Ce este zodiacul?

0
155
zodiacul

Cu siguranță că nimeni nu își mai pune întrebarea ce este zodiacul deoarece indiferent de percepția pe care o avem asupra lui, ideea de bază o cunoaștem cu toții. Mai exact, zodiacul este suma tuturor zodiilor, în sensul cel mai generalist posibil.

Zodiacul, cu rădăcinile sale adânc înfipte în istorie, a fascinat omenirea de-a lungul secolelor. Reprezentând un cerc al cerului împărțit în 12 segmente, fiecare segment fiind reprezentat de un anumit simbol și semn, zodiacul ne ajută să înțelegem legătura dintre cosmos și ființele umane.

Un zodiac însă nu se bazează numai pe zodii sau pe semnele zodiacale, el neputând desigur să funcționeze numai în aceste condiții, deoarece așa cum am menționat pe parcursul unor articole precum Alfabetul astrologiei sau Atomii astrologiei, e nevoie de foarte multe forțe, mai mici sau mai mari, pentru a putea activa și pune în mișcare o forță gigantică, așa cum este vibrația cosmică. Desigur, fiecare lucru mărunt își aduce aportul în toată această ecuație, iar în cele din urmă ele leagă relații din ce în ce mai strânse.

Astrologia este văzută ca și algebra vieții iar elementele simbolice cu care ea lucrează sunt planetele, stelele, zodiile, segmentele de spațiu geocentric, nodurile, pozițiile progresate și multe altele. Toate acestea sunt puse în cinstea unui întreg viu, definit prin prezența umană. Cu toate acestea, se pare că astrologia și zodiacul nu țin în niciun caz de ceea ce înseamnă cantitatea și desigur se axează înainte de toate pe calitățile vieții universale, pe calitatea umană receptată și transmisă mai departe.

Astrologia devine astfel un fel de algebra și ea nu mizează pe calități senzoriale ci pe calități mult mai complexe precum cele care caracterizează procesele vii, indiferent dacă ele au loc la un nivel fiziologic sau la un nivel psihologic ori pe plan supra – psihologic. Semnificațiile care au fost atribuite semnelor zodiacale pot fi foarte ușor studiate mai ales pentru că ele pot fi studiate într-un mod singular, dar și împreună și mai ales ca și grupuri tradiționale.

Citește și:  Secretele planetei Jupiter – interpretare astrologică

Semnele zodiacului sunt identificate cu constelațiile și având în vedere că zodiacul ca întreg este o vastă lentilă cosmică, ne putem raporta la un tot unitar care poate să funcționeze atât în comun cât și individual. Pe de altă parte, însă, trebuie să ne gândim destul de bine când ne întrebăm ce este zodiacul și să nu facem confuzii majore cu ceea ce înseamnă rubricile de horoscop.

Horoscopul reprezintă interpretări minore, generaliste, făcute pe baza unor presupuneri iar zodiacul este un sistem complex de forțe și forme, de vibrații universale care funcționează fiecare cu o rotiță individuală și desigur că nu va aduce cu sine decât și mai multe taine, oricât de mult am încerca să-l „desfacem din foiile sale atât de dese”. Având în vedere că zodiacul reprezintă un sistem atât de complex, ne va fi cu atât mai greu să reușim să intrăm cu amănunt în fiecare problemă.

Printre elementele importante ale unui zodiac mai sunt și casele astrologice, ele fiind în număr de 12, case care au puterea de a influența viața unui individ cât și de a-i oferi respectivului o anumită menire, de a-i pronunța anumite plăceri și de a le anula de asemenea. În cele din urmă, zodiacul reprezintă totul universal, chiar dacă poate în mintea noastră el este o simplă schiță, totalitatea elementelor ce o compun dau forma finală a unui sistem complex de vibrații și forțe.

Casele astrologice, pe de altă parte, sunt esențiale pentru a adânci înțelegerea zodiacului. Aceste case împart cerul în sectoare ce influențează diverse aspecte ale vieții noastre, oferind o perspectivă unică asupra destinului și personalității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.