Alfabetul astrologiei

0
407
Alfabetul astrologiei

Desigur este impropriu sa spunem ca cream un alfabet al astrologiei, totusi pe cuprinsul acestui articol vom incerca sa definim termenii cei mai folositi si utili in cadrul astrologiei, pentru o intelegere cat mai buna a acestei stiinte. Si cum altfel decat sa introducem in acest alfabet exact ceea ce folosim mereu pentru a descrie intreaga stiinta in discutie. Aici vorbim despre zodii, despre ascendent si descendent, despre casele astrologice, despre emisfere, despre planetele sistemului solar si felul in care ele ne influenteaza, cat si despre toate combinatiile dintre acestea care dupa cum am observat sunt foarte variate. Poate ca cei mai multi dintre noi s-ar fi gandit ca alfabetul astrologiei inseamna zodiile, strict literele de care avem nevoie, insa trebuie sa ne gandim ca si literele creeaza la randul lor cuvinte, fie ele mai simple sau mai complexe.

Asa cum am discutat pe parcursul altor articole, casele astrologice sunt in numar de douasprezece, planetele sunt zece, iar zodiile tot douasprezece. Aici desigur ca va interveni cu gratie si ascendentul, cat si descendentul, si sa nu uitam de toate combinatiile dintre ele.

Zodiile

Zodiile sunt in numar de 12 si toata lumea este familiara cu ele, iar in cadrul alfabetului astrologiei lista debuteaza cu zodia Berbec, terminandu-se la zodia Pesti. Fiecare zodie reprezinta cate 30 de grade din cadrul unui cerc zodiacal, iar punctul de debut este gradul 0, deci momentul in care Soarele isi face aparitia in zodia Berbec si desigur se termina in acelasi punct, desi notat cu 180 de grade, respectiv zodia Pesti.

Ascendentul

Ascendentul reprezinta exact prima aparitie si impresie a ceea ce inseamna prezenta noastra. Ascendentul este de regula calculat in functie de ziua, luna si anul nasterii, in unele situatii se mai tine cont si de orasul in care persoana cu pricina s-a nascut iar atunci cand limita este foarte subtire si nu ne putem da seama cu exactitate, deci linia ascendentului se afla la granita, ne putem folosi de secundele proprii datei de nastere.

Planetele

Planetele sunt in numar de zece, asa cum am precizat, ele sunt de asemenea extrem de importante in alfabetul astrologiei deoarece ne arata felul in care ele pot aduce modificari in viata noastra. Nu numai asezarea planetelor in momentul nasterii unui individ este importanta, ci si distribuirea acestora pe parcursul vietii sale. Felul in care ele sunt distribuite la nastere ne arata personalitatea, insa citirea lor de-a lungul existentei ne ajuta sa aflam influente viitoare. Totodata planetele isi mai spun cuvantul si in functie de felul asezarii lor in astrograma, deoarece un individ care are la nastere Marte in Varsator este foarte diferit fata de unul care are Venus in Varsator. Aici caracteristicile vor fi distincte si desigur personalitatea cat si nivelul de implicare in viata profesionala si sociala vor fi construite in mod diferit.

Citește și:  Luna in relatie cu Uranus

Soarele in casa a III-a

Despre case am mai vorbit pe parcursul altor articole, insa asta nu inseamna ca nu fac parte din aceeasi ecuatie la fel de importanta in constructia unui alfabet astrologic integral. Ele sunt in numar de 12, numerotate de la I pana la XII, nu sunt egale, decat in zona Ecuatorului, iar acestea vor arata felul in care viata unui individ se va desfasura intr-un anumit segment al vietii. De exemplu, avem casa Veniturilor si a Valorilor ocupata de Venus, ceea ce va da o tenta mai armonioasa, iar daca casa Copiilor si a Creatiei este ocupata de Jupiter atunci acest aspect va oferi un potential de creatie mult mai mare, insa cu un aspect de luptator, asemenea zeului care guverneaza astrul cu pricina.

descendentul

Si finalmente, un ultim termen important in cadrul astrologiei este si descendentul, care desemneaza de fapt nivelul de interactiune cat si felul in care ne raportam la persoanele de sex opus. Descendentul zodiei tale isi va face simtita prezenta mai ales in momentul in care incepi o relatie de cuplu, el te va ghida catre cele mai ascutite simturi si va trasa o linie de complementaritate intre tine si partener. Avand in vedere ca descendentul este opusul ascendentului unui nativ, acesta nu intampina greutati in aflarea sa exacta, si poate sa ne ajute sa ne cunoastem mai bine cat si sa conturam o relatie cat mai frumoasa cu persoana iubita.

Alfabetul astrologiei inseamna in cele din urma o serie de termeni derivati din coordonatele cele mai simple ale zodiilor, planetelor, caselor care definesc in cele din urma tot ceea ce inseamna o individualitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.