Calcularea ascendentului

0
411
Ascendent
Ascendent sursa: www.astrosofa.com/horoscope/ascendant

Calcularea ascendentului nu mai este de multa vreme un secret pentru cei mai multi dintre noi, pasionati sau numai amatori de astrologie, fiind cunoscute in prezent si foarte multe sisteme de automatizate prin intermediul carora se poate calcula o astrograma integrala in functie de data si locul nasterii, cat si de ora si anumite coordonate. Ascendentul este cunoscut si ca punctul care rasare deoarece el apare mereu pe astrograma la rasarit, fiind practic ceva unic, individual al omului, al fiecarui nativ in parte, oricat de multe generalitati sunt comune.

Axa ascendentului este aproape in mod imposibil unica la mai multi indivizi avand in vedere imposibilitatea ca doi oameni sa se fi nascut in aceeasi secunda si in acelasi loc cat si sub acelasi aspect astral. Astfel putem spune ca semnul ascendentului ocupa un rol semnificativ in viata fiecarui nativ in parte, iar relevanta in cadrul astrogramei si a intepretarii sale este majora.

Ascendentul mai poarta si denumirea de cuspida casei I sau de semnul de la rasarit, el fiind practic tot ceea ce inseamna existenta materiala a unui nativ. Pentru calcularea ascendentului nu aveti nevoie decat de data nasterii, mai exact ziua, luna si anul, in unele cazuri cand linia este la limita deci intre doua semne de ascendent, se solicita si numarul de secunde, iar apoilocul nasterii, de regula orasul sau macar judetul. In functie de ceea ce va apare in final, puteti sa aflati ce ascendent aveti si in cele din urma sa consultati site-ul nostru pentru fiecare in parte.

Citește și:  Marte in relatie cu planetele

Ascendentul mai este si echivalentul casei I, aceasta fiind practic casa existentei, a vietii, cat si a individualitatii, a eului, dand si un contur fizic, deci al aspectului fiecarei persoane in parte. Atunci cand aveti dubii deoarece axa ascendentului vostru se afla la granita dintre doua semne, cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa inventariati trasaturile proprii si apoi sa obtineti o concluzie care sa va fixeze zodia ascendentului.

Calcularea ascendentului

Trebuie mentionat si faptul ca ascendentul este echivalent cu casa I cea care reprezinta si personalitatea, numita si casa Eului, care la nivel psihologic nu face decat sa aduca anumite valori, principii si credinte umane, care contureaza finalmente o anumita caracteristica individuala. Iar pentru calcularea ascendentului trebuie sa tinem seama si de locul nasterii, deoarece acesta ne va arata cum anume influenteaza pe parcursul vietii un individ, avand in vedere ca in functie de mediul care ne inconjoara atat referitor la natura cat si referitor la oameni si cultura in care acestia sunt crescuti, ne putem contura si noi un anumit indice personal.

Aceste calcule nu sunt intocmai exacte, insa ele ne pot ajuta foarte mult sa ne dam seama de ce actionam intr-un anumit fel in anumite circumstante, de ce gandim anumite lucruri dintr-o prisma uneori comuna, alteori proprie si cum sa ne raportam la intregul univers, fie el imediat apropiat sau mai indepartat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.