Astrologia la azteci

0
271
Astrologia la azteci

Aztecii s-au remarcat si ei din rastimpuri in cadrul utilizarii si intelegerii astrologiei, ei intocmind un calendar foarte interesant, iar astrologia la azteci devine astfel putin mai dificila pentru marea majoritate. Totusi, un lucru surprinzator si astazi este faptul ca semnele zodiacului din cadrul Americii Centrale precolumbiene au fost foarte asemanatoare cu cele din zodiacul chinezesc, parand chiar copiate, cu singura diferenta ca perioadele calendaristice difera, tinand seama de calendar care se imparte in 20 de zile, iar animalele au fost schimbate cu cele locale, de exemplu in locul gainii sau al cocosului de la chinezi, aici a intervenit condorul.

Principiile astrologiei la azteci

Egiptenii aveau acel cult al Soarelui, numit si Ra sau Osiris, care murea si renastea odata cu trecerea si venirea unei alte zile si un loc aparte l-a ocupat in cadrul orientului si Luna care era plina de mister, ea fiind punctul de legatura si de miscare a fiecaror astre in parte. Luna este cea care creeaza refluxul si fluxul marilor oceane si a apelor din mari si evolutia ei coincide cu ciclul menstrual si cu durata acestia desigur, implicand si alte manifestari ale fiintelor vii.

Citește și:  Parfum pentru zodia Pesti

Astfel in astrologia la azteci, in urma observatiilor minutioase care s-au facut conform astrelor, s-au alcatuit calendare, acestea aflandu-se in stransa legatura cu toate fenomenele naturale, printre care si revarsarea Nilului, cu bioritmurile, cu anotimpurile si altele. Radiatiile, miscarile de revolutie, vibratiile subtile ale planetelor, sunt doar cateva din modalitatile prin intermediul carora astrele actioneaza asupra vietii fiintelor, toate pornind de la simple fenomene fiziologice de ordin primar, printre care pulsul, respiratia, tensiunea arterelor, cicluri menstruale, acestea ajungand pana la bioritmuri de ordin superior, de exemplu psihicul si intelectul, carora le urmeaza adevarate procese de ordin patologic, precum sinuciderea, bolile, epidemiile si altele.

La acestea se adauga si evenimente naturale dezastruoase, de exemplu cutremurele, uraganele, inundatiile, toate petrecandu-se la un anumit interval de timp, periodic, in anumite zone de pe pamant. Asadar, astrologia la azteci se bazeaza pe repetitie si pe interdependenta intre oameni si planete, intre corpurile umane si Univers.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.