Luna în Case

0
283

Alături de Soare, Luna, principiul feminității, este elementul cel mai important al astrologiei, iar poziția sa în Case este la fel de importantă precum poziția Soarelui. Dacă poziția Soarelui în Case influențează nativul din punct de vedere comportamental, din punctul de vedere al relațiilor cu cei din jur, al aptitudinilor și al idealurilor, poziția pe care o ocupă Luna în Case presupune o guvernare la un nivel mult mai spiritual, Luna dominând nivelul emoțional, al trăirilor interioare și al trăirilor care se petrec la nivel psihic.

Luna, ca entitate cosmică, este strâns legată de emoțiile și instinctele noastre. În astrologie, locația sa în anumite case dezvăluie adâncimi ale psihicului nostru, adesea nerecunoscute.

De exemplu, Luna în prima casă poate reflecta o persoană foarte emotivă și reactivă, în timp ce în a zecea casă poate sugera o nevoie de recunoaștere publică și de succes profesional bazat pe emoții. Cu cât înțelegem mai bine aceste influențe, cu atât putem naviga mai eficient în marea complexă a vieții.

Chiar dacă energiile Lunii sunt mai slabe decât cele pe care Soarele le reflectă, acestea au o mare importanță.

Casa I, Casa Eului

Casa I, Casa Eului

Atunci când se află în prima Casă, Casa Eului, influența Lunii se răsfrânge foarte puternic la nivel afectiv. Nativii tind să devină mult mai independenți și tind să aibă diferite schimbări comportamentale. Dacă, în general, Luna este idealul stabilității, atunci când se află în această Casă, lucrurile stau total altfel. De asemenea, din punctul de vedere al caracteristicilor nativilor, instabilitatea din punct de vedere emoțional, amabilitatea și ambiția sunt cele mai puternice caracteristici.

Casa II, Casa Valorilor

Casa II, Casa Valorilor

Aflată în Casa cu numărul doi, Casa Valorilor, Luna influențează confortul psihic dintr-un punct de vedere material. Dacă Luna și Soarele se află într-o relație potrivită, atunci problemele la nivel financiar nu vor exista, însă în caz contrar, vor exista dereglări emoționale din cauza problemelor materiale.

Casa III, Casa Comunicarii

Casa III, Casa Comunicarii

Atunci când se află în Casa a III-a, Casa Comunicării, nativii manifestă o acerbă dorință de a comunica și de a se exprima din punct de vedere emoțional. Atunci când se află în această casă, Luna influențează și dorința de îmbogățire a cunoștințelor, influențând într-un mod pozitiv și imaginația, dorința de a studia și de aprofunda cât mai multe domenii.

Casa IV, Casa Familiei

Casa IV, Casa Familiei

Casa a IV-a este Casa Familiei, iar Luna are o mare influență asupra nativului atunci când poziția ei este în această Casă, deoarece aceste persoane se simt foarte atașate de tot ceea ce înseamnă familie și se află într-o permanentă căutare a echilibrului din punct de vedere emoțional. În acest fel, nativii vor găsi echilibrul doar dacă viața de familie este satisfăcătoare.

Casa V, Casa Creativității

Casa V, Casa Creativitatii

Aflată în Casa a V-a, Casa Creativității, Luna este cea care stimulează imaginația și influențează atitudinea din punct de vedere psihic a nativilor. Luna are o mare influență asupra nativilor și atunci când se află în această Casă și la nivel emoțional, deoarece tot această Casă este cea care indică și dorința nativilor de a se afirma din punct de vedere social.

Citește și:  Trăsăturile fizice ale zodiei Balanță

Casa VI, Casa Sănătații și a muncii

Casa VI, Casa Sanatatii si a muncii

Atunci când se află în Casa a VI-a, Casa Sănătății și a Muncii, poziția Lunii nu este una tocmai benefică în sensul că nativii au tendința de a intra într-o oarecare rutină care le oferă sentimentul de confort, iar ieșirea din rutină poate duce la apariția unei instabilități din punct de vedere emoțional. Și din punct de vedere al sănătății, Luna este elementul cu cea mai mare influență.

Casa VII, Casa Relațiilor

Casa VII, Casa Relatiilor

Casa cu numărul VII este Casa Relațiilor, este influențată de Luna într-un mod pozitiv, Luna reprezentând echilibrul în privința relațiilor, mai ales în cazul celor amoroase. Cu toate acestea, nativii pot fi influențați și negativ din punct de vedere emoțional în cazul în care se atașează prea mult de cei din jur, devenind dependenți de aceste relații.

Casa VIII, Casa Dorinței

Casa VIII, Casa Dorintei

Casa Dorinței influențează nativul în funcție de poziția Lunii prin dorința permanentă a acestuia de a afla și înțelege tot ceea ce se petrece în jur. Nativii sunt foarte sensibili și pot exista dezechilibre emoționale în cazul în care aceștia nu înțeleg anumite evenimente care se petrec în jurul lor.

Casa IX

Casa IX

Atunci când Luna se află în Casa IX, nativii consideră că pot progresa din toate punctele de vedere doar dacă statutul lor social este pe deplin îndeplinit. Acești nativi pun mare preț pe acest aspect. Îmbrățișează domenii care au legătură cu acesta, cum ar fi domeniul juridic, filozofic, politic sau religios, însă succesul poate fi știrbit de faptul că nativii sunt persoane visătoare, înclinate către dorințe și idealuri, și nu pe performanță așa cum ar fi normal.

Casa X

Casa X

Din punctul de vedere al carierei, Luna aflată în Casa X influențează într-un mod pozitiv nivelul profesional. Cu toate acestea, nativii simt nevoia de echilibru în ceea ce privește viața profesională și dacă echilibrul lipsește, există posibilitatea apariției dezechilibrelor la nivel emoțional.

Casa XI, Casa Prieteniei

Casa XI, Casa Prieteniei

Atunci când Luna se află în Casa a XI-a, Casa Prieteniei, relațiile de prietenie ale nativilor cu persoanele din jur sunt foarte importante, având o mare influență asupra acestora la nivel psihic. Atașarea emoțională poate duce la apariția unui dezechilibru dacă cei din jur nu împărtășesc aceleași idealuri.

Casa XII, Casa Karma

Casa XII, Casa Karma

Casa Karmei, ultima Casă, este una foarte importantă iar Luna are o influență nu tocmai pozitivă atunci când se află în aceasta. De cele mai multe ori, nativii sunt persoane foarte sensibile, care suferă des dezechilibre emoționale și care trebuie să-și găsească prin orice mijloace o linie de plutire.

Puterea Lunii asupra naturii și asupra oamenilor reprezintă un subiect destul de controversat, cunoscut încă din cele mai vechi timpuri și dezbatut secole întregi de către oamenii de știință. După cum ați putut observa, Luna poate avea atât o influență pozitivă la nivel psihic și emoțional, cât și una mai puțin pozitivă, moment în care nativul trebuie să pornească în căutarea unui echilibru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.