Secretele planetei Jupiter – interpretare astrologica

0
365
Secretele planetei Jupiter – interpretare astrologica

Secretele planetei Jupiter intr-o interpretare astrologica, raman imbracate intr-o aura plina de mister. Jupiter are ca si culoare reprezentativa albastrul, iar metalul sau este cositorul. Piatra prin care este reprezentata si prin care se identifica foarte bine este turcoazul, granatul. Aceasta planeta este guvernatoare a zodiilor Pesti si Sagetator, a caselor a IX-a, respectiv a Filososiei si a Intelepciunii si a XII-a, respectiv a Izolarii si a Sacrificiilor.

In acelasi timp, planeta Jupiter este guvernatoarea zilei de joi, iar simbolul sau reprezinta semiluna ratiunii, a constiintei, care sta deschisa catre stanga, avand in partea de jos crucea materiei, care simbolizeaza vointa divina. Jupiter, din cate stim este reprezentantul conducator al zeilor din Olimp, fiind reprezentat prin masculinitate, plin de influenta, de judecata dreapta, avand la baza calatoriile si aspiratiile de amploare.

interpretare astrologica Jupiter

In acelasi timp, ca si interpretare astrologica, putem spune ca aceasta planeta mai simbolizeaza si religia, justitia, bogatia, filosofia, belsugul, generozitatea, spiritul plin de inteligenta, elevat, norocul, fiind planeta care poate aduce reusite in plan material, spiritual, afectiv, iar cei care s-au nascut sub semnul acestei planete sunt de regula persoane calme, sincere, idealiste, caritabile, cei nascuti sub un Jupiter prost aspectat sunt lacomi, iar ca si infatisare fizica, toti sunt de regula inalti, organul lor cel mai slab este ficatul, iar tendintele de clavitie si de obezitate sunt destul de mari.

In acelasi timp nativii care s-au nascut sub semnul acestei planete sunt persoane amatoare de petreceri, de placeri fine, erotice, senzuale, adesea razbunatori si orgoliosi, exact cum si zeul Jupiter era in reprezentarea lui umana. Calitatile unui astfel de nativ sunt respectul fata de sine si fata de cei din jur, umanismul, bunul simt, sacrificiul, intelepciunea.

In aceeasi ordine de idei, Jupiter este si reprezentantul vietii sociale, aratand posibilitatile prin care o persoana se poate integra intr-un mediu. Jupiter este deasemenea cel care simbolizeaza si un anume mod de crestere, procesele in general de progres, de expansiune, care de regula sunt sustinute de sansa, de protectorii ce pot exista in mediul inconjurator, motiv pentru care Jupiter este vazut si ca un benefic care da bun simt, expansivitate.

Vibratia acestei planete indeamna la marirea intelectului, la expansiunea ariilor de actiune, la dobandirea unei imagini mult mai ample fata de ceea ce se arata la orizont, la dorinta de a gasi o treapta superioara de expresie, la ceva mai inalt, mai bun, natura astrului in sine conducand catre aprofundare, catre gasirea miezului ecuatiilor, motiv pentru care vine si cu inclinatii catre filozofie, catre studii de nivel superior, religie ori calatorii in tari straine,  care implica in acelasi timp si relatiile cu persoanele straine si cu teritoriile straine.

Domiciliile planetei Jupiter sunt exact semnele zodiacale Pesti si Sagetator, semne in care Mercur se afla in exil, daca tinem seama de faptul ca aceasta planeta este guvernatorul ratiunii simpliste, a ideilor de baza, iar Jupiter, contrar lui, exprima dorinta de aprofundare, de preocupari intelectuale, care se duc mult peste linia simpla de gandire, de asimilare a informatiilor, departe de logica simpla si concreta.

Citește și:  Pluto in aspectul relational dintre oameni

Aceasta planeta ajuta la patrunderea in spatiul gandirii abstracte, in spatiul unde se generalizeaza intregul. Astfel, zodia Sagetatorului, semn plin de masculinitate si de foc, in acelasi timp, este cel care evidentiaza pasiunea lui Jupiter pentru tot ceea ce poate insemna obiectiv inalt si de anvergura, pentru progres si pentru aventura in cadrul societatii, pentru tot ceea ce poate insemna cautarea unei perspective totalmente noi, plina de incredere, imbracate in optimism, incununata cu succes, care se rezuma de fapt la cautarea unui adevar.

In acelasi timp, cealalta zodie guvernata de aceasta planeta si anume Pesti, semn de apa, feminim, arata faptul ca Neptun l-a detronat pe Jupiter, astfel incat acesta a devenit guvernator secund, insa vibratia sa este destul de intensa, lucrand in aceasta sfera pentru compasiune, religie, credinta, spirit uman, de intrajutorare fara interese, de extindere a universului ezoteric, spiritual, pline de cunoastere.

Jupiter

Cele doua semne pe care Jupiter le guverneaza sunt mutabile ceea ce insemna si ca ele fiind in cuadratura, binele pe care il poate oferi Jupiter este destul de instabil, de temporar, reprezentand o mica tranzitie care vizeaza saltul pe treapta superioara, insa trecerea catre evolutie daca nu este prinsa la timp iar vibratia nu este asimilata, atunci pierderea este inevitabila. Tocmai din acest motiv, totul trebuie valorificat in momentul aparitiei, insa vibratiile pe care Jupiter le emana pot fi destul de frecvente in ciuda faptului ca este o planeta lenta.

Jupiter tranziteaza in aproximativ un an, intr-un semn zodiacal, ceea ce inseamna ca poate sa influenteze o intreaga generatie ce reprezinta anul respectiv, iar in aceeasi ordine de idei putem interpreta si prin faptul ca Jupiter vegheaza la nasterea fiecarei generatii a fiecarui an, venind cu o vibratie buna in sprijinul unei constiinte globale.

Un alt semn de apa, care este considerat a fi semnul de traditie in care Jupiter se afla in exaltare, este zodia Rac, locul in care vibratia planetei devine antrenorul celor mai puternice emotii, care devin chiar tulburatoare, insa de regula pozitive in natura lor de a fi, care au menirea sa trezeasca siguranta pe care o ofera viziunile mai ample ce protejeaza in acelasi timp, devenind protectorii concreti ori stabili, aducand cu sine un nou interes permanent care vizeaza caminul si protectia acestuia, impreuna cu traditiile, avand la baza viata zilnica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.