozitiile planetelor in diferite momente. Termenul de astrocartografie a fost utilizat pentru intaia oara abia in anul 1972. Dupa moartea astrologului anterior mentionat, cercetarile sale sunt continuate, iar lucrarile ii sunt publicate de catre astrologul Kenneth Irving, una dintre lucrarile de referinta in acest domeniu fiind “The Psychology of Astrocartography”, in traducere “Psihologia astrocartografiei”.

Teorii ale astrocartografiei

astrocartografie
astrocartografie

Principiul de baza al astrocartografiei este acela ca fiecare individ este influentat intr-o anumita masura de evenimentele care au loc la nivel cosmic atunci cand se afla intr-o anumita locatie, la un anumit moment. In astrologia traditional, acest sistem poarta numele de unghiularitate.

Teoria care sta la baza astrocartografiei este aceea ca aceasta a luat nastere prin conexiunea inflentelor de la nivelul cosmic asupra evenimentelor care au loc la nivel teluric intr-un anumit loc. Mai pe intelesul tuturor, pentru realizarea unor astfel de harti se suprapun hartile natale si hartile geografice, pentru ca cele trei elemente – data, ora, loc, sa ajute la interpretarea corecta a pozitiei astrelor intr-un anumit moment.

Citește și:  Cum si-a castigat astrologia popularitatea?

Astrocartografia este folosita frecvent pentru interpretarea evenimentelor care vor avea loc la nivel mondial, fiind des utilizate in astrologia mundana. Mai mult decat atat, tot cu ajutorul acestor harti o persoana poate cunoaste ce se va intampla daca va calatori.

Harta realizata va cuprinde 40 de linii, 4 unghiuri si 10 planete, unghiularitatea planetelor fiind elementul principal care influenteaza un anumit eveniment. Pentru fiecare dintre cele 10 planete exista 4 pozitii fata de axa.
Spatiul reprezinta, dupa cum am afirmat si anterior, un element important al astrocartografiei. Spatiul local (local space) reprezinta un sistem bazat pe linia orizontului, fiind folosit inca din cele mai vechi timpuri, directia in spatiu fiind un element definitoriu pentru un individ sau pentru un anumit eveniment. Spatiul local este cel care indica directia, pe cand astrocartografia arata locul.

Astrocartografia in astrologia mundana

Dupa cum am mentionat si in randurile anterioare, astrocartografia este importanta atat pentru astrologia traditionala, cat si pentru astrologia mundana. Astrocartografia reprezinta un instrument de referinta al astrologiei mundane deoarece in acest fel se pot prezice informatii referitoare la anumite evenimente care pot avea loc la nivel regional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.