Soarele si ascendentul in harta astrala

0
772
Soarele si ascendentul in harta astrala

Atunci cand vorbim despre Soare si despre influenta sa asupra unei zodii ne referim in primul rand la felul in care astrul in sine modifica gandirea, ratiunea, energia, spiritul, vitalitatea fiecarei zodii in parte. Cand insa vorbim despre Soare si influenta sa asupra ascendentului la fiecare nativ ne referim la pozitia Soarelui in ascendent, deci pe Axa sau pe Linia Orizontului. Am vazut pana acum cat de important este ascendentul in interpretarea unei astrograme si desigur ca nu vom ezita sa il aducem in discutie ori de cate ori este nevoie, mai ales pentru ca el contine esenta personalitatii de baza.

Este foarte importanta pozitia Soarelui fata de zodia in care aveti ascendent deoarece asa va puteti da seama cum va este schimbata si influentata personalitatea si viata de la o varsta cat si intr-un anumit mediu de viata. De pilda nativii care s-au nascut sub semnul zodiei Fecioara si au ascendentul in aceeasi zodie vor  avea toate calitatile si defectele specifice zodiei cu pricina, mult mai pregnante, mult mai evidentiate dupa o anumita varsta.

Astfel ca o Fecioara cu ascendent in Fecioara va deveni mult mai critica, mult mai perfectionista, mult mai muncitoare si dornica de comoditate. Pe de alta parte insa o Fecioara cu ascendent in Pesti isi va accentua dupa o varsta spiritul compasiv, sensibilitatea, vulnerabilitatea, bunatatea, modestia, nu va mai fi atat de critic sau de autocritic, va accepta eventuale nereguli in sistem numai de dragul semenilor cat si de dragul unei intelegeri mutuale.

Soarele este vazut ca si astrul care elibereaza energie, intretine viata, fiind echivalentul spiritului, al optimismului, Soarele este astfel regele, in jurul lor ia fiinta viata in cel mai abstract mod posibil, de la cea mai mica particula pana la adevarate forte cosmice. In aceasta ordine de idei este imposibil sa nu discutam despre Soare ca si o influenta inegalabila asupra ascendentului fiecarui nativ. Fiecare individ va actiona si va gandi diferit in functie de pozitia Soarelui in ascendentul sau, motiv pentru care in continuare vom incerca sa trasam o serie de coordonate specifice fiecarui semn astral:

 • Atunci cand o persoana are Soarele in ascendent la semnul Berbec, nativul va manifesta agresivitate, va fi mult mai luptator fata de un Berbec nascut sub acest semn, va avea o putere mai mare de decizie, de initiativa, nu se va lasa condus prea usor de cineva fara renume si in mai toate cazurile nu se lasa deloc condus. In general nativii care au Soarele in ascendentul Berbec tind sa fie orgoliosi, sa ajunga la situatii extreme numai pentru a-si vedea scopul implinit.
 • Un nativ care are Soarele in ascendentul Taur tinde sa fie o fire mult mai geloasa, mai agresiva din punct de vedere sentimental. Acest nativ va fi mult mai combativ fata de unul nascut sub semnul zodiei Taur, va dori mai multa comoditate, va face tot posibilul ca sa aiba parte de luxul si de rafinamentul dorit, va fi capabil de compromisuri, insa va sti mereu ce vrea si nu va oscila intre alegeri.
 • Nativii care au Soarele in ascendentul Gemeni sunt de regula firi duale, au tendinta sa se schimbe foarte repede si foarte des, insa acest lucru le poate fi de ajutor in unele cazuri, deoarece se pot plia repede dupa noile tendinte din orice plan al vietii. Insa acestia vor fi foarte usuratici, nu vor trata cu seriozitate lucrurile importante.
 • Atunci cand vorbim despre un nativ cu Soarele in ascendentul Rac ne putem referi la emotii extreme, sensibilitate acuta, nervi foarte vulnerabili, o fiinta ce poate sa fie foarte usor ranita. In plus acesti nativi vor fi si foarte tacuti, minutiosi, mereu plini de mistere, retrasi in sfera lor.
 • Nativul care are Soarele in ascendentul Leu, iar aici vorbim despre un domiciliu in domiciliu deoarece Soarele este guvernatorul zodiei Leu, va fi o persoana foarte energica, plina de idei marete, astrul dand toate calitatile necesare pentru reusita, mai ales pentru ca se afla la el acasa. Acesti nativi vor fi si foarte organizati, vor avea spirit de lider si vor da dovada de o bunatate foarte mare fata de semeni.
 • Nativii cu Soarele in ascendentul Fecioara sunt de regula firi foarte modeste, vor avea propriile lor moduri de a actiona in viata, au tendinte fixiste, si adesea se pot lasa dusi de valuri nesemnificative, deci daca isi fixeaza o idee pe un lucru banal atunci vor lupta pana in panzele albe chiar daca nu le aduce nici un folos.
 • Nativul cu Soarele in ascendentul Balanta tinde sa fie o fire foarte sociabila, isi va face prieteni multi de-a lungul vietii, care insa nu numai ca il vor respecta dar ii vor ascuta si toate parerile si sfaturile. Acesti nativi mai au si foarte multe calitati justitiare, se vor face observati ca si militanti pentru armonie si pace, se vor implica in dezbateri in favoarea pacii.
 • Nativii cu Soarele in ascendentul Scorpion vor avea toate atuurile de reusita in viata. Ei vor pune accentul pe un anumit domeniu specific sferei lor de activitate si nu se vor lasa pana cand nu vor duce la capat misiunea. Au o intuitie grozava ceea ce ii va ajuta mereu sa ajunga pe drumul cel bun si sunt capabili de emotii foarte mari, de iubire pura si de empatizare cu semenii.
 • Nativii care au Soarele in ascendentul Sagetator sunt de regula firi foarte expansive, ei traiesc in societate si nu pot sa isi conceapa viata fara aceasta, nu isi vor gasi stabilitate din cauza ca vor dori sa fie peste tot si mereu, alaturi de toata lumea. O calitate fara margini a acestor nativi este sinceritatea.
 • Cei care au Soarele in ascendentul Capricorn sunt firi cu o autoritate foarte mare, ei isi vor pune nevoile materiale in fata oricarei simpatii, vor tinde chiar catre un comportament extrem de tiran, insa muncesc din plin, sunt aparent linistiti, si chiar daca isi acorda foarte multa atentie si cred ca merita mereu mai mult decat primesc, ei nu vor avea prea multe laude, avand in cele din urma un fond bun.
 • Nativii care au Soarele in ascendentul Varsator vor fi incredibil de sociabili si vor fi in stare sa mute muntii din jur pentru a-i ajuta pe cei defavorizati, insa din pacate sunt si foarte orgoliosi si nu isi vor calca principiile nici macar pentru persoana iubita. Independenta lor si spiritul rebel le va ridica foarte multe bariere in viata.
 • Nativii care au Soarele in ascendentul Pesti vor manifesta o necesitate extrema de a face bine celor din jur, vor vrea sa alunge raul de pe planeta si sa rezolve toate neregulile sufletului. Acestia insa pot deveni dependenti cu usurinta atat de oameni cat si de anumite substante sau lucruri, ori pozitii.
Citește și:  Vibratia numarului 8 in numerologie

Asa cum am aratat pana acum pozitia Soarelui este foarte importanta atunci cand vorbim despre ascendent, mai ales pentru ca Soarele este astrul care influenteaza viata, fiind simbolul luminii, cat si al masculinitatii, al caracterului puternic, al vointei, spiritului si liberului arbitru. Totusi trebuie sa subliniem faptul ca pentru persoanele de sex feminin Soarele nu este atat de important precum este Luna, simbolul femininului deci al sexului frumos, iar pentru cei care s-au nascut pe timpul noptii, trasaturile de caracter pe care le poate oferi Soarele nu vor fi atat de mult vizibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.