Astrologia in Europa si la romani

0
23
Astrologia in Europa Sursa: esotericpalace.wordpress.com

Astrologia in Europa si la romani este de asemenea destul de veche, chiar se spune ca niste vanatori de comori au descoperit in muntii din estul Germaniei, Kyffhauser, un adevarat tezaur arheologic, care pe langa o serie de bogatii cuprindea si un disc cu diametru de 38 de centimetri,  ce cantarea peste 2 kilograme. Acesta avea reprezentat pe el Soarele si o serie de planete, deci bolta cereasca. Tezaurul a fost gasit cu aproximativ 3.000 de ani, inaintea erei noastre, fapt care a aratat ca europenii au intrat si ei in tainele astrologiei de ceva vreme si nu sunt tocmai novice in acest teritoriu vast. Primii astrologi in Europa au fost druizii, asa numitii preoti ai celticilor, ei fiind in cele din urma si inteleptii care au dominat Europa. In randul acestora se aflau atat filosofi, preoti, intelepti, medici, farmacisti, naturisti, teologi, ei fiind creatorii conceptului de masa rotunda, care ii cuprindeau si pe regele Arthur a carui numar de cavaleri era egal cu numarul lunilor din an. Masa rotunda simboliza bolta cereasca, iar cautarea Graalului insemna cunoasterea, setea de stiinta. Cei mai importanti astrologi romani erau Maxilius si Filicus Maternus, iar in Bizant se spunea ca astrologul Leotius a lasat toata averea sa doar la baieti, deoarece singurei sale fiice, destinul ii prevedea multa bogatie (fata lui s-a plans astfel imparatului caruia i s-a facut mila de ea, indragostindu-se in cele din urma si a luat-o de sotie, facand-o imparateasa, iar in cele din urma s-au implinit prezicerile tatalui sau).

Astrologia in Europa Sursa: esotericpalace.wordpress.com
Astrologia in Europa
Sursa: esotericpalace.wordpress.com

Atunci cand ne referim la intemeietorii astrologiei sau la cei care au abordat pentru prima data aceasta stiinta oculta ar trebui sa facem inainte de toate referire la istoria si miturile fiecarui popor in parte si in cele din urma sa trasam coordonate catre initiatori. Dar dupa cum bine am vazut primii care au abordat aceasta stiinta oculta au fost nimeni altii decat cei din orient, care se pare ca au si cele mai fine abordari si cele mai universale explicatii.

In astrologia europeana, primii astrologi au fost considerati a fi druzii, deci preotii celtilor, ei fiind in cele din urma si inteleptii dominanti ai continentului. Acesti autori ai mitului sau legendei cavalerului Arthur erau de parere ca Sfantul Graal reprezinta cunoasterea absoluta, nimic mai adevarat daca tinem seama de faptul ca din El s-a baut la Sfanta Masa, fiind simbolul totului unitar, al unirii dintre sacru si profan, al binelui cu raul. In orice caz, astrologia europeana se pare ca porneste de la acel disc gasit, pe care erau simbolizate planetele, Luna ca stapan absolut al timpului, deci iata o noua conotatie fata de simbolurile date de astrologia azteca ori de cea chineza sau indiana. Pietrele ce au fost ridicate, precum si sanctuarele construite de tip megalitic din epoca preistoriei, le serveau marilor astrologi ca reguli cu ajutorul carora puteau calcula echinoctiile si solstitiile, evident etalonul lor fiind Luna. Imediat dupa ce a avut loc formarea imperiului macedonean, s-a raspandit si astrologia europeana pe tot continentul. Ptolomeu, un geograf si astrolog grec, a prezentat in Centilogul sau, cele 100 de reguli conform carora astrologia europeana este fundamentata. Si nu in ultimul rand, imediat ce a ajuns la ei, astrologia romanilor reprezenta un punct forte conform carora marii regi isi conduceau regatul, chiar imparatul Tiberius avea propriul horoscop dupa care se ghida zilnic si astfel lua cele mai importante decizii.

Citește și:  Horoscop luna martie 2013 - zodia Taur
Astrologia la romani Sursa: xn----dtbegf4bddatr1b3e.xn--p1a
Astrologia la romani
Sursa: xn—-dtbegf4bddatr1b3e.xn--p1a

La inceputurile sale, astrologia europeana a incercat sa caute explicatia diverselor fenomene si a esentei lor, acestea fiind pure, divinitorii, insa in cele din urma expertii au produs anumite legaturi, fie sau nu de origine matematica, intre cosmos, univers si tot ceea ce se intampla pe pamant. Concluzia a fost comuna cu a celorlalte culte si tipuri de astrologii, deci astrele influenteaza destinul uman, evident influentandu-se intre ele. Reusind astfel sa inhibe destinul oamenilor, ori sa-l intensifice. Pozitia astrelor pe cer, care lua uneori forma unui chip uman, a unui animal ori a unui obiect a dus la crearea zodiacului, acesta fiind finalmente cercul de pe cer care are in total 12 constelatii, pe care in cursul unui an Soarele trebuie sa le parcurga, cercul fiind impartit in 12 parti, fiecare avand cate un semn zodiacal, caruia ii corespunde cate o constelatie. Astfel avem: Zodia Berbecului, Zodia Taurului, Zodia Gemenilor, Zodia Racului,  Zodia Leului, Zodia Fecioarei, Zodia Balantei, Zodia Scorpionului, Zodia Sagetatorului, Zodia Capricornului, Zodia Varsatorului, Zodia Pestilor, deci binecunoscutul zodiac european, Semnele zodiacului se vor calcula in sens opus acelor de ceasornic, iar anul astrologic va incepe la data de 21 martie, moment in care are loc si binecunoscutul echinoctiu de primavara.

Grecul Strabon, cel considerat parintele geografiei, a aratat ca astrologii de origine babiloniana au facut cele mai exacte calcule, pentru a determina in cele din urma acest horoscop. Ei au stabilit planul elipticii, au ales puncte fixe, determinand astfel miscarea Soarelui. In Mesopotamia astrologia europeana era foarte pretuita, desi unii filosofi romani, cat si greci o luau in deradere, acestia spunand in unele scrieri ca astrologia, asociata ca fiind stiinta Chaldeenilor, este doar „un gen de pacaleala si de inselatorie, inventat doar de scamatori”. In plus, dupa spusele lui Procopiu, un istoric bizantin, reiese ca imparatul bizantin Justinian a condus o adevarata politica represiva impotriva astrologiei europene si impotriva astrologilor. Crestinismul, de asemenea, a combatut aceasta stiinta la inceputurile sale, insa fara sa apeleze la contestarea ei, au inceput sa acuze practicantii de puteri necurate, in nici un caz de impostura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.