Top 10 mituri in astrologie

0
199
Top 10 mituri in astrologie

Astrologia reprezinta una dintre cele mai complexe si mai vechi stiinte si a stat la baza dezvoltarii intregii umanitati. Chiar si in prezent, astrologia face parte cu desavarsire din viata noastra chiar si prin simpla consultare a horoscopului, activitate prin care multi dintre dumneavoastra isi incep ziua. Cu toate acestea, dezvoltarea sociala, culturala, economica si, nu in ultimul rand, tehnologica au facut ca astrologia sa fie privita cu scepticism, informatiile sa fie distorsionate, iar intepretarile astrologice sa fie realizate nu tocmai corect. De aceea, in randurile care urmeaza va vom prezenta cateva dintre cele mai intalnite mituri in top 10 mituri in astrologie.

1. Astrologia este o pseudostiinta – acesta este, poate, cel mai consacrat mit legat de astrologie. Pentru a interpreta aceasta afirmatie este necesara o scurta definire a termenului “pseudostiinta” care, conform DEX, este o “falsa stiinta, falsa interpretare a realitatii”. Este adevarat ca au fost formulate numeroase teorii referitoare la astrologie conform carora planetele si evenimentele care au loc la nivel cosmic influenteaza evenimentele care au loc la nivel terestru, sau ca pozitia planetelor in momentul nasterii unui individ va influenta atat evolutia acestuia pe parcursul vietii, cat si comportamentul si personalitatea sa. De aceea, unii oameni de stiinta au pus la indoiala veridicitatea afirmatiilor, dorind sa afle punctul de pornire. Astrologia nu este pseudostiinta deoarece observarea si interpretarea astrologica nu se realizeaza chiar atat de simplu, ci in permanenta legatura cu matematica si fizica.

2. Un alt mit legat de astrologie este acela ca astrologii intepreteaza evenimentele care au loc la nivel astral din punct de vedere personal. Aceasta afirmatie este eronata deoarece intepretarea astrologica este realizata in urma unor studii ample si cercetari amanuntite ale planetelor si ale relatiilor dintre acestea, dar cel mai important, din punctul de vedere al influentei planetelor asupra evenimentelor terestre si asupra indivizilor.

3. Din punct de vedere astrologic exista doar 12 tipuri de oameni – acesta este un alt mit frecvent intalnit in astrologie, avand in vedere ca exista 12 semne zodiacale. Aceasta este o afirmatie total eronata, deoarece fiecare individ este diferit, chiar daca mai multe persoane se nasc sub incidenta aceluiasi semn zodiacal, in aceeasi zi, aceeasi ora, locatia poate fi diferite lucru care influenteaza intr-o foarte mare masura interpretarea astrologica.

4. Astrologia poate fi utilizata pentru prezicerea destinului – este adevarat ca o interpretare astrologica realizata corecta ofera o oarecare prezicere a evenimentelor care vor avea loc, insa niciodata destinul nu poate fi prezis deoarece nimeni nu poate stii cu exactitate ce se va intampla in viitor.

5. Se spune ca semnele zodiacale aflate sub guvernarea Soarelui reprezinta latura cea mai importanta a zodiacului – este un alt mit frecvent intalnit in astrologie. Fiecare semn zodiacal este la fel de important iar planetele guvernante vor avea o influenta diferita asupra acestora. A considera ca Soarele exercita cea mai importanta influenta asupra unui semn zodiacal este gresit, insa poate fi o solutie la indemana atunci cand se realizeaza o interpretare astrologica simpla.

Citește și:  Pietre pretioase pentru Varsator

6. Soarele exercita cea mai mica influenta asupra semnelor zodicale – spre deosebire de mitul anterior, se crede si ca Soarele exercita cea mai mica influenta. Aceasta este o alta afirmatie eronata deoarece, dupa cum mentionat si anterior, planetele influenteaza semnele zodiacale in mod diferit, toate fiind importante in momentul in care se realizeaza o interpretare astrologica.

7. Oamenii nu ar trebui sa aiba relatii cu persoanale incompatibile din punct de vedere zodiacal! Acest mit pare a fi foarte amuzant, insa din ce in ce mai multe persoane pun accentul pe compatibilitatea astrala si nu ezita sa consulte site-urile de specialitate pentru a afla daca sunt compatibile cu alte persoane si daca intr-adevar sunt “suflete pereche”. Adevarul este ca, nici macar din punct de vedere astrologic, nu exista persoane care sa fie 100% compatibile, iar interpretarile care tin de compatibilitate sunt realizate pentru a vedea cum pot evolua in timp anumite relatii, nu doar cele cu partenerii de viata. Un lucru este clar: oamenii nu sunt toti la fel. Exista situatii in care chiar daca din punct de vedere astrologic doua persoane sunt compatibile, acestea nu se vor intelege si nu vor avea o relatie fructuoasa deoarece sunt diferite din alte puncte de vedere.

8. Interpretarile astrologice sunt adevarate datorita fortei gravitationale exercitata de catre planete asupra oamenilor in momentul nasterii – o afirmatie pe deplin eronata. Este adevarat ca influenta planetelor este imensa, insa nu si din acest punct de vedere. In astrologie se poate vorbi despre sincronizare– evenimentele care se petrec in acelasi timp au energii asemanatoare.

9. Astrologia se rezuma doar la horoscop – pentru multi intr-adevar, astrologia se rezuma doar la horoscopul pe care il citesc din plictiseala in ziarul de dimineata, in revista preferata sau online la locul de munca. Insa nu, astrologia nu inseamna doar horoscop, chiar daca exista multi astrologi buni care ofera interpretari plauzibile pentru diferite publicatii sau posturi de televiziune.

10. Daca o persoana se naste la intersectia dintre doua semne zodiacale, aceasta fie primeste caracteristicile amandurora, fie nu primeste deloc caracteristicile acestora – este o afirmatie eronata, insa destul de des intalnita. Orice persoana se naste sub incidenta unui singur semn zodiacal, de aceea este foarte important sa se cunoasca atata data si ora exacta a nasterii, cat si locul, deoarece aceste elemente sunt cele care pot face diferenta. Este adevarat ca o persoana poate imprumuta caracteristicile a doua semne zodiacale, insa doar daca planetele guvernante se influenteaza reciproc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.