Semnele solare în astrologie

0
433
Semnele solare in astrologie

Semnele solare sunt numite astfel datorită faptului că ele sunt guvernate de Soare, sau mai bine spus, un semn solar reprezintă o zodie din cadrul zodiacului tropic (atenție, a nu se confunda cu denumirile constelațiilor, implicit cu zodiacul sideral), în care se află Soarele într-un anumit moment, în momentul în care cineva se naște.

Misticismul din spatele semnelor solare a fascinat oamenii de-a lungul secolelor. Aceste semne nu doar că ne descriu personalitatea, dar ele creează și conexiuni celeste cu universul care ne înconjoară. Astfel, semnele solare au adâncit înțelegerea noastră asupra influențelor astrale și a modului în care acestea se reflectă în viața noastră.

Atunci când ne referim la zodia în care o persoană s-a născut, ne putem referi la semnul solar pe care acesta l-a avut la naștere, deci zodia în care s-a aflat Soarele în momentul nașterii sale.

În acest fel, fiecare individ de pe planetă are propriul său semn solar, și chiar dacă avem doar 12 zodii, acestea au diverse influențe și este aproape imposibil să avem aceleași vibrații pentru fiecare nativ. Atunci când vorbim însă despre vibrația sub care o persoană s-a născut, putem lua în calcul întreaga hartă astrală, nu doar semnul zodiacal, deoarece aici își vor avea un folos foarte mare și casele astrologice, cât și ascendentul și descendentul sau planetele activate în anumite sectoare.

Se spune că fiecare semn solar are un număr mai mult sau mai puțin egal, sau cel puțin aproximativ egal de oameni, deci în cele doisprezece semne zodiacale există un anumit număr de persoane născute sub vibrația respectivă. Nu trebuie însă să facem o regulă din asta, deoarece pot fi diferențe foarte mari.

Totuși, ceea ce trebuie să subliniem aici nu este faptul că oamenii au semne comune la naștere, ci faptul că chiar dacă avem doar 12 zodii, modul de viață, de a gândi și de a interacționa a nativilor nu va fi identic în funcție de semnul astral în care aceștia se află.

Semnele solare

Prin urmare, nu putem spune că dacă 20 de persoane sunt în zodia Vărsător, atunci ele gândesc la fel și vor avea aceeași viață. Dimpotrivă, variațiile pot fi foarte mari, mai ales dacă, de pildă, avem un Vărsător cu ascendent în Pești și un Vărsător cu ascendent în Berbec. Cei doi vor fi atât de diferiți, chiar dacă esența este oarecum comună, însă mai ales după vârsta maturității se vor manifesta în moduri total diferite.

Citește și:  Alfabetul astrologiei

Cei dintâi vor deveni mai sensibili odată cu înaintarea în vârstă, vor fi mult mai vulnerabili și mai modesti, nu se vor axa pe carieră, ci se vor axa pe relațiile cu semenii, pe descoperirea adevăratei fericiri în viață. Pe de altă parte, nativii Vărsător cu ascendentul în Berbec se vor manifesta prin entuziasm, energie, dorință de reușită, mai ales în carieră, spirit liber, nonconformism.

În concluzie, putem spune că atunci când vorbim despre semnele solare nu trebuie să tragem reguli fixe și nici să avem tendințe de generalizare, întrucât combinațiile sunt atât de diverse și fiecare individ este unic în felul său, chiar dacă în final are în comun cu ceilalți fie și numai această unicitate.

Tendințele pot fi foarte complexe și chiar dacă într-un anumit punct se aseamănă și dețin anumite aspecte comune, nu trebuie să facem grupări prea generale. În plus, semnele solare ne arată exact cum sunt influențate astrele și semnele zodiacale în momentul prezenței Soarelui și numai de aici putem să tragem foarte multe coordonate. Vom vedea însă pe parcursul altor articole ce înseamnă exact când Soarele se află într-o anumită zodie sau într-o casă ori în relații diferite cu restul planetelor.

Fiecare semn solar deține o latură unică și un set de caracteristici care ne pot ghida sau ne pot oferi perspective diferite. De la curajoșii Berbeci la visătorii Pești, fiecare semn ne arată o fațetă diferită a personalității umane, ajutându-ne să înțelegem mai bine noi înșine și pe cei din jurul nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.