Totul despre celebrul Nostradamus și codurile secrete

0
264
Totul despre celebrul Nostradamus si codurile secrete

Nostradamus s-a născut la data de 14 decembrie 1503 și a decedat la data de 2 iulie 1566. Numele său întreg este Michel de Nostredame, el fiind în realitate de profesie medic și farmacist și nu în ultimul rând cabalist (inițiat în cabala – deci în interpretarea ebraică, ezoterică și simbolică a Vechiului Testament), având origini franceze.

Nostradamus, pe numele său real Michel de Nostredame, a fost nu doar un astrolog și medic renumit, ci și un viziuneer. Scrierile sale, în special cele din cartea sa „Centurii”, au fost subiectul multor speculații și interpretări.

Cu toate că unele profeții sunt considerate de mulți ca fiind vagi sau criptice, există numeroase cazuri în care acestea par să descrie cu precizie evenimente istorice majore. Indiferent de părerile divergente, fascinația pentru Nostradamus și operele sale nu a încetat să crească de-a lungul secolelor.

Celebrul Nostradamus a devenit atât de celebru mai ales pentru cartea sa intitulată Les Prophéties (Profetiile), aceasta apărând într-o primă ediție în anul 1555, iar din momentul acestei publicări a devenit faimoasă în toată lumea, șocând în același timp și devenind un adevărat cult.

În literatura din toate timpurile cartea a devenit un adevărat prevestitor al evenimentelor de amploare care aveau să se întâmple în întreaga lume. Toate lucrările lui Nostradamus au fost făcute în catrene, deci în strofe formate din patru versuri, majoritatea fiind interpretate ori traduse într-un mod eronat de-a lungul vremii, el rămânând totuși o figură emblematică a perioadei de Renaștere Franceză. Toate profețiile sale au legătură cu Codul Bibliei, aplicat într-o anumită modalitate, cât și cu alte lucrări care implică profeții.

Nostradamus

Deși la început am oferit data nașterii celebrului Nostradamus, aceasta este discutabilă, însă locul său de proveniență este cu siguranță Saint-Remy, provincie din Sudul Franței. Deși era la origini evreu, de mic a fost încălțat și nu a fost circumcis, însă și-a păstrat tradițiile și obiceiurile evreiești din Schalscheleth Hakabbalah, toate acestea ajutându-l în cadrul misiunii sale profetice.

Unii spun că a mai avut încă 17 frați mai mici, alții spun că au fost în total 9 la părinți, însă cert este că tatăl său, pe nume Jaume de Nostredame, era un comerciant de cereale, devenind în cele din urmă notar la curtea regelui, iar mama sa se numea Renee de Saint Remy. Micuțul Michel a fost numit Nostradamus de către bunicul său – Crescas de Carcassone, acesta fiind un evreu care în cele din urmă s-a convertit la catolicism.

Locul în care s-a născut era considerat a fi locul primei comunități de cabali din Franța, fapt ce l-a ajutat enorm și în scrierile sale, deși toată viața a fost un creștin convins în aparență, motiv din cauza căruia a fost acceptat și în cadrul Universității din Avignon.

După ce și-a cultivat această pasiune, a început să studieze și medicina, urmând cursurile unei universități foarte respectabile și anume cea din Montpellier, deși acestea au fost întrerupte brusc din cauza ciumei bubonice ce a pus stăpânire pe sudul Franței, în anul 1525. Meritul lui Nostradamus, încă din timpul vieții, mai ales în această perioadă nefastă, a fost acela de a ajuta mulți bolnavi din toate părțile Franței de Sud, contrar celorlalți medici care au dat bir cu fugiții din acea regiune.

Tot în acea perioadă, medicul celebru Nostradamus a preparat și o poțiune miraculoasă pentru bolnavi, aceasta plasându-l în notorietate în vremurile sale, chiar dacă i s-a negat acordarea titlului, din cauza invidiei colegilor și din cauza acuzațiilor nefondate aduse din partea acestora. În cele din urmă i s-a apreciat meritul, sprijinit fiind de recunoștința țăranilor și de ceilalți studenți.

În anul 1533, celebrul Nostradamus își deschide un cabinet în Agen, având în spate și toată experiența acumulată în timpul tratării ciumei, tot acolo căsătorindu-se și cu o tânără care avea o situație financiară deloc neglijabilă, cu care a avut doi copii înainte ca Inchiziția (instituție din cadrul Bisericii) să suprime erezia.

Michel de Notredame deja era numit și își spunea chiar și el Nostradamus la acea dată, când și-a pierdut și familia din cauza infestării cu ciuma, vestea primind-o chiar când s-a întors acasă după ce a fost chemat de către o instanță ecleziastică, cu scopul clarificării unei afirmații nepotrivite pe care se presupune că o făcuse despre o anumită statuie a Fecioarei Maria.

După această tragedie, Nostradamus a primit și foarte multe critici și, cum nu era de ajuns, a mai fost chemat și în instanță din cauza rudelor soției sale care au fost înnebunite de durere, deși unii spun că mai mult din cauza averii ce trebuia împărțită ori chiar returnată.

Deși traumele i-au rămas în suflet, medicul și-a continuat călătoriile în tot mai multe regiuni din Sicilia, Franța, Italia, capătând în cele din urmă și o faimă mare de om făcător de minuni. S-a stabilit în cele din urmă în Salon de Provence, primind și o pensie viageră, înființând și un laborator acolo, în care realiza produse cosmetice. În 1547 s-a recăsătorit cu o văduvă ce avea o situație la fel de bună financiară și cu aceasta a avut șase copii.

După acest mariaj, celebrul Nostradamus nu s-a mai preocupat permanent de medicină, ținând cont de situația lui materială favorabilă, începând să fie preocupat de științele oculte. Podul casei sale a devenit observator astronomic și așa au început prezicerile, el susținând că află din secretele viitorului prin intermediul lumii interioare, a vocii.

Înainte de toate, el a adus la cunoștință toate prezicerile prin intermediul unei cărți destul de modeste scrise, urmând apoi o serie întreagă care a văzut lumina tiparului în anul 1550. Însă cu timpul, Nostradamus și-a pierdut total interesul pentru investigarea fazelor lunii și a condițiilor meteorologice.

Profetiile care l-au facut celebru pe Nostradamus

Profetiile care l-au facut celebru pe Nostradamus

Curtea regală renascentistă a regelui Henric al doilea, din Franța, l-a considerat o persoană bizară, chiar o ciudățenie, având în vedere că celebrul Nostradamus era scund și vioi, avea o barbă deasă și lungă, iar pentru simplu amuzament a fost invitat la Paris în anul 1556, fiind cunoscut ca fiul unor evrei care s-au convertit la creștinism și care era pasionat de astrologie.

Totuși, în această conjunctură hilară, a devenit celebru datorită profețiilor sale despre rege, care au fost în felul următor: a sugerat că un bărbat orb va fi rege, că un Leu tânăr va învinge dintr-o singură luptă un Leu bătrân, că îi va străpunge acestuia ochii într-o cușcă aurită și că Leul bătrân va muri în cele din urmă de o moarte urâtă. Acestea s-au adeverit în anul 1559 când regele, participând la un turnir, a avut un accident cauzat de prietenul său, adversar în cadrul competiției.

Citește și:  Planetele mai depărtate în casa a III-a

Prietenul său era Contele de Montgomery și era mai tânăr, iar acesta i-a străpuns coiful de aur regal cu lancea, care i-a ajuns în ochi și o aschie din arma sa ruptă i-a provocat o a doua rană, regele fiind străpuns de dureri cumplite pentru zece zile, după care și-a găsit sfârșitul.

Astfel, timp de zece zile, cât a stat la pat, regele a fost unicul suveran cu un singur ochi din Franța. După aceste preziceri, celebrul Nostradamus a devenit și mai celebru, devenind consilier regal ca mai toți astrologii doriți la curtea regală, pentru a fi de ajutor. A fost numit înainte de toate medic direct al fiului regelui, de către regina, profețiile sale anterioare fiind suficiente pentru a primi credibilitate.

Conform unei povestiri, Nostradamus a chemat o dată un înger, care i-a dezvăluit într-o oglindă soarta copiilor reginei, acesta fiind numit Anael. Profețiile sale au spus că cei trei fii regali urmau să domnească pe rând, foarte puțin timp, urmând ca apoi să domnească pentru 23 de ani ginerele reginei, care nu era deloc dorit de curte. Această povestire are probabil la bază vizita lui Nostradamus la curtea reginei, care avea ca unic scop dezvăluirea horoscopului pentru alteța sa și pentru copiii săi, această dezvăluire făcându-se destul de ambiguu.

În acea perioadă se știa că liderii bisericilor blamau profeții, vrăjitorii și magicienii, aceștia dorind să-l ardă pe rug pe celebrul Nostradamus, iar țăranii erau de părere că de fapt profețiile nu erau nimic altceva decât blesteme, iar aceștia l-ar fi ars într-o efigie. Însă norocul a fost de partea sa, având în vedere că vaduva regina l-a luat sub protecție și l-a ferit astfel de execuție.

Profețiile lui Nostradamus au primit și un loc aparte, mai ales din cauza războiului civil care pândește Franța, acestea fiind criptice și destul de sumbre, publicând în anul 1555 primele 100 din numărul total de aproximativ 2000, care urmau până în anul 1557.

Aceste profeții, numite centurii, au avut un mare succes. Expresia lor foarte criptică (limbajul este obscur, cu cuvinte și expresii din greacă, italiană, franceză, ebraică, spaniolă, latină, scrise în catrene, dar nefiind asemenea poeziilor) este explicată de către autorul lor, celebrul Nostradamus, prin simplul fapt că se proteja de pedepsele conducătorilor, aceștia fiind cunoscuți ca pedepsiți ai profeților, aducându-le moartea dacă spuneau lucruri rele despre viitorul lor.

Însă alți observatori erau de părere că Nostradamus a optat în mod expres pentru acest stil, ca să nu fie înțelese de toți și pentru a putea primi interpretări cât mai deschise. Prin urmare, în prezent există peste 400 de interpretări ale fiecărui catren în toată lumea, toți experții încercând să dezvăluie Centuriile scrise până în anul 3797.

Nostradamus însuși spunea că scrierile sale vor fi mult mai bine înțelese de cei care aveau să vină după el, și astfel timp de trei ani, a scris mai bine de 900 de centurii și catrene pentru prezicerea viitorului, dintre care 70% s-au împlinit până în momentul de față. Dintre toate profețiile împlinite amintim: al Doilea Război Mondial, domnia lui Napoleon, conducerea lui Hitler și ascensiunea sa, asasinatul lui Kennedy, aselenizarea.

Totodată, Nostradamus mai vorbește în catrenele sale și despre un cer în flăcări, despre un oraș nou, despre un trăsnet uriaș, despre cei doi frați care vor fi răpuși, toate acestea fiind interpretate ca și evenimentele care au avut loc la data de 11 septembrie 2001, când turnurile gemene americane au fost asaltate și mii de suflete au pierit.

În profețiile sale, Nostradamus mai vorbește și despre un al treilea război mondial care va avea cea mai lungă durată și anume va fi de 27 de ani, aducând în discuție și sosirea Anticristului din Orientul Mijlociu, care va avea loc după ce ultimul papă va deceda, deci cel care va urma după moartea lui Benedict al șaselea. Acel papă va fi omorât de Anticristul care va veni.

În cadrul acelor catrene, celebrul Nostradamus folosește o serie de denumiri care la acea vreme nu erau cunoscute, de exemplu Italia, care pentru noi astăzi nu reprezintă nimic neobișnuit, însă trebuie să ținem seama și de faptul că regatul Italiei a luat ființă mult mai târziu. Chiar și România a fost menționată, din câte spune V. Ionescu, ținând seama de faptul că la acea vreme nu era atestată și mai mult nu era nici gând de ea ca țară.

Nostradamus1

Nostradamus a fost și este în continuare o celebritate controversată, el fiind prezicatorul destinului, asemenea unui oracol, după cum relata și contemporanul său Pierre de Ronsard.

Chiar dacă profețiile sale din timpul vieții au fost destul de negative pentru curtea regală și mai ales pentru marii lideri, Nostradamus s-a bucurat de respectul curții, fiindu-i cruțată viața, însă acesta singur și-a prevestit moartea, așa cum spun mulți cercetători, ținând seama de faptul că într-o seară a dat un anunț simplu și senin, și anume faptul că nu va supraviețui nopții care avea să urmeze.

Astfel s-a stins într-un acces de gută, fiind găsit mort lângă masa sa de lucru, în dimineața următoare. Mulți oameni, cercetători sau simpli indivizi, au rămas oarecum sceptici sau au devenit sarcastici la profețiile celebrului Nostradamus, fiind considerat un șarlatan suficient de inteligent ca să profite de cei mai creduli.

Totuși, cartea „Centuriile”, numită și codul lui Nostradamus, care cuprinde în total 4.680 de versete, rămâne o carte enigmatică, ce a prezis aproape perfect soarta unor lideri mondiali ori apariția unor calamități naturale și a unor războaie.