Demnitati si detrimente astrologice

0
469
Demnitati si detrimente astrologice

Demnitatile si detrimentele astrologice reprezinta doua notiuni foarte importante pentru aceasta stiinta. Se stie inca din timpuri stravechi ca influenta astrelor asupra naturii, asupra evenimentelor si asupra oamenilor in general este foarte mare, iar pentru o mai buna interpretare au luat nastere astrogramele – harti astrale care cuprind toate elementele astrale folosite pentru interpretarea corecta a modului in care evenimentele petrecute la nivel cosmic le influenteaza pe cele care se petrec la nivel teluric. Fiecare planeta se gaseste intr-un anumit punct la un moment dat, iar influenta acesteia in astrograma se manifesta printr-o vibratie, fiecare element astrologic avand, de fapt, o vibratie proprie. Intre elemente pot exista sau nu compatibilitati, acestea fiind de obicei foarte diferite intre ele.

De asemenea, compatibilitatile sau antagonismele (situatia inversa) dintre elementele astrogramei pot determina diferite influente asupra unui semn zodiacal. In acest fel, cele mai importante influente de acest gen au fost impartite in doua mari categorii si anume demnitati si detrimente. Momentul in care o planeta se afla in Domiciliu (Exaltare) se numeste demnitate, iar momentul in care o planeta se afla in Exil (Cadere) poarta numele de detriment. Momentul de mijloc dintre demnitate si detriment poarta numele de Peregrinaj.

Citește și:  Zodiacul Chinezesc

Ce reprezinta domiciliul planetei?

Ce reprezinta domiciliul planetei

Domiciliul planetei reprezinta momentul in care planeta se afla in semnul zodiacal sau in semnele in care vibratia planetei respective corespunde cu cea a semnului zodiacal pe care il ocupa. Este cunoscut faptul ca exista planete care au un singur Domiciliu cum ar fi Luna, Soarele, Neptun, Uranus, Pluton, celelalte planete avand cate doua domicilii. In momentul in care planeta se afla in domiciliu aceasta exercita cea mai mare, dar in acelasi timp cea mai armonioasa influenta asupra semnului zodiacal.

Ce reprezinta exaltarea planetei?

Momentul in care influenta planetei asupra semnului zodiacal este dusa la extrem poarta numele de exaltare. Desi influenta planetei asupra semnului zodiacal este, de asemenea, constructiva in cele mai multe dintre cazuri, exista si situatii in care influenta poate fi negativa. Cele mai multe dintre planete au un singur semn in Exaltare, singurele care au doua semne fiind Uranus, Pluton si Neptun. Pe scurt, planetele se afla in Exil in momentul in care se gasesc in semnul opus Domiciliului, fapt pentru care influenta acesteia este diminuata. Atunci cand o planeta se afla in Peregrinaj, pozitia acesteia este neutra, iar influenta este foarte scazuta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.