Totul despre celebrul Nostradamus si codurile secrete

0
250
Nostradamus Sursa: redsarmyind.blogspot.com

Nostradamus s-a nascut la data de 14 decembrie 1503 si a decedat la data de 2 iulie 1566. Numele sau intreg este Michel de Nostredame, el fiind in realitate de profesie medic si farmacist si nu in ultimul rand cabalist (initiat in cabala – deci in interpretarea ebraica, ezoterica si simbolica a Vechiului Testament), avand origini franceze. Celebrul Nostradamus a devenit atat de celebru mai ales pentru cartea sa intitulata Les Propheties (Profetiile), aceasta aparand intr-o prima editie in anul 1555, iar din momentul acestei publicari a devenit faimoasa in toata lumea, socand in acelasi timp si devenind un adevarat cult.

In literatura din toate timpurile cartea a devenit un adevarat prevestitor al evenimentelor de amploare care aveau sa se intample in intreaga lume. Toate lucrarile lui Nostradamus au fost facute in catrene, deci in strofe formate din patru versuri, majoritatea fiind interpretate ori traduse intr-un mod eronat de-a lungul vremii, el ramanand totusi o figura emblematica a perioadei de Renastere Franceza. Toate profetiile sale au legatura cu Codul Bibliei, aplicat intr-o anumita modalitate, cat si cu alte lucrari care implica profetii.

Nostradamus

Desi la inceput am oferit data nasterii celebrului Nostradamus, aceasta este discutabila, insa locul sau de provenienta este cu siguranta Saint Remy, provincie din Sudul Frantei. Desi era la origini evreu, de mic a fost increstinat si nu a fost circumscris, insa si-a pastrat traditiile si obiceiurile evreiesti din Schalscheleth Hakabbalah, toate acestea ajutandu-l in cadrul misiunii sale profetice.

Unii spun ca a mai avut inca 17 frati mai mici, altii spun ca au fost in total 9 la parinti, insa cert este ca tatal sau, pe nume Jaume de Nostredame, era un comerciant de cereale, devenind in cele din urma notar la curtea regelui, iar mama sa se numea Renee de Saint Remy. Micutul Michel a fost numit Nostradamus de catre bunicul sau – Crescas de Carcassone, acesta fiind un evreu care in cele din urma s-a convertit la catolicism. Locul in care s-a nascut era considerat a fi locul primei comunitati de cabali din Franta, fapt ce l-a ajutat enorm si in scrierile sale, desi toata viata a fost un crestin convins in aparenta, motiv din cauza caruia a fost acceptat si in cadrul Universitatii din Avignon.

Dupa ce si-a cultivat aceasta pasiune, a inceput sa studieze si medicina, urmand cursurile unei universitati foarte respectabile si anume cea din Montpellier, desi acestea au fost intrerupte brusc din cauza ciumei bubonice ce a pus stapanire pe sudul Frantei, in anul 1525. Meritul lui Nostradamus, inca din timpul vietii, mai ales in aceasta perioada nefasta a fost acela de a ajuta multi bolnavi din toate partile Frantei de Sud, contrar celorlalti medici care au dat bir cu fugitii din acea regiune.

Tot in acea perioada, medicul celebru Nostradamus a preparat si o potiune miracol pentru bolnavi, aceasta plasandu-l in notorietate in vremurile sale, chiar daca i s-a negat acordarea titlului, din cauza invidiei colegilor si din cauza acuzatiilor nefondate aduse din partea acestora. In cele din urma i s-a apreciat meritul, sprijinit fiind de recunosctinta taranilor si de ceilalti studenti.

In anul 1533, celebrul Nostradamus isi deschide un cabinet in Agen, avand in spate si toata experienta acumulata in timpul tratarii ciumei, tot acolo casatorindu-se si cu o tanara care avea o situatie financiara deloc neglijabila, cu care a avut doi copii inainte ca Inchizitia (instituie din cadrul Bisericii) sa suprime erezia.

Michel de Notredame deja era numit si isi spunea chiar si el Nostradamus la acea data, cand si-a pierdut si familia din cauza infestarii cu ciuma, vestea primind-o chiar cand s-a intors acasa dupa ce a fost chemat de catre o instanta ecleziastica, cu scopul clarificarii unei afirmatii nepotrivite pe care se presupune ca o facuse despre o anume statuie a Fecioarei Maria.

Dupa aceasta tragedie, Nostradamus a primit si foarte multe critici si, cum nu era de ajuns, a mai fost chemat si in instanta din cauza rudelor sotiei sale care au fost innebunite de durere, desi unii spun ca mai mult din cauza averii ce trebuia impartita ori chiar returnata. Desi traumele i-au ramas in suflet, medicul si-a continuat calatoriile in tot mai multe regiuni din Sicilia, Franta, Italia, capatand in cele din urma si o faima mare de om facator de minuni. S-a stabilit in cele din urma in Salon de Provence, primind si o pensie viagera, infiintand si un laborator acolo, in care realiza produse cosmetice. In 1547 s-a recasatorit cu o vaduva ce avea o situatie la fel de buna financiara si cu aceasta a avut sase copii.

Dupa acest mariaj, celebrul Nostradamus nu s-a mai preocupat permanent de medicina,  avand in vedere situatia lui materiala favorabila, incepand sa fie preocupat de stiintele oculte. Podul casei sale a devenit observator astronomic si asa au inceput prezicerile, el sustinand ca afla din secretele viitorului prin intermediul lumii interioare, a vocii. Inainte de toate, el a adus la cunostinta toate prezicerile prin intermediul unei carti destul de modest scrisa, urmand apoi o serie intreaga care a vazut lumina tiparului in anul 1550. Insa cu timpul, Nostradamus si-a pierdut total interesul pentru investigarea fazelor lunii si a conditiilor meteorologice.

Profetiile care l-au facut celebru pe Nostradamus

Profetiile care l-au facut celebru pe Nostradamus

Curtea regala renascentista a regelui Henric al doilea, din Franta l-a considerat o persoana bizara, chiar o ciudatenie, avand in vedere ca celebrul Nostradamus era scund si vioi, avea o barba deasa si lunga, iar pentru simplu amuzament a fost invitat la Paris in anul 1556, fiind cunoscut ca fiul unor evrei care s-au convertit la crestinism si care era pasionat de astrologie.

Totusi in aceasta conjunctura hilara a devenit celebru datorita profetiilor sale despre rege care au fost in felul urmator: a sugerat ca un barbat orb va fi rege, ca un Leu tanar va invinge dintr-o singura lupta un Leu batran, ca ii va strapunge acestuia ochii intr-o cusca aurita si ca Leul batran va muri in cele din urma de o moarte urata. Acestea s-au adeverit in anul 1559 cand regele, participand la un turnir, a avut un accident cauzat de prietenul sau, adversar in cadrul competitiei.

Citește și:  Horoscop anul 2013 Anul Sarpelui de apa - zodia Scorpion

Prietenul sau era Contele de Montgomery si era mai tanar, iar acesta i-a strapuns coiful de aur regal cu lancea, care i-a ajuns in ochi si o aschie din arma sa rupta i-a provocat o a doua rana, regele fiind strapuns de dureri cumplite pentru zece zile, dupa care si-a gasit sfarsitul. Astfel timp de zece zile, cat a stat la pat, regele a fost unicul suveran cu un singur ochi din Franta. Dupa aceste preziceri, celebrul Nostradamus a devenit si mai celebru, devenind consilier regal ca mai toti astrologii doriti la curtea regala, pentru a fi de ajutor. A fost numit inainte de toate medic direct al fiului regelui, de catre regina, profetiile sale anterioare fiind suficiente pentru a primi credibilitate.

Conform unei povestiri, Nostradamus a chemat o data un inger, care i-a dezvaluit intr-o oglinda soarta copiilor reginei, acesta fiind numit Anael. Profetiile sale au spus ca cei trei fii regali urmau sa domneasca pe rand, foarte putin timp, urmand ca apoi sa domneasca pentru 23 de ani, ginerele reginei, care nu era deloc dorit de curte. Aceasta povestire are probabil la baza vizita lui Nostradamus la curtea reginei, care avea ca unic scop dezvaluirea horoscopului pentru alteta sa si pentru copiii sai, aceasta dezvaluire facandu-se destul de ambiguu.

In acea perioada se stia ca liderii bisericilor blamau profetii, vrajitorii si magicienii, acestia dorind sa-l arda pe rug pe celebrul Nostradamus, iar taranii erau de parere ca de fapt profetiile nu erau nimic altceva decat blesteme, iar acestia l-ar fi ars intr-o efigie. Insa, norocul a fost de partea sa, avand in vedere ca vaduva regina l-a luat sub protectie si l-a ferit astfel de executie. Profetiile lui Nostradamus au primit si un loc aparte mai ales din cauza razboiului civil care pastea Franta, acestea fiind criptice si destul de sumbre, publicand in anul 1555, primele 100 din numarul total de aproximativ 2000, ce urmau pana in anul 1557.

Aceste profetii, numite centurii, au avut un mare succes. Exprimarea lor foarte critptica (limbajul este osbcur, cu cuvinte si expresii din greaca, italiana, franceza, ebraica, spaniola, latina, scrise in catrene, insa nefiind asemenea poeziilor) este explicata de catre autorul lor, celebrul Nostradamus, prin simplul fapt ca se proteja de pedepsele conducatorilor, acestia fiind cunoscuti ca pedepsitori ai profetilor, aducandu-le moartea daca spuneau lucruri rele despre viitorul lor.

Insa alti observatori erau de parere ca Nostradamus a optat in mod expres pentru acest stil, ca sa nu fie intelese de toti si pentru a putea primi interpretari cat mai deschise. Prin urmare in prezent exista peste 400 de interpretari ale fiecarui catren in toata lumea, toti expertii incercand sa dezvaluiasca Centuriile scrise pana in anul 3797. Nostradamus insasi spunea ca scrierile sale vor fi mult mai bine intelese de cei ce aveau sa vina dupa el si astfel timp de trei ani, a scris mai bine de 900 de centurii si catrene pentru prezicerea viitorului, dintre care 70% s-au implinit pana in momentul de fata. Dintre toate prefetiile implinite amintim: al Doilea Razboi Mondial, domnia lui Napoleon, conducerea lui Hitler si ascensiunea sa, asasinatul lui Kennedy, aselenizarea.

Totodata Nostradamus mai vorbeste in catrenele sale si despre un cer in flacari, despre un oras nou, despre un trasnet urias, despre cei doi frati ce vor fi rapusi, toate acestea fiind interpretate ca si intamplarile ce au avut loc la data de 11 septembrie 2001, cand turnurile gemene americane au fost asaltate si mii de suflete au pierit. In profetiile sale, Nostradamus mai vorbeste si despre un al 3-lea razboi mondial care va avea cea mai lunga durata si anume va fi de 27 de ani, aducand in discutie si sosirea anticristului din Orientul Mjlociu, care va avea loc dupa ce ultimul papa va deceda, deci cel care va urma dupa moartea lui Benedict al saselea. Acel papa va fi omorat de anticristul ce va veni.

In cadrul acelor catrene, celebrul Nostradamus foloseste o serie de denumiri care la acea vreme nu erau cuoscute, de exemplu Italia, care pentru noi astazi nu reprezinta nimic neobisnuit, insa trebuie sa tinem seama si de faptul ca regatul Italiei a luat fiinta mult mai tarziu. Chiar si Romania a fost mentionata, din cate spune V. Ionescu, tinand seama de faptul ca la acea vreme nu era atestata si mai mult nu era nici gand de ea ca tara.

Nostradamus1

Nostradamus a fost si este in continuare o celebritate controversata, el fiind prezicatorul destinului, asemeni unui oracol, dupa cum relata si contemporanul sau Pierre de Ronsard. Chiar daca profetiile sale din timpul vietii au fost destul de negative pentru curtea regala si mai ales pentru marii lideri, Nostradamus s-a bucurat de respectul curtii, fiindu-i crutata viata, insa acesta singur si-a prevestit moartea, asa cum spun multi cercetatori, tinand seama de faptul ca intr-o seara a dat un anunt simplu si senin, si anume faptul ca nu va supravietui noptii ce avea sa urmeze.

Astfel s-a stins intr-un acces de guta, fiind gasit mort langa masa sa de lucru, in dimineata urmatoare. Multi oameni, cercetatori sau simpli indivizi au ramas oarecum sceptici sau au devenit sarcastici la profetiile celebrului Nostradamus, fiind considerat un sarlatan suficient de inteligent cat sa profite de cei mai creduli.

Totusi, cartea „Centuriile” numita si codul lui Nostradamus, care cuprinde in total 4.680 de versete, ramane o carte enigmatica, ce a prezis aproape perfect soarta unor lideri mondiali ori aparitia unor calamitati naturale si a unor razboaie.