Planetele in Astrologie

0
251
Sursa: herbs-plant.blogspot.com

In trecut erau cunoscute doar cinci planete de catre om: Mercur, Venus, Marte, Jupiter si Saturn iar mai tarziu au fost descoperite si celelalte planete pe care le stim cu totii astazi. In anul 1781 a fost descoperita planeta Uranus de catre W. Herschel pentru ca in 1846 UJJ Le Verrier si C. Adams sa descopere o alta planeta, Neptun. C. Tombaugh a descoperit si el o planeta mai tarziu in anul 1930, este vorba despre Pluto. Dupa cum stiti toate planetele se invart in jurul acelor de ceasornic. In astrologie planetele au un sens simbolic si reprezinta surse de energie sau modele de comportament psihologic.

Din punct de vedere stiintific cu totii stim ca Soarele si Luna nu sunt planete insa in Astrologie acestea sunt considerate planete, care mai sunt cunoscute si sub numele de “corpuri de iluminat”. Prin urmare, in astrologie, planetele luate în calculul unei diagrame sunt Luna, Soarele, Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun si Pluto . Planetele se invart in jurul Soarelui si astfel: Luna are nevoie de 29 de zile pentru a parcurge toate zodiile, Soarele are nevoie de aproximativ un an,  Mercur are nevoie de 88 de zile,  Venus aproximativ 225 de zile, la Marte dureaza doi ani, Jupiter dureaza in jur de 12 ani, Saturn are nevoie de 29 de ani, Uranus in jur de 84 de ani, Neptun in jur de 165 de ani iar Pluto are nevoie de 248 de ani pentru a parcurge intreg zodiacul.

Citește și:  Descendent in Fecioara

Din cele mai vechi timpuri fiecarei planete i-a fost atribuita o “porecla metalica”, o denumire metalica si astfel pentru Soare avem aur, argint pentru Luna, plumb pentru Saturn si staniu pentru Jupiter.

Planetele in Astrologie

Cele doua “corpuri de iluminat”, Luna si Soarele sunt denumite asa pentru ca lumina lor afecteaza in mod direct viata de pe Pamant. Luna cu lumina sa speciala asupra vietii pentru ca respectiva “lumina” nu este numai o vizibila, ci un spectru mai larg de radiatii. Corpurile de iluminat sunt cele care au cea mai puternica influenta asupra vietii individuale si generale, fie că este vorba biologice, psihologice sau spirituale.

Alte planete ca Mercur, Venus si Marte, planetele cele mai apropiate de Pamant  sunt considerate planete ale detaliilor vietii individuale, ele oferind alaturi de Soare si Luna mai multe detalii despre viata individuala.

Jupiter si Saturn, doua planete care nu sunt apropiate de soare arata modul in care un individ se comporta in societate, perspectivele sale si posibilitatile de succes social si profesional, succese majore si provocari ale vietii. Uranus, Neptun si Pluto sunt vazute ca fiind planete care arata detaliile despre generatii, cu implicari sociale mari.

Cu toate acestea trebuie de stiut faptul ca planetele nu ne indeamna la nimic, Marte nu provoaca razboaie, Venus nu produce o mai buna intelegere intre oameni iar Mercur nu impinge oamenii sa fie rationali. Planetele au vibratii specifice si depinde de fiecare individ in parte cum amortizeaza aceste vibratii cosmice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.